JELENA Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ali ozbiljno jedna Fata odavde iz Linza udata za srbina je promjenila sebi ime u Sanja i ide u Crkvu i nedozvoljava da je niko zove Fata.Uvjek kaze ja sam Sanja--i srbkinja sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 islamac zaprosi hriscanku, a ona ga pita kako mogu da se udam za tebe kad sam hriscanka. on mudar i kaze joj: nista ti ne brini, 3 puta cemo obici oko dzamije i ti si eto vec islamka. i tako oni urade i uzmu se. bio bajram islamac ode u dzamiju i kad je dosao kuci zena mu spremila prasetinu. on sav 0205_whistling, pita je zeno pa jesi li ti normalna? zar neznas da ja nejedem to? ona mu kaze: nista ti nebrini 3 puta sam ga prosetala oko dzamije 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 islamac zaprosi hriscanku, a ona ga pita kako mogu da se udam za tebe kad sam hriscanka. on mudar i kaze joj: nista ti ne brini, 3 puta cemo obici oko dzamije i ti si eto vec islamka. i tako oni urade i uzmu se. bio bajram islamac ode u dzamiju i kad je dosao kuci zena mu spremila prasetinu. on sav ljut, pita je zeno pa jesi li ti normalna? zar neznas da ja nejedem to? ona mu kaze: nista ti nebrini 3 puta sam ga prosetala oko dzamije 0104_cheesy ahahahahahahah 0205_whistling dada dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ма ко мења веру, ја њему ништа не верујем. Nikad ne veruj čoveku koji laže. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Морам нешто у вези тога , када су ми деца била мала , ћерка имала петнестак година а син неких дванест година , почело раније лудило у СФРЈ причали смо о тој теми . Син онако мали рече нећу ја тата да женим ни Хрватицу ни муслиманку а је'л могу Италијанку 0102_laugh , шта ће дете није разумело . Е сада озбиљно на сву срећу ћерка се удала за православца а син није још , па сад ако би се заљубио у неку из друге конфесије , па покушавао бих да му скренем пажњу на протекли период у нашој блиској Историји и онда нека сам одлучи шта му ваља чинити . Љубав не познаје никакве конфесије и разлике односно баријере . П.С : Да се разумемо не мрзим ја ниједног човека на Свету ! Делим људе на добре и лоше . А како кажу људи "у сваком житу има кукољ". ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Апостол Павле је дао одговор на то питање у једној од својих посланица. Мешовити бракови се толеришу али у контексту да ако жена (или мушакарац) стоје у вери Христовој а вољено биће не стоји, да нечија вера можда допринесе спасењу другог. Канони нису категорични по том питању иако се негде може назрети превага стриктне преданости вери православној но опет уз узајамну толеранцију вере код оног другог. По мом мишљењу свако долази слободан као личност на овај свет па може сам да се определи али да то никада не прерасте у фанатизам или угрожавање другог. manuelana је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 bio sam a arapskom svijetu i u jordanu ima oko 3000 žena sa prostora bivše nam Juge.Upoznali smo se tamo sa jednom divnom gospođom Biljanom iz Beograda.Udala se za muslimana-Rodili su djecu imaju fin život. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Molila bih se Gospodu da ta snajka,odnosno zet predju u Pravoslavlje,a ako ne bi bilo to,onda da moja deca slobodno upraznjavaju svoju Veru i decu svoju da krste.Nisu ni svi brakovi na relaciji Srbin-Srb(p)kija savrseni,da se ne lazemo,posebno po pitanju Vere.Mene je otac Srbin,krsten, psovao(prosto mu bilo) kad bih posla u crkvu,sta dalje da pricam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Islam zabranjuje muslimanki da se uda osim za muslimana između ostalog i zbog: 1) Žena je slabija po prirodi i ko joj garantuje slobodno ispovjedanje njene vjere? 2)U kući nemuslimana postoje običaji koji dolaze u sukob sa islamskom vjerom, poput konzumiranja određenih vrsta jela i pića koje su u islamu zabranjene. 3)djeca u tom braku neće biti muslimani. 4) Pitanje nasljedstva i tu mogu imati određeni problemi. Zbog bježanja od svih tih problema i dovođenja porodica i ljudi u moguće nesuglasice i probleme islam je po ovom pitanju krajnije strog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 bio sam a arapskom svijetu i u jordanu ima oko 3000 žena sa prostora bivše nam Juge.Upoznali smo se tamo sa jednom divnom gospođom Biljanom iz Beograda.Udala se za muslimana-Rodili su djecu imaju fin život.Drago mi je da ste bili u arpaskom svijetu i sada nam" proshirujete vidike" kako je stanje tamo.Eto i ja sam dio zivota provela u Izrailju i svojevremeno me zvali(postoji organizacija za ugrozene zene non-Arab )da prevodim jadnim Srpkinjama koje su se udale za Arabs koje su uponzale u Beogradu. Moja iskustva nijesu tako kao vasha.Na primjer,kada Srpkinja iizrodi djecu,pa porastu dodje joj muka,kada familija trazi da joj se zensko dijete za strica 30-40 godina starijega. A vi znate da brak sa prvim rodjacima i u Jordanu je dozvoljen. Sigurno znate i za dobrotvorene organizacija koje vodi 0102_laugh Rani,pa se vidi kako stvarii stoje u Jordan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 obzirom da znam propise svoje vjere, znam za koga je se dozvoljeno udati a za koga nije.Nikako nije moguće da se uda za strica jer je to u islamu zabranjeno.A da ima problema u takvim brakovima, da ima ali ne u svim.s toga da čovjek ne razmišlja o tome hoće li biti ili neće bolje je da se svako svojim zeni i udaje.A komšijski odnosi su neupitni kod naših naroda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ja poznajem Turke-Kurde i oni se zene sa rodjacima i rodicama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 A komšijski odnosi su neupitni kod naših naroda. Lako je da su neupitni, kad zenu zabarakiraju da joj ni oci ne mozes vidjeti i kucu ogradis sa tri metra visokim zidom a unutra pustis rotvajlere. Skoro sam u Minhenu vidio dvije "komsinice" sa feredzom, kako piju koka kolu. Bilo je da umres od smijeha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 obzirom da znam propise svoje vjere, znam za koga je se dozvoljeno udati a za koga nije.Nikako nije moguće da se uda za strica jer je to u islamu zabranjeno.A da ima problema u takvim brakovima, da ima ali ne u svim.s toga da čovjek ne razmišlja o tome hoće li biti ili neće bolje je da se svako svojim zeni i udaje.A komšijski odnosi su neupitni kod naših naroda. Brak izmedju prvih rodjalka http://o.wnd.ha-hosting.com/index.php?pageId=30246 ja vam dajem chinjenice,podatke,shta se deshava,ono shto jeste,a shta se deshava sa mozdane chelije,posle tolikih rodjachkih brakova,mogu zamislititi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Како бих реаговала? Па не би ми био драго, али шта је ту је, молила бих се за своје дијете. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука