Jump to content

Three-parent babies - Бебе од три родитеља ?!

Титаник

Препоручена порука

Мислим да је ово један нови корак ка крају цивилизације какву познајемо и корак ближе идеји из филма у коме више не постоје деца рођена природним путем, већ искључиво деца по наруџбини са захтеваним карактеристикама и способностима.

Овде се за сада не ради о томе, али је вероватно увертира за то. 

Наиме, британски парламент је данас изгласао закон који дозвољава такозване бебе троје родитеља, односно митохондријалну трансплантацију, ако сам то добро разумео. 

Кратко за оне који можда не знају енглески (пошто сам једино нашао на енглеском, чак и на Википедији),

ради се о томе да се као и за сваку другу вантелесну оплодњу узимају  полне ћелије родитеља, са том разликом што се овде додаје генетички материјал друге мајке - донора, у виду митохондријалне ДНК (mDNA),

како би се заменила митохондрија мајке детета, са циљем да се спречи низ потенцијалних обољења повезаних са дисфункцијом митохондрија: слабовидост, дијабетес, одумирање мишића...

Британија је овиме постала прва земља у свету која је легализовала овакав третман. САД и Кина на пример су забраниле ову технику која се званично зове Three Parent In Vitro Fertilization (TPIVF). Не бих се упуштао у превод назива, јер нисам сигуран како се преводи, ако је уопште препознат код нас.

Шта ви мислите о овоме? Етичка питања?! Да ли је та мајка донор, дефакто мајка, јер на крају крајева и њена ДНК је ту...?   :.mislise.  confused1  :sossos:

http://news.yahoo.com/british-lawmakers-vote-three-parent-babies-205650783.html;_ylt=A0LEVxwOPNFULJQApvxXNyoA;_ylu=X3oDMTByNW1iMWN2BHNlYwNzcgRwb3MDNwRjb2xvA2JmMQR2dGlkAw--

http://en.wikipedia.org/wiki/Three-parent_baby

Подели на овим сајтовима

Шта ви мислите о овоме? Етичка питања?! Да ли је та мајка донор, дефакто мајка, јер на крају крајева и њена ДНК је ту...?

Sta ima veze, bitno da se ljudi vole i da idu u crkvu redovno... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Presmesno je sto se protiv ovoga bune oni koji ne prestaju da smaraju sa pricom o natalitetu i znacaju toga da svi sto vise radjaju.

Не залажу се они да сви што више рађају, него да Срби са Српкињама што више рађају.

Подели на овим сајтовима

Не залажу се они да сви што више рађају, него да Срби са Српкињама што више рађају.

Govorim uopste a ne smao kod nas, ali da u smislu lokala si u pravu. Ali ne znaju oni sta mi u Koka Kolu sipamo.   :))  :))

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...