grigorije22 Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Pa gotovo sve, bolju anatomiju za nas, manje patnje i bola u svetu. A sta to fali nasoj anatomiji? Da i ti ne mislis mozda da kicma treba da nam bude kao butna kost,e da bismo mogli duze da stojimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2015 A sta to fali nasoj anatomiji? Da i ti ne mislis mozda da kicma treba da nam bude kao butna kost,e da bismo mogli duze da stojimo? Da nam kicma bude bolja. za zivotinje koji idu na dve noge. Posto nam kicma ovakva kakva je prilici majmunima koji sede na drvetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Да подари Европљанкама веће задњице, као што је дао црнкињама из Африке... Sto se tice Srbije,a svi znamo da je ona u Evropi Bog nije stedeo. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Па и гомила оних који верују раде или не раде нешто из страха од казне. У чему је разлика? У томе што овако имаш избора. Онако га не би имао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Da nam kicma bude bolja. za zivotinje koji idu na dve noge. Posto nam kicma ovakva kakva je prilici majmunima koji sede na drvetu. Kicma i jeste dobra,imas optimalnu savitljivost i pokretljivost.Gorila moze da digne 2000 kila iz benca,a stari grci bi se smejali ovim pricama o kicmi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 У томе што овако имаш избора. Онако га не би имао. Имао би и даље, само што би сигурно знао шта те чека. Као што имаш избор да украдеш, иако знаш да постоји затвор. И као што си одабрао да не крадеш да би био бољи човек, а не зато што знаш да постоји затвор. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Имао би и даље, само што би сигурно знао шта те чека. Као што имаш избор да украдеш, иако знаш да постоји затвор. И као што си одабрао да не крадеш да би био бољи човек, а не зато што знаш да постоји затвор. Не знам колико је аналогија лоша. Сваки лопов краде јер се нада да ће избећи затвор, исто је и са осталим кривичним делима, сем оним која се дешавају из самоодбране или на мах. И свако друго дело које радимо, радимо делом јер се надамо да ћемо избећи казну. Заправо једино и можемо бити тестирани када казна било које врсте не би постојала, али би то значило распад цивилизације за три дана. Сазнање да Бог вероватно постоји даје нам наду и одређену перспективу, али није ултимативан страх од казне. Стога, и даље смо слободни да радимо оно што бисмо радили, јер никако не можемо бити сигурни постоји ли Бог или не. Алтернативе оваквом начину обраћања људима су: са једне стране - Бог се јави свима и свако зна да је у сваком тренутку посматран и да се сваког тренутка зна шта ради - не би било злочина, али ни истинског напретка људи, јер страх од казне није напредак него репресија. Са друге стране - да није остављена ни могућност Божијег постојања, односно да се све своди на веру или неверу, не би постојала ни нада, па самим тим ни мотив напретка велике већине људи на овом свету. Да не помињем да не би постојало ни цивилизације. ИгорМ and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Nema to veze sa strahom od kazne, jer pojavio se Bog sada postojali bi ljudi koji bi se inatili tj. namerno bi radili nesto suprotno od onog sto Bog ocekuje. A Bog ne bi ni lupao kazne blentavima i besprekorno odrzavao novu civlizaciju kroz svoj pravni sisem. Ta vera u Boga koja bi eto cudom kod svih ljudi raznih vera i nevera postala univerzalna nema veze sa verom koja se podrazumeva u religiji. Vera ko sto sam i rekao znaci optimizam koji sa sobom nosi mogucnost promene. Znaci ako ja verujem u Boga, verujem u najbolji moguci ishod - da Bog postoji i da je dobar, da je ljubav i sloboda i da ce spasiti svet. Ako ne verujem, ako sam ateista onda sam pesimista - nema Boga, to je fantazija, zivi zivot najbolje kako umes i sta vec ide uz to. Znaci ja ne znam jel postoji ili ne, ali eto imam nadu da postoji. Zasto to valja? Pa znate one cuvene Kosmopoliten, Blic Zena i slicne savete: Budite optimisti, bicete srecnije. Pa da, bicete. Optimizam znaci gledanje na svet drugacijim ocima, videti lepe latice ruze a ne trnje na njoj. To uostalom povlaci sa sobom i odnos prema tom svetu koji ce biti dobar. Ako imate pesimistican pogled, imate i pesimistican odnos prema svetu, pa cete ljudima manje verovati, izbegavati ih i povlaciti se u sebe. Recicete da su ljudi zli i da je odbrana biti zao kako bi preziveo. Naravno, biti optimista ne znaci videti svuda cvece, nego videti i ono ruzno ali mu prici s ljubavlju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ako ne verujem, ako sam ateista onda sam pesimista loša špekulacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Лош дизајн... Дуња, Grizzly Adams, ВИЛМА and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 можда му се свиди овај дизајн: Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 loša špekulacija. Nisi razumela. Ne kazem da su ateisti generalno pesimisti, vec da su na polju religije pesimisti. Ti si mozda optimista ovako u zivotu, verujes da ce sve da se zavrsi na dobro ili si mozda antropoloski optimista (mada me to bas interesuje pa ako mozes napisi sta si ), verujes da su ljudi dobri, ali kada te pitaju jel verujes u Boga, u neko vise dobro sto moze sve da dovede do najboljeg ishoda, onda kazes: Ne ne verujem u takve stvari sto znaci da si pesimista jer nemas nadu u postojanje Boga. I to sve nema veze sa znanjem, jer ja ne znam jel postoji. Niti sam ga video niti cuo niti omirisao, nista od toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 можда му се свиди овај дизајн: увек спреман за акцију... ( еуфоричар како каже за себе ) Човек Жоја and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 (измењено) Да подари Европљанкама веће задњице, као што је дао црнкињама из Африке... Едит: Извор: 9gag.com Измењено Март 16, 2015 од Плутон ИгорМ, RYLAH, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 http://9gag.com/gag/aZxgVmQ Пише да ”није безбедно за радно место” и тражи ми да направим налог да бих видео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука