Crveni Baron Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 А ти знаш с ким причаш? КО сам ја и која су моја искуства из тог периода? Он као војник у том периоду има шта? Ексклуивно право на истину и знања о збивањима у том периоду? Немој ти са мном да се шалиш. Ma idi begaj ... Tuzila Bosna Srbiju zbog agresije i na medjunarodnom sudu izmosili dokaze i oni i mi, izvestaje tajnih sluzbi SAD, rusa, nemaca itd i nije bilo agresije ali zato zna Zvone, bio on u vojsci i tacno zna ko je kome komandovao i ko je poslao vojsku na granicu Slovenije ... Месечева је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Па у контексту почетне теме ова дигресија је битна да би се објаснило да 90-те нису биле "судбина" коју нам је одредио Маниту, нити некаква "завера мрачних сила", већ последица конкретних одлука и акција, конкретних појединаца - против којих се тада народ и бунио. Да смо успели да их склонимо тада, историја би изгледала сасвим другачије. Распад СФРЈ могао је да се заврши релативно мирно. Не верујем превише у квалитете тадашње опозиције, али је тадашњи "прецедник" био посебна сорта лудака која се ретко рађа. Били смо малер да добијемо управо таквог... Што неко рече - мислили смо да га нисмо заслужили... Млађони and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Каква сам само будала био док сам се шуњао по маси 5.10. испред поште, па јуриш у Косовску, па одатле назад низ Таковску, па направимо круг па низ Палмотићеву бегај на гајбу. А увече сав срећан, пао Слоба. Јесте. Јуче. Не знам за остале али ја нисам могла ни да сањам да ће и после њега бити лоше и још горе. Тако сам наивно веровала да ће оне лоповске структуре бити процесуиране, да ће се кренути у оздрављење привреде, реформе .... реално, имали смо за то тад шансу. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Па у контексту почетне теме ова дигресија је битна да би се објаснило да 90-те нису биле "судбина" коју нам је одредио Маниту, нити некаква "завера мрачних сила", већ последица конкретних одлука и акција, конкретних појединаца - против којих се тада народ и бунио. Да смо успели да их склонимо тада, историја би изгледала сасвим другачије. Распад СФРЈ могао је да се заврши релативно мирно. Не верујем превише у квалитете тадашње опозиције, али је тадашњи "прецедник" био посебна сорта лудака која се ретко рађа. Били смо малер да добијемо управо таквог... Што неко рече - мислили смо да га нисмо заслужили... Да ли си ти свестан да је усташка емиграција почела да се враћа у Хр и да је наоружава већ '86. и '87. године па надаље? Где је тад био Милошевић? feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Да ли си ти свестан да је усташка емиграција почела да се враћа у Хр и да је наоружава већ '86. и '87. године па надаље? Где је тад био Милошевић? I opet.. zamena teza..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Извлачио тепих Стамболићу. Али није хушкао на рат, док су се неки у тишини спремали. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Поента је да до рата уопште није морало да дође. Да је Слоба одмах признао Словенију и Хрватску и повукао ЈНА без насиља никаквог рата не би било, а Срби би у Хрватској вероватно добили солидну аутономију или слично. Ми би данас живели у нормалној држави, нормалном друштву, вероватно имали солидан стандард, били у ЕУ, могли да путујемо по свету, зезамо се, стотине хиљада људи не би били покојни, не би имали ове кошмаре од младости које безуспешно покушавамо да заборавимо... Млађони, Maslacak_ and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Поента је да до рата уопште није морало да дође. Да је Слоба одмах признао Словенију и Хрватску и повукао ЈНА без насиља никаквог рата не би било, а Срби би у Хрватској вероватно добили солидну аутономију или слично. Ми би данас живели у нормалној држави, нормалном друштву, вероватно имали солидан стандард, били у ЕУ, могли да путујемо по свету, зезамо се, стотине хиљада људи не би били покојни, не би имали ове кошмаре од младости које безуспешно покушавамо да заборавимо... Upravo.... i to je cela poenta.. a sad ce da te napadnu kako si SRbomrzac, kako volis ustase, kako bi ustase klale srbe u krajni.. kako su oni hteli da ih proteraju i kako je bilo samo pitanje vremena.. kako bi oni bili diskriminitovani u hrvatskoj... i ostali fortune telling... teorije.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Поента је да до рата уопште није морало да дође. Да је Слоба одмах признао Словенију и Хрватску и повукао ЈНА без насиља никаквог рата не би било, а Срби би у Хрватској вероватно добили солидну аутономију или слично. Ми би данас живели у нормалној држави, нормалном друштву, вероватно имали солидан стандард, били у ЕУ, могли да путујемо по свету, зезамо се, стотине хиљада људи не би били покојни, не би имали ове кошмаре од младости које безуспешно покушавамо да заборавимо... Mozemo to i danas kada bi otavili istoriju tamo gde joj je mesto, u proslosti. I krenuli da se bavimo sadasnjosti.. ali sta ce nam to.. ajde da se bavimo uzrocima i posledicama rata, da isterujemo istorijsku pravdu, da krojimo spoljnu politiku srbije po tome kako Rusiji odgovar.. da pljujemo zapad.... da ne saradjujemo sa nekim, da lzemo gradjane kako je u srbiji neki neoliberalizm.. Ajde da ne radimo nista korisno... za gradjane Srbije... jer to nije "nacionalni interes" vec,, je nacionalni interes velika Srbija i ujedinjenje Srpskog naroda.. ili clanstvo u EU... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Потпуно је небитно да ли је хушкао или није. Ако су се други припремали у време када је он суверено завладао Србијом и имао огромну моћ и до првих избора, шта је урадио и како се припремио за надолазеће време? Није му било познато шта се спрема? И то чак и под условом да и он сам није био креатор. Гвоздена завеса пала, тектонски друштвени поремећај, глобалних размера. Ја бих рекао цивилизацијски. Шта је Слоба урадио, како се примпремио и адаптирао? А за то време народ му је аплаудирао и љубакао слике по митинзима. Општа егзалтација. Еуфорија. Едит: Ево и како је тај народ гласао на првим изборима http://www.vreme.com/cms/view.php?id=622813 Ја сам потпуно сагласна с тобом кад пишеш о овоме али овде неки импутирају да је само он крив за рат и да је он вршио агресију и да њега није било рата не би ни било. Што је првокласна бесмислица. А да га аболирам кривице сасвим немам намеру, међутим немам намеру да оболирам ни остале. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Поента је да до рата уопште није морало да дође. Да је Слоба одмах признао Словенију и Хрватску и повукао ЈНА без насиља никаквог рата не би било, а Срби би у Хрватској вероватно добили солидну аутономију или слично. Ми би данас живели у нормалној држави, нормалном друштву, вероватно имали солидан стандард, били у ЕУ, могли да путујемо по свету, зезамо се, стотине хиљада људи не би били покојни, не би имали ове кошмаре од младости које безуспешно покушавамо да заборавимо... Је л'? А што су се Хрвати наоружавали крајем 80-их? Historia magistra vitae est! Нису имали потребе ни у Другом св. рату да кољу редом, држава капитулирала, постављена ратна влада од стране Немаца, њима дато да формирају своју државу, па су то радили. КО теби гарантује да опет не би исто поновили? Нико. Али ти знаш у каквој бисмо ми држави живели и шта би било да је било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 овде неки импутирају да је само он крив за рат и да је он вршио агресију и да њега није било рата не би ни било. Он је одговоран за ескалацију ситуације иначе до великих сукоба не би дошло. Могуће је да би било неких локалних инцидената, али овако великог страдања не би било јер је он за то одговоран. А да га аболирам кривице сасвим немам намеру, међутим немам намеру да оболирам ни остале. А где си видела да неко аболира остале? Поента је у томе да ти "остали" нису имали планове да освајају територије других република, хтели су само да направе своје "државе" (.... их државе, д` извинете...) и то је то. Да их Слоба одмах признао и мирно повукао ЈНА, на њима би био терет да се пред западом доказују као "демократе" и "људскоправаши". Не зато што су бољи од њега, него зато што би сви то од њих очекивали. Овако, кад је Слоба преузео улогу "негативца", њих више нико није ни контролисао јер су испали "жртве". А у суштини нису били ништа бољи од њега. Подједнако су лоши. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 А што су се Хрвати наоружавали крајем 80-их? Па хтели су своју државу, државе су наоружане. Нису имали потребе ни у Другом св. рату да кољу редом, држава капитулирала, постављена ратна влада од стране Немаца, њима дато да формирају своју државу, па су то радили. КО теби гарантује да опет не би исто поновили? Глупости. Савремена Хрватска је далеко од НДХ. Свако поређење је бесмислено. Али ти знаш у каквој бисмо ми држави живели и шта би било да је било. Не знам, али видим како живе друге државе које су се одвојиле мирно. Била је, на пример, држава која се звала Чехословачка, па су се мирно одвојили на Чешку и Словачку и живе људи нормално. Да је било памети, Србија је могла да има сличну историју као они. Али није било памети. Па изгледа нема ни до дан данас... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 "Теби здвави не твебајуууу, а ја нечу оздвавитииииии..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Да ли си ти свестан да је усташка емиграција почела да се враћа у Хр и да је наоружава већ '86. и '87. године па надаље? Где је тад био Милошевић? Ово је тачно. Сасвим случајно сам био присутан кад су познати канадски Хрвати причали како и колико дуго су се спремали за ''рушење Југославије'' ... а главни циљ је био, како рекоше, не да се сруши Југославија, него како да се ослободе српског канцера са хрватске земље... Ово што Гризли прича је наивна прича за ђаке прваке, тачно је да је Милошевић био Југословен и да је глумио Тита, али, нажалост по Србе у Хрватској, поприличан број Хрвата је имитирао и Павелића, чак су неки добили високе функције у хрватској домовини, иако су дошли из далеке Канаде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука