Jump to content

СЛУЧАЈ : "ЕП. АРТЕМИЈЕ"

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 141
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Опрости ми Господе по милости својој!!!!

Не издржах више....

Па заиста нама не треба ниједан непријатељ да проверавамо своју припадност Богу, када ни као браћа у Христу немамо стрпљења један за другога...

Чак ни када сам епископ г.Артемије, да изјаву којом позива све на смирење, коју не само да можемо прочитати већ видети и саслушати, ми не желимо мир, јер хоћемо гнев....срџбу ...јар....бес....доказивање себе ради а не преосвећеног владике г.Артемија ради....Не! Ми онда извлачимо шта је било, када је било...не желимо чак ни лични јавни позив да прихватимо...ако се овако настави, очекујем од поједине браће да и самом преосвећеном г.Артемију, почну да упућују позиве на храброст, или чак не Дај Боже, опомене да издаје православље и нешто, што очигледно само они пуни беса у срцу знају шта је то "нешто"...

Браћо!

Сваке среде и петка током Литургије пређеосвећених дарова, молимо се уз метаније, да Господ прихвати све нас никакве, мале, да услиши нашу жељу да "исправимо молитву своју"...клечимо, плачемо и молимо, Причестимо се, а онда дај тастатуру да Ти кажем штогод....

Када би могли, ако је то уопште могуће обоженим и верујућим људима за какве се дословце сви на овој теми показујемо, занемарити време Великог Поста, да ли је за поверовати, да сад чак више ни Ономе, Који је годинама монах Бога ради, Који је крварио за свој народ Бога ради, и Који нас никад није звао да дајемо своје мишљење и опет Бога ради, па чак ни њему не верујемо иако га слушамо и гледамо....Не, јер гордост у нама ликује.....весели се...говори, Боже, победила сам Те и то у најчаснијем периоду, у периоду Великог Поста....сви Твоји синови постају моји....Мирите ли се са тим сазнањем?

Као што можете видети, први пут се јављам, али молим вас, себе ради, утишајте срца своја...

Опростите.........

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ако је кренуо да открива финансијске малверзације и проверава рад ''радета неимара'', зашто је администратор Атанасије забранио рад званичног сајта Епархије рашко призренске и косовскометохијске који је радио по благослову надлежног владике Артемија?

Архива сајта Рашкопризренске епархије који је угасио администратор Атанасије, налази се на новој адреси:

www.eparhijaprizren.com

Подели на овим сајтовима

Не пратим вашу дискусију, али за себе да кажем...

Све ово потврђује да поред блаженопочившег патријарха Павла, имаћемо још једног светог нашег савременика +Артемија... са свих страна је притиснут и од својих и од других...

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Као што можете видети, први пут се јављам, али молим вас, себе ради, утишајте срца своја...

Опростите.........

Слабо Стојковићу... треба да кажеш:

Клинци разлаз !

dada

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Значи разлаз  dada

Знаћи братее, разлаз...  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Опростите.........

Слабо Стојковићу... треба да кажеш:

Клинци разлаз !

:cheesy2:

Можда због својих година то не могу рећи, али сигурно никоме не желим да се разиђемо, већ да оно што није до нас не буде наше опредељење никад.....а оно што јесте, о чему "зубе иступисмо", међусобно разумевање, истрајност у стрпљењу, користећи "стари српски" израз, толеранција увек свуда и са сваким, да то буде наш световни двиг ка Богу Вечноме и Јединоме....

0102_laugh

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Белешка јесте оргинал и не знам чему сумња. Сви они који су упућени на РП епархију знају о чему се ради јер је ово Владика износио и јавно. Уосталом да видимо шта је нетачно. Однос између поменутих епископа везан за питања ко изазива раскол је познат већ годинама као и то да нису у љубави (нажалост). Познат је и став Владике везан за политичка питања и будућност Космета, као и то да је већ дуже време најомраженији Епископ, и Слава Богу на томе. Исто тако је познат Владикин став везан за питања екуменизма, папизма и глобализма. Оно што нико не спомиње је то да је годинама угрожен и живот Владике од стране Приштине, а посебно нас све боли да су нашем Владики и нашем духовнику почеле да стижу претње и из Београда, једино ако мислите да их шаљу "власници београдских посластичарница". Ја не мислим да је тако и чињеница је, да је тренутно највећи "проблем" и Београда и Приштина подједнако ... Владика АРТЕМИЈЕ.

Подели на овим сајтовима

Ако је кренуо да открива финансијске малверзације и проверава рад ''радета неимара'', зашто је администратор Атанасије сменио игуманију манастира Кончул, иако му такве надлежности као администратору по закону не припадају?

Постављен је мимо закона за администратора и мимо закона уноси промене у епархијски живот.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ако је кренуо да открива финансијске малверзације и проверава рад ''радета неимара'', зашто је администратор Атанасије сменио игуманију манастира Кончул, иако му такве надлежности као администратору по закону не припадају?

Постављен је мимо закона за администратора и мимо закона уноси промене у епархијски живот.

Nije postavljen nezakonito.Ako si gledao juče upitnik na RTS-u,vladika Irinej je rekao da je Sabor doneo odluku da se vladika artemije razreši ako nastavi i dalje sa neposlušnošću SA Saboru i Sinodu.Dakle,Sinod je samo izvršavao odluke Sabora što je u saglasnosti sa ustavom SPC

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Цитат

То са игуманијом нема везе са о.Симеоном.

Потпуно из других разлога.

Уосталом, прочитај целу причу тамо где си видео наслов.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Nije postavljen nezakonito.

vladika Irinej je rekao da je Sabor doneo odluku da se vladika artemije razreši ako nastavi i dalje sa neposlušnošću SA Saboru i Sinodu. Dakle,Sinod je samo izvršavao odluke Sabora što je u saglasnosti sa ustavom SPC.

Владика Иринеј није већи од устава Српске православне Цркве.

Подели на овим сајтовима

Схватам ја емотивну везаност појединих људи за владику Артемија, али на најугроженијем подручју на коме Срби мученички живе, он је допустио криминал једног човека кога познаје много краће време, а оглушио се о вишегодишња упозорења своје браће са којима је провео читав живот. Да ли може неко да ми одговори од вас који сте мишљења да владику Артемија неко гони из разлога што им смета његова пожртвованост за Цркву:

Због чега у Приштини и у Призрену и у многим другим местима наш народ није имао могућност 5 или 6 година да учествује у светим Христовим Тајнама? Људи - то је важније од свега! Тај народ из Приштине годинама је апеловао на владику Артемија и на свети Синод да имају свог свештеника и да им се служи служба, и Синод је више пута реаговао, али владика Артемије није хтео да послуша. Па да ли је важније терати инат и истеривати некакву правду или људима жедним и гладним Бога отворити могућност да се бар мало радују заједничарењем са Живим Богом, јер ако је некоме то потребно потребно је њима.

Ко је добронамеран и коме је стало до јединства и доброг поретка у Цркви Христовој схватиће да нема разлога да ова тема буде овако насловљена. Није то процес против владике Артемија; он и даље служи, отворено се креће где год пожели... процес је усмерен на успостављање редовног стања у Цркви у коме ће један православни свештеник на Косову имати комуникацију са својим епископом, а неће му на том путу стајати некакав секретар који се понаша као да епископ и не постоји - као да је он епископ! Видимо како се ствари сада развијају - погледајте само слике те деце и тих људи колико се радују! Владика Атанасије је један мученик! Где год оде - васкрсава! Сетите се само када је било питање кога ће да пошаљу у Херцеговину која је тада била духовно и материјално опустошена и имала неколицину свештеника - нико није хтео да иде осим њега. Погледајте резултате. 17 одсто градског становништва у Требињу иде редовно на Литургију. Наведите ми још неки град где Срби живе који има више од једног процента људи на Литургији недељом.

Синоћ је владика Иринеј гостовао у Упитнику. Ко је гледао имао је прилике да чује о чему је заправо реч. Ма колико да је владика Артемије добар, исправан, доследан, искрен, не може бити важнији од Цркве. А нереалне и бесмислене изјаве, макар биле и Артемијеве, о некаквој европеизацији коју овим чином спроводи држава уз помоћ Цркве, врло брзо ће се показати, а већ се показују, колико су далеко од истине.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Nije postavljen nezakonito.

vladika Irinej je rekao da je Sabor doneo odluku da se vladika artemije razreši ako nastavi i dalje sa neposlušnošću SA Saboru i Sinodu. Dakle,Sinod je samo izvršavao odluke Sabora što je u saglasnosti sa ustavom SPC.

Владика Иринеј није већи од устава Српске православне Цркве.

Наравно да није,+Иринеј је лепо објаснио да је одлука уставна!
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...