Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Диван и велики светитељ свети Јован Шангајски и Сан-Франциски amen Увек са великом радошћу волим да кажем да сам на дан његовог празновања рукоположен у свештеника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Диван и велики светитељ свети Јован Шангајски и Сан-Франциски :cheesy2: Увек са великом радошћу волим да кажем да сам на дан његовог празновања рукоположен у свештеника. Неки би поводом ових фотографија рекли: Свети Владика је био јеретик, чини ми се.... :cheesy2: 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Диван и велики светитељ свети Јован Шангајски и Сан-Франциски :cheesy2: Увек са великом радошћу волим да кажем да сам на дан његовог празновања рукоположен у свештеника. Неки би поводом ових фотографија рекли: Свети Владика је био јеретик, чини ми се.... :cheesy2: :cheesy2: Мислиш Свети Јеретик ?! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Таман се тако може закључити из моје,неспретно срочене реченице... 0102_laugh :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Драга братијо, било намерно или не намерно, подмећете да је један светитељ кова св.Јована Шангајског заједничарио са јеретицма. Руска Загранична Православна Црква је у времену од 1920 до 1990 била бастион и одбрана православља где се истина и лаж нису мешали ни за јоту. Сулудо би и безумно било и помислити да је један такав подвижник попут св.Јована Шангајског имао икаквих додира са јеретицима. На сликама које су постављене види се како свети Јован Шангајски саслужује заједно са клирицима који само личе на католике, али нису католици. Сачувај Боже, па не би га Господ прославио да је заједничариоо са јеретицима. Неки су овде са радошћу прокоментарисали те слике, видећи у томе оправдања за екуменизам појединих епископа и патријарха православних данас који заједничаре са јеретцима. Да не буде, информишите се мало пре некога не саблазните и доведете у маловерије. Св.Јован Шангајски на оним сликама саслужује са православнима, не са католицима. Ради се о реду католика који су се вратили православљу у 19 веку, а задржали су латинску форму богослужења и осталога, онако како је то било у Римској Цркви пре њеног отпадања од Христове Цркве 1054.г Немојте се варати, Бог се не да ружити. http://orthodoxwiki.org/Western_Rite http://miadoradoscxiam.blogspot.com/2009/11/historic-western-rite-photographs.html http://www.antiochian.org.nz/write/write.html Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Драга братијо, било намерно или не намерно, подмећете да је један светитељ кова св.Јована Шангајског заједничарио са јеретицма. Руска Загранична Православна Црква је у времену од 1920 до 1990 била бастион и одбрана православља где се истина и лаж нису мешали ни за јоту. Сулудо би и безумно било и помислити да је један такав подвижник попут св.Јована Шангајског имао икаквих додира са јеретицима. На сликама које су постављене види се како свети Јован Шангајски саслужује заједно са клирицима који само личе на католике, али нису католици. Сачувај Боже, па не би га Господ прославио да је заједничариоо са јеретицима. Неки су овде са радошћу прокоментарисали те слике, видећи у томе оправдања за екуменизам појединих епископа и патријарха православних данас који заједничаре са јеретцима. Да не буде, информишите се мало пре некога не саблазните и доведете у маловерије. Св.Јован Шангајски на оним сликама саслужује са православнима, не са католицима. Ради се о реду католика који су се вратили православљу у 19 веку, а задржали су латинску форму богослужења и осталога, онако како је то било у Римској Цркви пре њеног отпадања од Христове Цркве 1054.г Немојте се варати, Бог се не да ружити. http://orthodoxwiki.org/Western_Rite http://miadoradoscxiam.blogspot.com/2009/11/historic-western-rite-photographs.html http://www.antiochian.org.nz/write/write.html Хвала брате на објашњењу,није лепо то што натурају овако кварно.Могао сам нпр. неким случајем не дај Боже да одем у тешки прелест. 0311_womens "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Ради се о реду католика који су се вратили православљу у 19 веку, а задржали су латинску форму богослужења и осталога, онако како је то било у Римској Цркви пре њеног отпадања од Христове Цркве 1054.г Ово исто треба да ураде папа и остале хришћанске јереси да би се вратили Христу и Цркви Његовој. Модерни екуменизам никада неће довести до тога, у томе је његова погубност. Уместо да сведочи Истину, он иноверне чеше по ушима ради тобож њиховог поновног преобраћења. Најгори могући сценарио. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Хвала брате Јустинијане на корисном објашњењу! Ја нисам знао за ово па је и мени изгледало помало чудно . 0110_hahaha Замолио бих да се више не пише на теми него да се постављају слике, јер постоје многе теме са истом тематиком, осим ако има нешто врло важно да се каже као у овом случају брата Јустинијана. Хвала му на овоме још једном. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Мислим да брату Шалому и није био циљ било каква обмана, већ да покаже како се Свети Владика благо опходио према људима који не мисле баш исто као ми, а и не служе исто као православни. Наравно да нико не говори да постоји међусобно причешћивање или било шта друго. Такође, ја нисам чуо ни за једног православног Епископа и Патријарха који заједничаре са неоравославнима кроз Причешће. Ако је и било неког таквог, тај је био рашчињен. Иначе, тема је пријатељске слике православних и римокатолика. У сваком случају хвала на објашњењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Naravno, nikakva prevara ili obmana nije po srijedi...jednostavno,fotografije sam našao na fb profilu jednog mog prijatelja,pravoslavnog sveštenika, pa rekoh- interesantne su, što da ih ne postavim na forum... ... Hvala na objašnjenju,u svakom slučaju. Pozdrav svima! 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Мислим да брату Шалому и није био циљ било каква обмана, већ да покаже како се Свети Владика благо опходио према људима који не мисле баш исто као ми, а и не служе исто као православни. Наравно да нико не говори да постоји међусобно причешћивање или било шта друго. Такође, ја нисам чуо ни за једног православног Епископа и Патријарха који заједничаре са неоравославнима кроз Причешће. Ако је и било неког таквог, тај је био рашчињен. Иначе, тема је пријатељске слике православних и римокатолика. У сваком случају хвала на објашњењу. Koliko je papista preko ovakvih licimernih "prijateljstava" preslo na pravu vjeru pravoslavnu? Koliko se pravoslavnih vjernika sablaznilo sa ovim licimernim susretima u lazi, gdje jedni druge cesu po usima. I sto treba da se pravoslavci ljube sa njima? Iz kojih razloga se ovi licimeri ljube? Ili poljubci sa muslimanskim hodzama, ili jevrejskim talmudistima. Ima li idje u Svetom Pismu i u Svetom Predanju da je neki apostol otisao i ljubio se sa poglavicama nekog idolopoklonskog hrama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Најбоље би било да чим видимо неког ко није као ми, да му главу одрубимо, је л'? Или да га гађамо камењем, или да му срушимо кућу? Пријатељу, ја заиста немам времена да Ти непрестано појашњавам шта је Православље и како треба да живи један православац. Ти као да не живиш у мултиетничкој средини и као да никад ниси видео да има и људи који нису православци као ми, али да су ипак ЉУДИ, да су Божија творевина, да су Божије иконе. Ако Ти је мука и не желиш да присуствујеш на форуму који жели да свакога угости и да му пели добродошлицу као што чини сваки Србин и домаћин, па ма које вере или невере тај био, Ти брате мој мили иди. Има људи који не размишљају баш као ми, има много православнијих, већих чувара прађедовске вере итд... има много људи који ово читају и радују се што један православац и муслиман или римокатолик или било ко разговарају, а не секу главе један другоме. Моја вера ме само може још више приближити свим људима, јер ја се не плашим да ће је ико покварити, напротив. Само ћу још више ојачати. Овде нико није рекао (мислим на Модерацију) да је било која друга вера исправна вера сем Православне, но то нас не затвара у неке карантине, где ћемо да се сакријемо и завучемо у рупе да нас нико не види. МИ јавно сведочимо веру, сведочећи је и муслиманима и римокатолицима. Овај подфорум се зове међурелигијски разговори, а Теби ако се не свиђа, имаш друге теме па пиши. Ако Ти се и то не свиђа, шта ја могу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Мислим да нема истине у овоме, јер лично познајем много римокатолика који су прешли у Православље и све због нашег отвореног приступа према њима. Ишли су свети апостоли поцеломе познатом свету који је био у то време познат. Свети апостол Павле је одржао најлепу беседу незнабожцима управо на Ареопагу, у сред безбожног храма. Тада је Св. Дионисије Ареопагит прихватио Христа. Да је свети апостол није мудро поступио похваливши "побожност" безбожника, не би било ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Људи, опустите се мало - читава модерација поуке.орг-а јесу православни хришћани/ке, сви до једног! Дакле: не признајемо као своју нити једну другу вјерску заједницу,религију, до Православне Цркве. То да буде јасно. Дакле, ми смо људи који су крштени у ПЦ, који се исповиједају и причешћују у нашим црквама- и то говори довољно за себе. Заиста не знам зашто се праве вјештачки проблеми овдје? Ако било ко тражи од нас да вадимо ножеве на ЉУДЕ који нису православни хришћани, то говори довољно о његовој вјери! А ми,наравно, на такво нешто нећемо пристати. Наш Господ нас је позвао да ширимо љубав и заједништво, и да у свакој особи видимо Божији лик, икону Божију! Св. апостол Павле је предивно рекао- ако немамо љубави НИШТА СМО- џабе нам све!! Зато мало да се спусти лопта и да се не опструира рад форума,без потребе... Имамо велики број добрих тема, и боље да дамо допринос на истима- можда некога приведемо Богу на тај начин. Овакви топици су само губљење времена. Поздрав свима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука