Deki992 Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Вероватно за тако нешто може паушално, али у свакој конкретној ситуацији питаш књиговођу или правника које ти је најбоље решење. P. S. Ја их не критикујем што не плаћају порез, већ што не контају да су и сами ”зли приватници”. Вероватно већини никада није ни пало на памет да уопште треба да плате порез, али им је потпуно очигледно да то треба да раде остали приватници, да би они од тога добијали остатак зараде... Ma znam, nego samo da te pitam oko tog poreza reko da l znas.Jer, mislim da je taj pausalni nesto oko 12000 racuna se na profit do 3 miliona din. E sad, to je npr totalno nepravedno, po meni. Treba te poreze izdeliti na mnogo vise "delova". Kako da placa neki nastavnik u tom slucaju? Tako da, i ne treba da se placa, dok se poreski sistem ne sredi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Нисам ни о коме говорио ружно, само чињеницу да људи подржавају покварен систем, а после кукају како не ваља. Наш народ би коначно морао да научи да појединачно преузме одговорност за свој живот, а не да чека "велике вође" да "реше ситуацију". Ок. Слажем се; рекао бих још да је корен нашег проблема дубок, сеже у историју, а да се он решава стрпљиво, освешћивањем и преиспитивањем. Али, тешко то иде уз ружичасте медије... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Nema tu pravedno ili nepravedno, taj sa ozbiljnim faksom je slobodan da nađe bolji posao ako mu sadašnji ne odgovara, a ne da krivi nekoga zato što dobro radi svoj posao i zarađuje bolje od njega.Mozda je mislila u globalno-moralnom smislu, da tako kazem.Npr, plata jednog lekara i jednog sportiste. Tacnije, sistem vrednosti u odnosu na platu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Тема је о смањењу плата у јавном сектору, зар не? Људи који су ту запослени не могу да утичу на висину своје зараде. Извините, али није нормално да неко са основном школом прима већу плату од факулт.образованог човека, а то се дешава у неким предузећима. Па причајте шта хоћете... И још нешто, има људи који су пуно себе уложили ту где раде, у питању су деценије, а нико то не види. И треба човек са нпр. 50 год да доживљава овакво понижење. Знате ли ви која је одговорност радити као лекар или просветни радник? Пробајте на дан, па се после јавите. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Ma znam, nego samo da te pitam oko tog poreza reko da l znas. Jer, mislim da je taj pausalni nesto oko 12000 racuna se na profit do 3 miliona din. E sad, to je npr totalno nepravedno, po meni. Treba te poreze izdeliti na mnogo vise "delova". Kako da placa neki nastavnik u tom slucaju? Tako da, i ne treba da se placa, dok se poreski sistem ne sredi... Ма да је неправедно и лудачки, то је и птицама на грани јасно. Али кад мораш да радиш, онда не размишљаш о томе колико је систем лудачки, него гледаш шта ти је најбоље. У суштини, паушално је одлично ако зарађујеш од хиљадарке, па све до те границе, после које више не можеш да будеш паушалац. Кад плаћаш паушално, све што остане је твој лични новац. Можеш кад год хоћеш да подижеш, да плаћаш картицом у продавницама итд. Кад ниси паушалац, онда ваљда свако подизање или трошење пара мораш да правдаш или да даш себи плату, на коју мораш да платиш додатне дажбине, тако некако. Квака је што не може свака делатност да буде паушално опорезована, и сваке године отприлике мењају правила. Све у свему, зачин Ц. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Вероватно је праведно да једна фризерка узима веће паре од неког са озбиљним факсом. Ма дајте, о чему причамо... A zasto ne bi bilo? Ako moze neko objasnjenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Бојим се да ме овде неко завитлава, али стварно. Или сви обожавате своје фризерке. Једно питање, коме најчешће остављате бакшиш? "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Бојим се да ме овде неко завитлава, али стварно. Или сви обожавате своје фризерке. Jel si cula nekad za ponuda-traznja, trziste itd? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 У праву си, нема везе. Сви који опасно добро зарађују и нису нешто образовани, кад се мало боље погледа. Онда су испали и паметнији чак, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Ма да је неправедно и лудачки, то је и птицама на грани јасно. Али кад мораш да радиш, онда не размишљаш о томе колико је систем лудачки, него гледаш шта ти је најбоље. У суштини, паушално је одлично ако зарађујеш од хиљадарке, па све до те границе, после које више не можеш да будеш паушалац. Кад плаћаш паушално, све што остане је твој лични новац. Можеш кад год хоћеш да подижеш, да плаћаш картицом у продавницама итд. Кад ниси паушалац, онда ваљда свако подизање или трошење пара мораш да правдаш или да даш себи плату, на коју мораш да платиш додатне дажбине, тако некако. Квака је што не може свака делатност да буде паушално опорезована, и сваке године отприлике мењају правила. Све у свему, зачин Ц. Nije mi samo jasno onda, od toliko pametnih glavica u ovoj zemlji da ne mogu da se nadju neke, da lepo sroce taj poreski sistem i da svi budemo srecni i zadovoljni. Jer, ovako ispada da drzavi vise odgovaraju besposleni i neproduktivni ljudi nego ovi sto "rade na crno" zbog toga sto im porezi i dazbine ispadnu vise od same zarade. Neko jednostavno ne shvata da je bolje u kasu staviti i hiljadu dinara umesto 10, nego nista... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Бојим се да ме овде неко завитлава, али стварно. Или сви обожавате своје фризерке. Једно питање, коме најчешће остављате бакшиш? Нико те не завитлава, већ људи покушавају да ти укажу да фундаментално грешиш, Руменка. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Nije mi samo jasno onda, od toliko pametnih glavica u ovoj zemlji da ne mogu da se nadju neke, da lepo sroce taj poreski sistem i da svi budemo srecni i zadovoljni. Није проблем недостатак памети око тога шта је прави пут, него нешто друго, колико сам приметио...Мислим да је и онај Динкић то знао. Млађони, Deki992 and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Шта значи "Руменка"? Нисте ме и даље убедили. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Шта значи "Руменка"? Нисте ме и даље убедили. Нисмо комунисти па да се даје "по заслузи" и да "није праведно да овај оволико, а онај онолико". Зарадиш колико зарадиш и ето. Фризерка која ради веома продуктивно 2 смене дневно може да заради више него лекар специјалиста и ту нема никакве неправде. GeniusAtWork, Млађони and Натан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Jeste lokalna tema, ali je i odraz nezadovoljstva: http://www.srbijadanas.net/protesti-protiv-vlasti-sns-u-zajecaru/# Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука