Лазар Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Da li neko tajno drustvo moze biti "prihvatljivo" u pravoslavlju ? Naravno pretpostavimo da su ciljevi tog drustva pozitivne vrijednosti za srpski narod tipa porodica, borba protiv bjele kuge, ekonomski razvoj sredina gdje zivi Srpski narod.... У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Da li neko tajno drustvo moze biti "prihvatljivo" u pravoslavlju ? Наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Kako oni predstavljaju tajno drustvo ? У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Хуан се шали мало... Па све што је са добром намером је добро, само не знам зашто би било "тајно"? Ако већ радиш добро, боље је да буде јавно. Биљана је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Хуан се шали мало... Па све што је са добром намером је добро, само не знам зашто би било "тајно"? Ако већ радиш добро, боље је да буде јавно. Па то ти је да ти не зна љевица шта ради десница Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Хуан се шали мало... Па све што је са добром намером је добро, само не знам зашто би било "тајно"? Ако већ радиш добро, боље је да буде јавно. Pretpostavio sam da se sali. U vrijeme kada novinari kreiraju javno mjenje kako nekome sa ZapadaI (ili Istoka, mada dosta manje) odgovara, kada ne vladine ogranizacije mogu da rade sta hoce, vrlo lako je izvrnuti ruglu neku organizaciju i staviti na stub srama. Neke stvari koje su dobre treba da se rade na duzi vremenski period i ne moraju biti prepoznate kao dobre na samom startu. Ali takva tajna organizacija moze vremenom da skrene sa puta pravoslavlja i zastite nacionalih interesa iz razloga sto nema nema kontroru 'iz vana' tj. mogu ti ciljevi i da se promjene vremenom i zbog cega sam i postavio ovo pocetno pitanje. P.S. da ne bi neko pomislio da osnivam neko tajno drustvo, daleko sam ja od toga , hteo sam samo sa vama da podjelim razmisljanje nekoliko prijatelja i mene kako pomoci ovoj drzavi i drustvu. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ако већ радиш добро, боље је да буде јавно. Valjda je obrnuto, da bude tajno kao sto Isus uci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Valjda je obrnuto, da bude tajno kao sto Isus uci. A bas se ovih dana pitam kako se to uklapa sa "Tako da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima." Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 A bas se ovih dana pitam kako se to uklapa sa "Tako da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima." Da cinis dobra dela koja drugi vide, ali da sebe ne smatras zasluznim za dobro delo jer nije tvoje, vec Bozije, a kroz tebe dato, odnosno da se um ne kosne u pomisli gordosti tj."samovelicine". Drugi treba da pohvale dobro delo. Човек Жоја and feeble је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Чак ни то. Не чиниш ради нечије похвале тј. ради одобрења околине. Чиниш зато што хоћеш да чиниш. Da, nisam ni mislila da neko cini dobro delo radi pohvale, to bi onda bilo licemerje (za moje poimanje), nego u smislu ako se prica o dobrom delu ili hvali, nikako nije dobro da onaj ko je ucinio dobro delo sebe smatra zasluznim, dobrim, velikim ili da obavi bilo kakav vid samohvalospeva. U duhu smirenja nije ni dobro da pamti dobro delo, mada niko ne sme ni biti siguran u to da je uradio dobro tj. ne sme biti siguran u sebe uprkos namerama. Bas je premudro Gospod rekao da ne zna levica sta radi desnica. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука