Ћириличар Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 sta god ja da kazem, u Srbiji ce da me teraju na autocenzuru tako sto pricaju da PAZIM STA PISEM.. da BRANIM AMERIKU..... i da sam OSTRASCEN... Срам те било, шпијунчино, Ђинђићевцу! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Срам те било, шпијунчино, Ђинђићевцу! Dobro nemoj sad i ti da mi dajes kompliment odma posle uvrede... Ja sam ponosan na to sto sm Djindjicevac.. Djincic je realan covek koji je stvari gledao realno..e sad postoje ovi gde zive u svetu gde je sve pravedno i srbija super.. i gde trebas da se boris za pravdu do poslednje kapi uglavnom tudje krvi i tudjeg zivota... ti me ne zanimaju../ a ne ovi sto 'oce da ispravljaju istorijske nepravde... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Добро, него нико не спомиње Ронове књиге. Да ли их је ко читао? Мени на лаптопу је "Liberty defined" тренутно на чекању. Мало онога са почетка што сам прочитао свидјело ми се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Добро, него нико не спомиње Ронове књиге. Да ли их је ко читао? Мени на лаптопу је "Liberty defined" тренутно на чекању. Мало онога са почетка што сам прочитао свидјело ми се. Citao sam "The Revolution", "End the Fed", "Liberty Defined", mozda jos nesto sto sam zaboravio... Nije lose, posebno kad prvi put dodjes u susret sa tim idejama. Posle se malo ponavlja. Repetitio est mater studiorum... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Meni se cini da ti projektujes Srbiju na Ameriku pa u njoj pronalazis tajkune i one koji muzu drzavne sise. pogledaj koliki je budzet SAD po određenim kategorijama i podkategorijama. svaka od tih podkategorija bude potrošena na usluge par firmi (najčešće mega firmi koje potroše debeli novac da bi baš one ostvarile decenijske kontrakte sa državom, a onda potroše još deblji novac da ne dozvole da se njihova podkategorija bužeta smanji). Pored ovog, nekoliko američkih federalnih agencija (deo koji podpada pod izvršni ogranak, executive branch) broje stotine hiljada zaposlenih. Privatni biznisi koji ih (in)direktno oplužuju se grebu za budzete ovih ogranaka. Sve radi kao švajcarski satić, sve dok se pučanstvu daju sedativi i ložnja (hleba, igara, patriotizma, straha od nepoznatog). Sveopšte arčenje državnih jasli se u svetu zove socijalizam, ali u americi ne. Možda zato što to arčenje nije tako sveopšte. tajkuni ? očigledno je da se taj termin ne koristi za američke mega-mahere. možda zato što nisu prva generacija, a i novinari se ne usuđuju da postavljaju prava pitanja. Elem, termin "tajkun" je volšebno rezervisan za zle istočnjake. ------------------ ako je bitno: i dalje piše Cecin muž koji se obično oglasi na spoljno-političkim temama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 pogledaj koliki je budzet SAD po određenim kategorijama i podkategorijama. svaka od tih podkategorija bude potrošena na usluge par firmi (najčešće mega firmi koje potroše debeli novac da bi baš one ostvarile decenijske kontrakte sa državom, a onda potroše još deblji novac da ne dozvole da se njihova podkategorija bužeta smanji). Pored ovog, nekoliko američkih federalnih agencija (deo koji podpada pod izvršni ogranak, executive branch) broje stotine hiljada zaposlenih. Privatni biznisi koji ih (in)direktno oplužuju se grebu za budzete ovih ogranaka. Sve radi kao švajcarski satić, sve dok se pučanstvu daju sedativi i ložnja (hleba, igara, patriotizma, straha od nepoznatog). Sveopšte arčenje državnih jasli se u svetu zove socijalizam, ali u americi ne. Možda zato što to arčenje nije tako sveopšte. tajkuni ? očigledno je da se taj termin ne koristi za američke mega-mahere. možda zato što nisu prva generacija, a i novinari se ne usuđuju da postavljaju prava pitanja. Elem, termin "tajkun" je volšebno rezervisan za zle istočnjake. ------------------ ako je bitno: i dalje piše Cecin muž koji se obično oglasi na spoljno-političkim temama Pazi, ne sumnjam u to da privatni biznis ima uticaja na politiku. Kao sto sam napisao velikim delom u Kongresu sede biznismeni i to su mahom republikanci. Ono sto je poenta jeste institucionalna i kulturna razlika izmedju Srbije i Amerike. Zivi primeri po ovom forumu i temi ce ti reci i vec su razliku u nekim svakodnevnicama poput semofora na raskrsnici i vadjenja vozacke dozvole. A te ogromne bogatase koje mozes nazvati kako hoces imas svuda u svetu, od Amerike, preko Srbije i Rusije do Kine. Kada imas mnogo para, onda imas veliku moc i mozes bukvalno da radis sta hoces. No, ako pogledas npr. politicki sistem nas i njih videces koliko je kod njih liberalniji i ograniceniji, da Obama jedva izlazi na kraj sa Kongresom, dok kod nas Vucic upravlja i skupstinom i vladom i sudstvom i upravom i predsednikom i medijama itd. 2-3 institucije poput zastitnika gradjana i Drzavnog poverenika za informacije od javnog znacanja jedino funkcionisu i to u jako jako teskim uslovima, bivaju napadnute, marginalizovane i ucutkane. Toga u Americi nema, tamo institucije funkcionisu, niko ih ne gnjavi i ljudi rade svoj posao. Razlika izmedju njih i nas je sto kod njih mozes od beskucnika na ulici da postanes Rotslild marljivim trudom i radom i bices nagradjen za to. Kod nas mozes ako se uclanis u SNS. Kod nas ako marljivo radis neces biti nagradjen, jer postoji nesto sto se zove negativna selekcija, kao i sa njim blizak moralni hazard, sto je cudno da ga liberali ovde nisu cesto spominjali, a veoma je dobar argument protiv drzavnog intervencionizma. Za totalitarizam sam rekao da ne pije vodu, postoji stotine pokazatelja zasto je tako od onih krupnih u vrhu same politike, do onih pri dnu gde su obicni gradjani. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Pazi, ne sumnjam u to da privatni biznis ima uticaja na politiku. Kao sto sam napisao velikim delom u Kongresu sede biznismeni i to su mahom republikanci. Ono sto je poenta jeste institucionalna i kulturna razlika izmedju Srbije i Amerike. Zivi primeri po ovom forumu i temi ce ti reci i vec su razliku u nekim svakodnevnicama poput semofora na raskrsnici i vadjenja vozacke dozvole. Sustinska razlika je to sto su u kongresu i "biznis poltiicari" uglavnom naftasi ili neka tako "kronizovana" oblast privrede.. gde se moras oslanjati na privilegije date od strane drzave za biznis.... nafta, bankarstvo itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 @@Deja Vu, nije mi bila namera da upoređujem Srbiju sa Amerikom. dva uređenja su udaljene iks nivoa / dimenzija. Zlo koje curi iz današnjeg američkog izvitopirenog kapitalisma (crony capitalism) i imperijalnog haranja po belom svetu ne mogu da upoređujem sa nečim toliko lokalnim a regionalno čestim kao što je srpsko političko šibicarenje. Hoću da kažem .... tema je Ron Paul ! feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 tema je Ron Paul ! Тема су кружни токови, полиција и снег! CecaV, Плутон, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Тема су кружни токови, полиција и снег! Ron Paul kako za vreme ciche zime po snegu kao policajac regulise saobracajnu guzvu na kruznom toku!? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 pošto je neko pomenuo (napaljene američke) pandure, evo nečega svežeg: 17 hitaca u nenaoružanog čoveka koji je (možda!) imao u ruci kamen ili kamenčić. link ovde ovakvi slučajevi nisu retki, pa i pesnici dobiju inspiraciju (youtube link ovde) 41 shots41 shots Lena gets her son ready for schoolShe says now on these streets CharlesYou got to understand the rulesPromise me if an officer stops you'll always be politeNever ever run away and promise momma you'll keep your hands in sight Cause is it a gun?Is it a knife?Is it a wallet?This is your lifeIt ain't no secretIt ain't no secretThe secret my friendYou can get killed just for living in your American skin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Uzas... Problem je ta njihova doktrina, mislim novijeg datuma, da ulaze u konfrontaciju umesto da se drze sa strane i smiruju strasti. A pesnici imaju inspiraciju: Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 http://s3.amazonaws.com/rapgenius/WARN_A_BROTHER_BLACK.png Човек Жоја and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 http://insider.foxnews.com/2015/02/25/sen-rand-paul-slams-jeb-bushs-hypocrisy-marijuana oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука