Jump to content

9. март 1991. - да ли је био шанса?

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Ма сигурно... А пирамиде су направили ванземаљци... :)

Ma ti bi natovario Milosevicu i ubistvo Avelja kada bi mogao ali ne mozes kao ni napad na Sloveniju.

Pazi niko nije napao Bosnu a jeste Sloveniju Milosevic ...

Mislim, uozbilji se ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Da li je bitno sta je neko imao "pravo" po ustavu... kada 90 % gradjana jedne savezne republike nece vise da bude deo te savezne republike?

Da li Krim i Novorusija po ustavu imaju pravo na ovo sto rade? Naravno da nemaju.

Је л' у Словенији био референдум?

А у Хрватској?

Ако јесте, ја се извињавам господи.

Мада се нешто истог не сећам. ;)

На Криму је био референдум. На Космету опет није био референдум.

И тако...

Не каже се џабе ''дабогда се осилио''....и онда ти се бумеранг врати и звизне те у главу. ;)

Подели на овим сајтовима

1. Како се није распала кад су Хрвати и Словенци иступили из ње?

Зато што су Срби, који су били већина, остали у њој. ЈНА се никада није "распала" у организационом смислу, само је касније променила име у ЈА, па ВС.

2. Мој комшија који је тад и убијен није био наоружан. Погођен у руку, пустили су га да искрвари. Сахрањен као мајор ЈНА. Имао је 27 година.

Жао ми је. Моји другари су изгинули тамо бранећи граничне прелазе. И за њих кажем да су били наоружани. То знам из прве руке од оних који су преживели и вратили се да испричају шта се десило.

3. Да ли по уставу нису имали право на то?

Ајде... Мислим стварно да ми неко сад после 30 година понавља те Слобине глупости... Боже ме сачувај. Ко ли вас учи те небулозе.

Да ли су неког убили? Знаш ли колико је цивила убијено од стране Хр паравојних формација рецимо само у Госпићу у ту јесен '91. год. ?

Ма јок, не знам...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Види сејо, Словенци су шест месеци пре тога гласали за независност и огромна већина, 90%, је била за. Нису то били никакви "елементи", већ су Словенци хтели независност.

Они су били спремни да се бране, али веома слаби. Да је Слоба изгурао свој план, то би за њих била катастрофа.

Али у Хр није било тако.

Подели на овим сајтовима

Је л' у Словенији био референдум?

А у Хрватској?

На Криму је био референдум. На Космету опет није био референдум.

Zapravo na kosovu je bio referendum, samo ne direktni, vec preko predstavnika. ;)

Za sloveniji u hrvatsku, ne znam.. mada ne vidim kakve veze ima referendum sa celom pricom... ako toliko naroda ima toliku potrebu da ne bude vise sa tobom u zajednici, da su spremni da se dignu na oruzije ... kakve veze ima referendum...

Evo sada cu da ti objasnim medjunarodno pravo u jednoj recenici: Jaci odlucuje.(na toj teritoriji) To ti je lekcija od mene za dzabe..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Али у Хр није било тако.

Jel tudjamn dosao na vlast glasnjem? Ako jeste, da bio je. Samo ne direktni. Ne postoje samo "direktni" referendumi. Vec i preko politickih predstavnika.

Подели на овим сајтовима

Је л' у Словенији био референдум? А у Хрватској?

Наравно.

Па вероватно зато што ниси још била рођена. Питај.

На Космету опет није био референдум.

Био је.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

За Гризлија и остале који мисле да је Милошевић виновних и врховни злочинац, одгледајте документарне филмове ''Тежина ланаца 1 и 2'' и видећете шта се стварно дешавало.

Ја сам сејо све то гледао уживо тако да ми филмови не требају, нити желим да се подсећам тог ужаса. Не дај Боже никоме.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зато што су Срби, који су били већина, остали у њој. ЈНА се никада није "распала" у организационом смислу, само је касније променила име у ЈА, па ВС.

Жао ми је. Моји другари су изгинули тамо бранећи граничне прелазе. И за њих кажем да су били наоружани. То знам из прве руке од оних који су преживели и вратили се да испричају шта се десило.

Ајде... Мислим стварно да ми неко сад после 30 година понавља те Слобине глупости... Боже ме сачувај. Ко ли вас учи те небулозе.

Ма јок, не знам...

Чекај мало, нису то Слобине глупости, то је право.

Значи, имаш устав државе. И ок, по њему су од 1974. год. републике имале право на самоопредељење.

У Словенији је постојао референдум , а у Хр није никад, као ни у БиХ.

Ти сад можеш да причаш ''шта би било да је било'' али факат је да Словенија није нападнута од стране ЈНА, као што је чињеница и да никад за смрт оних 40-ак војника нико од Словенаца није одговарао.

Је л' Милошевић крив и за смрт цивила у јесењим чисткама у Хр?

''''''''''''''

Да се разумемо, ја његов период владавине сматрам јако лошим и неприхватљивим. Много, много стравично лоше вођене политике.

Али пусти ме тих бајки од томе како је он крив за све. ;)

То по закону вероватноће не може бити, а камо ли кад се прочешљају чињенице.

Подели на овим сајтовима

Чекај мало, нису то Слобине глупости, то је право.

Значи, имаш устав државе. И ок, по њему су од 1974. год. републике имале право на самоопредељење.

У Словенији је постојао референдум , а у Хр није никад, као ни у БиХ.

Imas ustav.. ali imas problem jer taj ustav nema vise suverenitet...

Jedan od glavni faktora za vazenje nekog ustava-zakona je da ga se vecina ljudi pridrzva .... dakle da bude u skladu sa stvarnosti... priati o ustavi koji je na snazi samo formalno... a prakticno nije u sgladu sa realnim stanjem je besmisleno.. jer suverenitet svakog ustava dolazi od ljudi koji ga postuju... a ne od samog papira..

Подели на овим сајтовима

Čekali smo oca 4 dana i mislili da je mrtav ili zatvoren negde u podrumu db-a ... strašno vreme!

Cudo to kada su ljudi madovno demonstrirali i osnivale se stranke na sve strane da je neko zazirao od DB-a ...

To mozda deceniju pre ovih dogadjaja ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

За Гризлија и остале који мисле да је Милошевић виновних и врховни злочинац, одгледајте документарне филмове ''Тежина ланаца 1 и 2'' и видећете шта се стварно дешавало.

Човек од преко четири деценије, који је био сведок и учесник дешавања, да гледа видео некога ко је рођен 1988, да би видео шта се стварно дешавало?  Are you kidding me? А при том је тај што је направио филм отишао на запад да би направио филм о томе како је запад зао. Све логичније од логичнијег...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...