мирођија Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Цитат Мирођијо, јеси некад фарбала са воском? Oља, нисам никада фарбала јаја воском, али сам гледала у нашем Никољу у Овчару, како се то ради на начин како је Мати игуманија Еупраксија научила од Светога Николаја Велимировића у манастиру Јовању док је још била пре рата. Она је рекла да их је он најлепше фарбао одређеним шарама које су оне задржале. Иначе, то су само црвена јаја офарбана воском и варзилом. Најлепша за мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Цитат Мирођијо, јеси некад фарбала са воском? Oља, нисам никада фарбала јаја воском, али сам гледала у нашем Никољу у Овчару, како се то ради на начин како је Мати игуманија Еупраксија научила од Светога Николаја Велимировића у манастиру Јовању док је још била пре рата. Она је рекла да их је он најлепше фарбао одређеним шарама које су оне задржале. Иначе, то су само црвена јаја офарбана воском и варзилом. Најлепша за мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Krf za Uskrs Dobrodošli za Uskrs na Krf , Grčka Bella Vista Hotel je idealno mesto sa kojeg možete uživati u Uskršnjim proslavama. Hotel se nalazi u mestu Benitses i udaljen je samo 12 kilometara od centra svetski poznatog grada Krf.Uskršnji smeštajni paket košta 68€ za noć po sobi i u ponudu je uključen kompletan Grčki doručak . Naša preporuka je da na vreme rezervišete smeštaj jer je potražnja za smeštajnim kapacitetima za Uskršnje praznike izuzetno velika.Ako želite smeštaj u samom gradu Krf potrudićemo se da Vam pronađemo relevantne informacije koje ćemo objaviti pri dnu ove stranice.Još jednom,najljubaznije Vam savetujemo,rezervišite svoj smeštaj na vreme. 23 sobe hotela Bella Vista dekorisane su svetlim,veselim bojama,i opremljene su jednostavnim i udobnim nameštajem.Za više informacija o tome kako stići na ostrvo Krf za vreme Uskršnjih praznika pogledajte stranice našeg sajta koje se bave prevozom do Krfa,avionom ili brodom.Nadamo se da ćemo imati zadovoljstvo da Vas još jednom ugostimo za Uskršnje praznike na Krfu u hotelu Bella Vista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Цитат Цитат Јесте да ниси питала мене Оливера, али ја јесам. 0104_cheesy Па опиши нам...ја нисам 0705_read Свејежа јаја се шарају. Постоји дакле шараљица, види се на једном од ових постова. У њу се ставља восак (то је у ствари један лимени лијевак, који је поставњен у дрвену дршку), и потом се тај лимени лијевак са восоком загријава на свијећи, наравно треба водити рачуна да се не прегрије и не исцури. И онда је све ствар креативности. Шараш шаре по својој вољи. Када восак престане да цури опет угријеш восак, додаш кад нестане. Важно је да лијевак има танку рупицу гдје цури восак, да шаре буду лијепе, да не исцури восак. И послије се јаја скувају у фарби. Крпицом се скине восак, и усјаје је уљем. Тако ја шарам. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Цитат Цитат Цитат Јесте да ниси питала мене Оливера, али ја јесам. 0104_cheesy Па опиши нам...ја нисам 0705_read Свејежа јаја се шарају. Постоји дакле шараљица, види се на једном од ових постова. У њу се ставља восак (то је у ствари један лимени лијевак, који је поставњен у дрвену дршку), и потом се тај лимени лијевак са восоком загријава на свијећи, наравно треба водити рачуна да се не прегрије и не исцури. И онда је све ствар креативности. Шараш шаре по својој вољи. Када восак престане да цури опет угријеш восак, додаш кад нестане. Важно је да лијевак има танку рупицу гдје цури восак, да шаре буду лијепе, да не исцури восак. И послије се јаја скувају у фарби. Крпицом се скине восак, и усјаје је уљем. Тако ја шарам. Баш тако. Само треба пажљиво радити, јер се шаре од воска ако погрешиш не бришу. Ваљда ћу стићи овај пут да их тако нашарам, јер јаја обично бојим само у луковини, јер су тако најлепша. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Много су лијепа јаја када се исјеку комадићи луковине, може у коцкице, а може и другачије. Јаја се поквасе и онако без неког реда налијепи се луковина, све се свеже у чарапу и кува у плавој и зеленој боји (јер су на њима најљепше шаре). Покушај Мирођијо ако ти није мрско - заиста буду прелијепа. И хвала за ову допуну за шарање јаја са воском. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 И ја највише волим луковину, а и природно је... У боји - црвена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Цитат Много су лијепа јаја када се исјеку комадићи луковине, може у коцкице, а може и другачије. Јаја се поквасе и онако без неког реда налијепи се луковина, све се свеже у чарапу и кува у плавој и зеленој боји (јер су на њима најљепше шаре). Покушај Мирођијо ако ти није мрско - заиста буду прелијепа. И хвала за ову допуну за шарање јаја са воском. Хоћу Милева, јер, највећа ми је радост фарбање Васкршњих јаја.Хвала и теби сестрице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Цитат И ја највише волим луковину, а и природно је... У боји - црвена. Земљакиње. 0705_read Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Mилева, пуно ти хвала за ове дивне фотке. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Цитат Mилева, пуно ти хвала за ове дивне фотке. 0442_feel Богу хвала, ето може се штошта искористити - препиши шаре и ја ћу 0442_feel. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Сва су дивна Милева, али црвена су најлепша 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 28, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2010 Mileva predivno 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука