Jump to content

цар Лазар и Бошњаци

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зајроне ако није проблем да се вратимо на Лазара, ту има довољно вечног материјала, па да цара не допуњњујемо.

Vratite se ko vam brani. Nemam ni pojma gdje ste otišli ti i Kordun da se sad vraćati morate.

Подели на овим сајтовима

ma brate nisam ji vidio da si ti otvorio temu, mislim da ti je naslov neispravan

А ако ти кажем да је Лазар урадио све да не постанемо сви Бошњаци?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

slaveni, lingvisticka grupa naroda, koja je navodno odjednom se pojavila prije 2000 godina poklala 70 posto evrope i ne mozes ih vise istrebiti, to po zvanicnoj istoriji, ona invazija mongola je u odnosu na invaziju slavena tek zrno graska, s tom razlikom sto su mongoli bar imali poznate vodje i poznate bitke a mi slabo sta od toga, sta ces....

tako i ovi bosnjaci se pojavlju odjednom iz vedra neba, reko imaju tu zajednicku crtu sa slavenima, neke natrprirodne moci, mozda ko indijanci maje, ali kontra, maje nestaju bez traga bosnjaci se pojavljuju bez traga ko utvare po gospodskim rezidencijama

Ja znam takodjer za jednu takvu stvar koja se pojavljuje najednom iz

ničega ništa a nema veze ni s naukom ni znanjem a ni s činjenicama.

Подели на овим сајтовима

А ако ти кажем да је Лазар урадио све да не постанемо сви Бошњаци?

da skapirao sam te ali to nisu bosnjaci, bosnjak je izmisljen u novije vreme da bi bio pozadina moderne bosanske drzave, dok musliman ili kako mi velimo poturica je nesto sasvim drugo od bosnjaka, mislim da stvari treba nazivati ispravnim imenom, svi ti nasi muslimani koji su nastali od domicilnog stanovnistva balkana su poturice ili ti islamizovano stanovnistvo, dok je bosnjak nacionalna kovanica, zato ti kazem da  si pogresio naslov, davas im nacionalni legitimitet duboko u srednji vijek sto nema veze sa istinom, tu gresis.

Подели на овим сајтовима

da skapirao sam te ali to nisu bosnjaci, bosnjak je izmisljen u novije vreme da bi bio pozadina moderne bosanske drzave, dok musliman ili kako mi velimo poturica je nesto sasvim drugo od bosnjaka, mislim da stvari treba nazivati ispravnim imenom, svi ti nasi muslimani koji su nastali od domicilnog stanovnistva balkana su poturice ili ti islamizovano stanovnistvo, dok je bosnjak nacionalna kovanica, zato ti kazem da  si pogresio naslov, davas im nacionalni legitimitet duboko u srednji vijek sto nema veze sa istinom, tu gresis.

Не грешим ја овде ништа.

Подели на овим сајтовима

inace sad  da napisem nesto vezano za temu, ja ne znam kakav je knez lazar imao horizont, dokle mu se pruzao pogled o turcima, da li su u jjegovo doba turci islamizovali porobljene teritorije ili nisu, ukoliko jesu onda je knezu to bio sigurno jedan od vodecih motiva, mozda situaciju najbolje oslikava ona kovanica pripisana obilicu "Ja ne idem u bitku gledajuci kolika je sila protiv koje se borim, vec gledajuci kolika je svetinja koju branim"

tu je sve receno kratko a vise nego jasno!

ipak na kraju krajeva se ispostavilo da su turci bili religijski vrlo tolerantni, dal nam je to bog pomagao da tako bude, sigurno jeste, inace ja sam uvijeren da madjari ne bi bili ni malo tolerantni dok nas ne bi sve do jednog precerali u katolike, moze biti da su nas turci zapravo spasili.....

Подели на овим сајтовима

Не грешим ја овде ништа.

gresis debelo ali ne mozes da shvatis jer brkas vjeroiispovijest i nacionalnost, bosnjak nije nikakva vjeroispovijest, bosnjak moze komotno biti i pravoslavac ako zeli i bosnjak je nastao 1992 godine a ti se pravis malo mutav sada

Подели на овим сајтовима

inace sad  da napisem nesto vezano za temu, ja ne znam kakav je knez lazar imao horizont, dokle mu se pruzao pogled o turcima, da li su u jjegovo doba turci islamizovali porobljene teritorije ili nisu, ukoliko jesu onda je knezu to bio sigurno jedan od vodecih motiva, mozda situaciju najbolje oslikava ona kovanica pripisana obilicu "Ja ne idem u bitku gledajuci kolika je sila protiv koje se borim, vec gledajuci kolika je svetinja koju branim"

tu je sve receno kratko a vise nego jasno!

ipak na kraju krajeva se ispostavilo da su turci bili religijski vrlo tolerantni, dal nam je to bog pomagao da tako bude, sigurno jeste, inace ja sam uvijeren da madjari ne bi bili ni malo tolerantni dok nas ne bi sve do jednog precerali u katolike, moze biti da su nas turci zapravo spasili.....

Лазар је овде вио отац нације и витез свеколиког потпуно свесног очувања вере. Све је знао о турцима. Србија је била образована.

Нећу више прилагођавати дискусију теби.

Подели на овим сајтовима

За почетак зар није кнез а не цар?Није ми јасно због чега већина људи греши око те титуле.Колико ми је познато титула кнез је слична титули цар али је ипак мање звање од цара.
Моје мишљење је да је био принуђен да брани веру,народ и државу па макар и то оставило жртву (као што јесте).Јер други начин би био да се поклони османлијама и на тај начин још више уништи свој народ.Ко зна да ли би уопште и постојали да се то догодило.Имали би вероватно још једну више исламску државу на Балкану.Бошњаци су настали сви добро знамо како,е сад питање да ли би иста судбина задесила све србе да смо се поклонили турцима,не само тад него уопште кроз векове.Било како било један велики српски јунак и светитељ. И још једна ствар је сигурна,данашњи политичари нису заслужили да стоје на челу нације,на чијем је челу стајао један Св.Кнез Лазар и многи други великани и светитељи.

Подели на овим сајтовима

За почетак зар није кнез а не цар?Није ми јасно због чега већина људи греши око те титуле.Колико ми је познато титула кнез је слична титули цар али је ипак мање звање од цара.

Моје мишљење је да је био принуђен да брани веру,народ и државу па макар и то оставило жртву (као што јесте).Јер други начин би био да се поклони османлијама и на тај начин још више уништи свој народ.Ко зна да ли би уопште и постојали да се то догодило.Имали би вероватно још једну више исламску државу на Балкану.Бошњаци су настали сви добро знамо како,е сад питање да ли би иста судбина задесила све србе да смо се поклонили турцима,не само тад него уопште кроз векове.Било како било један велики српски јунак и светитељ. И још једна ствар је сигурна,данашњи политичари нису заслужили да стоје на челу нације,на чијем је челу стајао један Св.Кнез Лазар и многи други великани и светитељи.

За почетак нисам формалиста па зато цар.

То ми допушта да цара Лазара малим словом назовемо цар јер је део једног Тела којег ми пишемо искључиво великим словом и који обећа Царство над свим царствима где ће свако ко заслужи то Царство бити малим словом цар.

Све остало јесте као што кажеш.

Подели на овим сајтовима

То ми допушта да цара Лазара малим словом назовемо цар јер је део једног Тела којег ми пишемо искључиво великим словом и који обећа Царство над свим царствима где ће свако ко заслужи то Царство бити малим словом цар.

Значи ли то да је сваки светац цар?

Подели на овим сајтовима

Значи ли то да је сваки светац цар?

Не само светитељ, но свако ко уђе у Царство небеско, јесте цар малим словом.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво тумачење...Међутим то доводи до заблуде код просечног грађанина око тога коју је заиста титулу носио као историјска личност тј као српски владар.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво тумачење...Међутим то доводи до заблуде код просечног грађанина око тога коју је заиста титулу носио као историјска личност тј као српски владар.

Не знам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...