Ignjatije Написано Фебруар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Ignjatije заводи ред на теми Ех, сад. Ја то волонтерски. Без овлашћења, обавеза и бесплатно. Видим да је Ракић ту и схватим у чему је проблем. Нисмо га означили у порукама тако да добије обавештење, а није био ту када је тема била активна. Рекох да га обавестим. ИгорМ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Ех, сад. Ја то волонтерски. Без овлашћења, обавеза и бесплатно. Видим да је Ракић ту и схватим у чему је проблем. Нисмо га означили у порукама тако да добије обавештење, а није био ту када је тема била активна. Рекох да га обавестим. Знам него ми деловало као када профа прозове ученика. Оно искуство када си као ђак гледао нека своја посла а профа истим тоном говора уведе у проблематику и само понови твоје име, као питао сам те нешто. Милан Ракић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Јуче је изашло званично саопштење Министарства одбране: А ја мислио да ће написати како су добили паре од железаре да им прода чист челик који ће само да претопе у штангле, продају и после је затворе јербо је нерентабилна. За разлику од раније, средства из овог фонда ће се искључиво користити за истраживање, развој и набавке новог наоружања за потребе Војске Србије. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 @@Милан Ракић, не знам кол'ко си упућен, ал' сигурно више од свих нас. Има ли смисла ова распродаја? Је л' могуће да је толика количина наоружања постала непотребна? Као што рекох и малопре, ради се о оруђима и наоружању које је се не употребљава већ дужи низ година, сем два поменута оклопна возила пешадије, где претпостављам да се ради о нечему што је давно расходовано и сада је потреба да се "раскњижи". Такође, упада у очи и овај део из саопштења МОРС, где се каже, цитирам: "У претходних неколико месеци, на сугестију министра одбране и захтев Војске Србије, из продаје су повучена одређена средства наоружања и војне опреме која су раније била оглашена сувишним, пре свега инжињеријска средства која се могу користити за помоћ локалном становништву у оквиру треће мисије Војске Србије, као и нека убојна средства за потребе вежби." Не "рачунајући" панегиричан тон, типа Министар одбране сугерисао, овај део охрабрује, нарочито у мери прича да је претходних година распродаван вишак неплански и немилице... Са друге стране, можда је могло нешто да се конзервира и остави за злу не требало, као што раде Амери и Руси, који поред званичног ваздухопловства нпр. имају још једно такво у резерви отприлике, али и одржавање конзервисаних средстава кошта, а и опет се враћамо на почетак где се види, опет уз ограду дела средстава која су у потреби, да су то давно "одбачена" оруђа... Опет, видећемо на крају шта ће и како ће бити... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Са друге стране, можда је могло нешто да се конзервира и остави за злу не требало, као што раде Амери и Руси Тако и ја мислим. Ситуација у свету је сада најузаврелија од завршетка Другог рата. Сукоб у Украјини, Исламска Држава, терористи са Косова, НАТО јача присуство у Европи, укључујући Румунију и Бугарску, са Хрватском се заоштрава однос... Нека је старо. Али ако припуца може много да значи. Пре бих у том старом тенку ишао на непријатеља него у најмодернијој униформи. Није брз, не бије на делеко, али ипак бије, превози те у оклопу од челика и штити те. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 @@Милан Ракић, хвала. 8086.gifПретпостављао сам да су новинари мало напумпали, ал' пошто сам дудук, нисам имао појма да л' је реч о нечему што се употребљава ил' не, колико може да значи итд. Стра' ме од овог Гашића. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Тамо где има, тамо се и баца Плутон је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Тако и ја мислим. Ситуација у свету је сада најузаврелија од завршетка Другог рата. Сукоб у Украјини, Исламска Држава, терористи са Косова, НАТО јача присуство у Европи, укључујући Румунију и Бугарску, са Хрватском се заоштрава однос... Нека је старо. Али ако припуца може много да значи. Пре бих у том старом тенку ишао на непријатеља него у најмодернијој униформи. Није брз, не бије на делеко, али ипак бије, превози те у оклопу од челика и штити те. Ja sam u vojsci bio pionirska inžinjerija pa smo na tenkove kopali mine. Sad postoje mnogo modernija sredstva za njih a bez ikakvog kopanja. To onda radije budem sjedjet negdje u zakopu ili jarku pa šta Bog i sreća junačka da, nego u ovom, da neko od mene pravi ogromnu prskalicu za jelku. co dokáže protitanková střela Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Нека је старо. Али ако припуца може много да значи. Пре бих у том старом тенку ишао на непријатеља него у најмодернијој униформи. Није брз, не бије на делеко, али ипак бије, превози те у оклопу од челика и штити те. Ја бих пре ишао у униформи него у матором тенку . Заборавио си да те сви виде и чују на километар, а тај оклоп од челика није толико безбедан колико мислиш, ни у новијим тенковима а Т55 је ипак возило старо пола века и постоји гомила лако доступног пешадијског наоружања које га пробија без по муке . Мада, не размем зашто продају противавионске топове и хаубице . Не верујем да је њихово конзервирање и складиштење нешто посебно скупо . Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ја бих пре ишао у униформи него у матором тенку . Заборавио си да те сви виде и чују на километар, а тај оклоп од челика није толико безбедан колико мислиш, ни у новијим тенковима а Т55 је ипак возило старо пола века и постоји гомила лако доступног пешадијског наоружања које га пробија без по муке . Мада, не размем зашто продају противавионске топове и хаубице . Не верујем да је њихово конзервирање и складиштење нешто посебно скупо . Видим да је конзервиран одређен број хаубица 122мм, док су "Гвоздике и "Норе" сада актуелне, као и Бофорси... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Mi smo se riješili te stare zardjale gvoždjurije, ionako ju niko neće. Poslali smo ih Nigerijcima da s njima ganjaju Boko Haram i Iračanima da sa njima poganjaju ISIL-ovce, preko stotinu komada oklopnih sredstava. Radi se o renovovanim pješadijskim oklopnim samohotkama BVP-1 i tenkovima T-72. Moraće pazit da im ih ne zaplijene ISIL-ovci ili ti iz Boko Haram, bude to onda loše po njih. A šaljemo i poslali smo i im već brdo municije, ne znamo ni sami koliko, skoro za džaba, samo da imaju s čim rastjerat sve te teroriste tamo. Riješite se i vi te stare harampadi, pošaljite je njima, biće presretni. To više nije za upotrebu, još da počne eksplodirat i ubijat opslužioce. Danas je i municija sasvim drugačije kvalitete, nova municija treba novo oružje. http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/62077/ceska-firma-doda-iraku-tanky-a-obrnence-nezmocni-se-jich-islamsti-teroriste.html . Tenkovi iz Šterberka (depozit tenkova) idu u Irak ratovat protiv te takozvane Islamske države http://domaci.ihned.cz/c1-63494580-tanky-ze-sternberka-pojedou-do-iraku-bojovat-s-islamskym-statem Češka firma dodaje Iraku tenkove i okopna sredstva za borbu protiv samozvane Islamske države. http://www.novinky.cz/domaci/360976-ceska-firma-dodava-iraku-tanky-a-obrnence-pro-boj-s-islamskym-statem.html Tenkove iz Šternberka prevozi do Afrike najveći avion na svijetu Mrija Galerija sa 25 slika: http://olomoucky.denik.cz/galerie/tanky-ze-sternberka-presouva-do-afriky-nejvetsi-letoun-na-svete.html?mm=5826514 Članak: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/tanky-ze-sternberka-presouva-do-afriky-nejvetsi-letoun-na-svete-20150131.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 A bez dobro obučenih vojnika je sva ta tehnika i municija k ničemu, mladenci kad ništa ne ume i ne znaju s tim onda sve to ne vrijedi ništa. To najviše zavisi najviše na ljudskom faktoru, kako budu sposobni ti irački i nigerijski mladenci, inače će figurovat samo kao pokretne mete teroristima. Tankový prapor - scénka Tankový prapor Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Tenkove iz Šternberka prevozi do Afrike najveći avion na svijetu Mrija И код нас је ономад слетао његов "млађи брат"... Мислите о томе https://www.pouke.org/forum/topic/37847-najve%C4%87i-serijski-avion-na-svetu-sleteo-na-aerodrom-nikola-tesla/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Оглашавање вишкова наоружања и војне опреме Поводом великог интересовања за оглашавања наоружања и војне опреме напомињемо да је реч о средствима која нису неопходна за нормално функционисање система одбране. Средства која су оглашена вишком су застарела, са истеклим ресурсима и веком употребе и оваквим поступком никако неће доћи до слабљења одбрамбене моћи Републике Србије. Војска Србије располаже довољним бројем модернијих средстава исте класе и намене. У претходних неколико месеци, на сугестију министра одбране и захтев Војске Србије, из продаје су повучена одређена средства наоружања и војне опреме која су раније била оглашена сувишним, пре свега инжињеријска средства која се могу користити за помоћ локалном становништву у оквиру треће мисије Војске Србије, као и нека убојна средства за потребе вежби. Важно је напоменути да ће сав наплаћен приход од будуће продаје вишкова наоружања и војне опреме бити уплаћен у Буџетски фонд за наоружање који се у складу са законом као новина, управо оснива у Министарству одбране. За разлику од раније, средства из овог фонда ће се искључиво користити за истраживање, развој и набавке новог наоружања за потребе Војске Србије. У питању је претходна најава о продаји вишкова наоружања и војне опреме. Да разјаснимо, нисмо прецизирали временски орочен позив за достављање понуда. Овакав поступак има за циљ постизање максималне транспарентности у процесу продаје, тј. давање довољно времена заинтересованим предузећима да пронађу купце. Наиме, на тендеру могу учествовати предузећа регистрована за спољнотрговински промет контролисане робе којих има више од 150, као и предузећа регистрована за производњу НВО којих сада има 51. Истичемо да ће оглашавање и продаја вишкова наоружања и војне опреме бити потпуно транспарентни и у складу са законом. Циљ нам је да предупредимо евентуалне пропусте и малверзације у свим фазама поступка продаје, укључујући и јавно надметање заинтересованих предузећа по моделу аукције, чиме су остварене продајне цене у просеку три до четири пута веће од почетних. Напомињемо да је претходни модел продаје био далеко нетранспарентнији и доводио је до продајних цена које су биле незнатно увећане, а биле су присутне и незаконитости које су довеле до хапшења појединих лица. МОРС Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dada 982 Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Ja бих купио један добро очуван противавионски топ,ако може на кило. Ко би горе сад је доле. Ignjatije and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука