Jump to content

Levičarske ideje postavljene su u Novom zavetu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Заправо сам за јаку државу а слабу власт, то тако иде, једино то доноси слободе и просперитет.

Јак форум, а слаба админстрација?  :)

Подели на овим сајтовима

Маните шљиву и пиво, ено кидамо се са католицима на другој теми. :D

• Волим 1

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Маните шљиву и пиво, ено кидамо се са католицима на другој теми. :D

Ма ја се с католкињом кидам сваки дан... :)

Подели на овим сајтовима

Индиректно је везано за тему - ево једно данашње искуство из "суровог капитализма".

Возио сам ауто на сервис, да промене уље, филтер и тако то. Човек ме чека спреман, ословљава по имену (што је за њи` подвиг...), све податке о ауту има. Отвара ми врата, поштује ко да сам принц, оставља у супер сређеној чекаоници - велики ТВ, бесплатна кафа и чај, неке грицкалице, имају и једну шарену просторију у стаклу за децу - сређена као супер вртић, чисто. Никад не би рекао да си у ауто-сервису. Не мирише на уље него на неко цвеће. Враћа се за пола сата, све завршено. Прегледали су и остале ствари, допунили све течности, проверили гуме, опрали и усисали изнутра - што нисам ни тражио. Опет ми отвара врата, просто ми непријатно - све то за тричавих 30 долара...

А уз то имају и бесплатан WiFi тако да вас нисам запоставио ни пет минута колико ми је требало до тамо... Значи, ништа не ваља тај капитализам. Бежите од тога.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Индиректно је везано за тему - ево једно данашње искуство из "суровог капитализма".

Возио сам ауто на сервис, да промене уље, филтер и тако то. Човек ме чека спреман, ословљава по имену (што је за њи` подвиг...), све податке о ауту има. Отвара ми врата, поштује ко да сам принц, оставља у супер сређеној чекаоници - велики ТВ, бесплатна кафа и чај, неке грицкалице, имају и једну шарену просторију у стаклу за децу - сређена као супер вртић, чисто. Никад не би рекао да си у ауто-сервису. Не мирише на уље него на неко цвеће. Враћа се за пола сата, све завршено. Прегледали су и остале ствари, допунили све течности, проверили гуме, опрали и усисали изнутра - што нисам ни тражио. Опет ми отвара врата, просто ми непријатно - све то за тричавих 30 долара...

А уз то имају и бесплатан WiFi тако да вас нисам запоставио ни пет минута колико ми је требало до тамо... Значи, ништа не ваља тај капитализам. Бежите од тога.

Добро јел мора баш у време поста овако масан коментар мисим да стварно нема смисла.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Ма чисто овом брату, др Давору да скренем пажњу ако случајно чита...   Још не могу да се опасуљим од оног његовог текста.

Па пази, да будемо поштени он је у другом пасусу рекао

Mi možemo govoriti o tome koja je politička opcija ili ideologija manje ili više prihvatljiva sa stanovišta hrišćanstva, ali nikada ne bismo smeli da poistovetimo hrišćansko shvatanje sveta i istorije sa konkretnim političkim projektima, jer je za hrišćanstvo i Crkvu jedino "idealno" društvo zapravo eshatološka realnost carstva nebeskog, koje dolazi tek nakon istorije. Drugim rečima, za hrišćane nema i ne može biti idealnog društvenopolitičkog modela u istoriji.

али је оно о левици потпуни промашај. Цео текст је заправо ни тамо ни 'вамо.

Подели на овим сајтовима

И ја имам потпуно иста искуства са ауто сервисом, само што су ми врата отварале студенткиње. Тексас рулз. :)

Па немој одма` у срце... :(

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...