Jump to content

Изједначавање комунизма и нацизма води негирању холокауста

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

ето видиш изједначио си вулгарност, нисам ни сумњао јер сам је и раније приметио код тебе.

Дакле сад си демантовао да си део усташке идеологије и хвала ти на томе.

Ја сад заиста нисам крив што се код тебе несвесно преклапају усташка идеологија и твоје изједначавање комунизма и холокауста, што ти већ од првог поста указују сви ама баш сви учесници на овој теми.

Нешто ћеш морати одбацити како би теби душа могла бити мирна а не због мене.

Ne opterećuj se ti sa mnom jer ja se takodjer ne opterećujem uopšte tobom, utvrdio i ustanovio sam da si zlonamjeran i vulgarni provokater s kojim ne treba trošit ni riječi a ni vrijeme i to mi je sasvim dosta to što znam o tebi.

Подели на овим сајтовима

Ne osporavam ih ni ja ali me čudi da se toliko ovdje neko protivi prezentaciji naproste iistorijske činjenice da je tih žrtava komunizma neuporedivo više nego žrtava nacizma jer cilj teme i jeste poredjenje, na početku te teme je članak koji hoće sugerisat da govor o 100 miliona žrtava komunizma znači automatski obezvrjedjivanje 6 miliona žrtava nacizma. Dakle taj direktor tih antisemitskih istraživanja je to postavio sasvim na glavu prvi. Ne razumijem kako 100 miliona žrtava komunizma može biti uzrokom zanemarivanja 6 miliona jevrejskih žrtava holokausta, tu besmislicu je napisao on a ne ja.

Ако дозволиш, "покушао" сам да ти одговорим у једном од претходних постова, тј. да кажем своје мишљење.

По седми пут ваљда понаваљјући, да овим својим речима и ставом не доводим у питање грозоморност и "димензије" комунарских злочина у Совјетском Савезу и његовим сателитима, ипак је чињеница, какав год тај deux ex machina та чињеница била, да тај сустав није радио тријажу на расној основи.. За њих (комунаре), били су исти сви... Словени, Цигани, Јевреји, Германи, Франци... Који год, само да су испуњавали идеје треће комунарске Интернационале... И да су били Богоборни и против Христа... Са друге стране, имамо један систем/сустав/режим, којем се .ебало за све у претходној реченици поменуто... За Христа, Цркву, идеју као такву на концу... Којем је у најкраћем било на памети да сатре, редом-Јевреје, Словене и Цигане... Не интересује ме због чега и којих разлога, ни како на крају, али им је то била ИДЕЈА... Здраво! Крвава Бјака... Здраво! Прозвано је Пето-три... Здраво! Немамо шта да причамо... 

На један перверзан начин, од самог Спаситељевог присуства на Земљи, неки су га се одрицали-знаш и сам... Такво је што било и у комунарству, ако се баш инсистирало...

Поклекли људи, и да сачувају главу на раменима-одрекли се Христа и Цркве у Русији нпр., или пак вере на нашим странама и прочаја...

Код Хитлера, ако си био Словен, Јеврејин или Циганин пак, ниси имао чега да се "одрекнеш"... Сем можда ако ниси био људски отпад и мародер који је сахрањивао своју браћу у масовне гробнице...

О томе све време причам, и још једном по осми пут, овим ставом не умањујем злочине комунара, али ми је увек пред очима и у мислима: ПРОЗВАНО ЈЕ ПЕТО-3!

Подели на овим сајтовима

Ако дозволиш, "покушао" сам да ти одговорим у једном од претходних постова, тј. да кажем своје мишљење.

По седми пут ваљда понаваљјући, да овим својим речима и ставом не доводим у питање грозоморност и "димензије" комунарских злочина у Совјетском Савезу и његовим сателитима, ипак је чињеница, какав год тај deux ex machina та чињеница била, да тај сустав није радио тријажу на расној основи.. За њих (комунаре), били су исти сви... Словени, Цигани, Јевреји, Германи, Франци... Који год, само да су испуњавали идеје треће комунарске Интернационале... И да су били Богоборни и против Христа... Са друге стране, имамо један систем/сустав/режим, којем се .ебало за све у претходној реченици поменуто... За Христа, Цркву, идеју као такву на концу... Којем је у најкраћем било на памети да сатре, редом-Јевреје, Словене и Цигане... Не интересује ме због чега и којих разлога, ни како на крају, али им је то била ИДЕЈА... Здраво! Крвава Бјака... Здраво! Прозвано је Пето-три... Здраво! Немамо шта да причамо... 

На један перверзан начин, од самог Спаситељевог присуства на Земљи, неки су га се одрицали-знаш и сам... Такво је што било и у комунарству, ако се баш инсистирало...

Поклекли људи, и да сачувају главу на раменима-одрекли се Христа и Цркве у Русији нпр., или пак вере на нашим странама и прочаја...

Код Хитлера, ако си био Словен, Јеврејин или Циганин пак, ниси имао чега да се "одрекнеш"... Сем можда ако ниси био људски отпад и мародер који је сахрањивао своју браћу у масовне гробнице...

О томе све време причам, и још једном по осми пут, овим ставом не умањујем злочине комунара, али ми је увек пред очима и у мислима: ПРОЗВАНО ЈЕ ПЕТО-3!

Šta ti smatraš neljudskijim, kad se zbog rasnog ključa poubijaju svi koji pripadaju "neprijateljskoj" rasi ili naciji ili kad se zbog klasnog ključa poubijaju klasno neprijateljski pripadnici svoje vlastite nacije? Ja tvrdim da su oba ta ključa jednako perverzna i nemoguće je reći koji je od njih svirepiji ili gori.

Подели на овим сајтовима

Šta ti smatraš neljudskijim, kad se zbog rasnog ključa poubijaju svi koji pripadaju "neprijateljskoj" rasi ili naciji ili kad se zbog klasnog ključa poubijaju klasno neprijateljski pripadnici svoje vlastite nacije? Ja tvrdim da su oba ta ključa jednako perverzna i nemoguće je reći koji je od njih svirepiji ili gori.

Нигде нисам ни оспорио! А имамо наслов теме!

Подели на овим сајтовима

Ne opterećuj se ti sa mnom jer ja se takodjer ne opterećujem uopšte tobom, utvrdio i ustanovio sam da si zlonamjeran i vulgarni provokater s kojim ne treba trošit ni riječi a ni vrijeme i to mi je sasvim dosta to što znam o tebi.

Диван си зајроне, знаш и сам да си диван, ти опште не мораш да проветриш собу.

Злонамерни и вулгарни провокатори су били сви учесници на овој теми према теби, тако да не ласкај ми немам само ја заслуге.

Дакле да се не понављамо више, ниси ни хтео да нас слушаш и оптерећујеш се нама а твоје писаније је морало да добије критику, све док ниси изразио јасан усташки став. Рекао си после да не мислиш тако али се ниси одрекао да комунизам изједначаваш са фашизмом.

Неколико пута сам ти ја вулгарни и злонамерни провокатор указао на то да комунизам није свуда био исти а фашизам јесте.

Дакле пошто смо са овог подручја, потсетићу те на питање које сам ти поставио, како би имао прилику барем мало да се замислиш.

Питанје: Колико су слични усташки злочини у НДХ са злочинима комуниста у хрватској?

Ово ти је образац, па покушај да ми одговориш.

И да још нешто....никакав сам Хришћанин по заслугама према Богу али знам да нико нема заслуге за дело Спасења које је Христос из љубави и истинској милости према својим створењима учинио.

Немам никакву заслугу у Хришћанству то ја за себе могу озбиљно да кажем.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Нигде нисам ни оспорио! А имамо наслов теме!

Pa taj naslov je duboko vrijedjajući i jedne i druge žrtve jer žrtve kao žrtve se poredit ne mogu - to smo već rekli da je to neprilično i neumjesno, neljudski. No, ono što se može porediti su istorijska fakta, a prema njima te dvije stvari se zaista ne mogu porediti po broju i rasprostranjenosti tih žrtava. I to je istina. Dakle hipotetičko izjednačavanje tih žrtava u svakom slučaju bi bilo većom uvredom za žrtve komunizma a ne za žrtve nacizma ako već govorimo o ikakvoj uvredi iako meni nije jasno u kakvoj su vezi jedne i te druge žrtve pa da govor o jednim nekom izgleda automatski kao osporavanje drugih. Ko to tvrdi manipuliše istorijom, faktima i tvrdi to iz nekih svojih vjerovatno političkih razloga, to je tu jedino jasno.

Подели на овим сајтовима

Pa taj naslov je duboko vrijedjajući i jedne i druge žrtve jer žrtve kao žrtve se poredit ne mogu - to smo već rekli da je to neprilično i neumjesno, neljudski.

Наслов: Изједначавање фашизма са комунизмом је негирање холокауста!

Кога вређа ако кажем да је фашизам већи злочин од комунизма?

Подели на овим сајтовима

Наслов: Изједначавање фашизма са комунизмом је негирање холокауста!

Кога вређа ако кажем да је фашизам већи злочин од комунизма?

Nikog ne vrijedja ako imaš subjektivnih razloga da si tako misliš. Ja medjutim ovdje pišem o objektivno utvrdjenim činjenicama.

Подели на овим сајтовима

Nikog ne vrijedja ako imaš subjektivnih razloga da si tako misliš. Ja medjutim ovdje pišem o objektivno utvrdjenim činjenicama.

Не пишеш него измишљаш на уштрб људи који су подједнако доживели смрт и од фашисте а и од комунисте, што не значи да су ти људи у праву ако изједначавају фашизам и комунизам.

То што радиш није лепо!!!

А поготово није лепо да пребацујеш лоптицу на личну расправу, па одједном постанеш жртва. Дај мало човече дуго се знамо, заштпо то радиш?

Подели на овим сајтовима

Не пишеш него измишљаш на уштрб људи који су подједнако доживели смрт и од фашисте а и од комунисте, што не значи да су ти људи у праву ако изједначавају фашизам и комунизам.

То што радиш није лепо!!!

А поготово није лепо да пребацујеш лоптицу на личну расправу, па одједном постанеш жртва. Дај мало човече дуго се знамо, заштпо то радиш?

Pogledaj, taj koga su mučili i ubijali mu bliske nacisti i fašisti a nikad nikakvog komuniste u životu nije vidio ni sreo tome budu najveći zločinci i neprijatelji ever nacisti i fašisti. Onaj koga su mučili i ubijali komunisti nekog od njemu bliskih a nikad nije vidio ni sreo u životu nijednog nacistu a ni fašistu njemu budu najveći neprijatelji ever komunisti. Tako to izgleda s te strane. Tome kažemo subjektivno vidjenje istorije. Pored toga postoji i vidjenje istorije i istorijskih dešavanja koje nije i ne može biti subjektivno jer je naučno a predmetom je istraživanja naučne discipline koju nazivamo istorijskom naukom ili naukom o istoriji tj. prošlosti ili jednostavno istorijom. A istorijski nalazi mogu ali ne moraju i najčešće se sasvim ne poklapaju svuda i u svemu tačno sa tim subjektivnim dojmovima i iskustvima a nekad im čak sasvim otporuju. Tako znamo i za slučajeve Njemaca jevrejskog porijekla služeći u SS ali isto tako i za slučajeve pripadnika SS ubijenih zajedno sa žrtvama jer su odbili učestvovat u streljanju civila itd. Manolis vam najbolje objasni šta je to "istorija" jer je sam diplomiranim istoričarom i najkompetentnijim što se toga tiče.

Подели на овим сајтовима

Pogledaj, taj koga su mučili i ubijali mu bliske nacisti i fašisti a nikad nikakvog komuniste u životu nije vidio ni sreo tome budu najveći zločinci i neprijatelji ever nacisti i fašisti. Onaj koga su mučili i ubijali komunisti nekog od njemu bliskih a nikad nije vidio ni sreo u životu nijeednog nacistu a ni fašistu njemu budu najveći neprijatelji ever komunisti. Tako to izgleda s te strane. Tome kažemo subjektivno vidjenje istorije. Pored toga postoji i vidjenje istorije i istorijskih dešavanja koje nije i ne može biti subjektivno jer je naučno a predmetom je istraživanja naučne discipline koju nazivamo istorijskom naukom ili naukom o istoriji tj. prošlosti ili jednostavno istorijom. A istorijski nalazi mogu ali ne moraju i najčešće se sasvim ne poklapaju svuda sa tim subjektivnim dojmovima i iskustvima a nekad im čak sasvim otporuju. Tako znamo i za slučajeve Njemaca jevrejskog porijekla služeći u SS ali isto tako i za slučajeve pripadnika SS ubijenih zajedno sa žrtvama jer su odbili učestvovat u streljanju civila itd. Manolis vam najbolje objasni šta je to "istorija" jer je sam diplomiranim istoričarom i najkompetentnijim što se toga tiče.

Држим се и даље поста изнад твог, ништа ми ниси ново рекао само си продубио заблуду и мрзи ме да је исправљам. Не би ме ни мрзело него је очигледна и знам да је и други виде.

Само још једном размисли о томе да си искористио жртве.

Подели на овим сајтовима

Држим се и даље поста изнад твог, ништа ми ниси ново рекао само си продубио заблуду и мрзи ме да је исправљам. Не би ме ни мрзело него је очигледна и знам да је и други виде.

Само још једном размисли о томе да си искористио жртве.

Tvrdiš besmislice, pripisuješ mi nekakve stvari koje nigdje nikada nisam napisao, druga stvar je što bi se tebi svidjalo da sam ih napisao i što si si sam umislio da sam napisao. Koju to zabludu tačno hoćeš kod mene da ispraviš: tu da je zjverskije, perverznije i obludnije rasno likvidirat ljude ili tu da je zvjerskije perverznije ili obludnije klasno likvidirat ljude, naročito tada kad sam rekao da su obe te stvari za mene jednako svirepe, perverzne, neljudske i obludne i ne zna se koja je od njih perverznija? To je zabluda kad si mislim da su obe te stvari jednako perverzne i obludne? Tako si to mislio?

Подели на овим сајтовима

Tvrdiš besmislice, pripisuješ mi nekakve stvari koje nigdje nikada nisam napisao, druga stvar je što bi se tebi svidjalo da sam ih napisao i što si si sam umislio da sam napisao. Koju to zabludu tačno hoćeš kod mene da ispraviš: tu da je zjverskije, perverznije i obludnije rasno likvidirat ljude ili tu da je zvjerskije perverznije ili obludnije klasno likvidirat ljude, naročito tada kad sam rekao da su obe te stvari za mene jednako svirepe, perverzne, neljudske i obludne i ne zna se koja je od njih perverznija? To je zabluda kad si mislim da su obe te stvari jednako perverzne i obludne? Tako si to mislio?

Не мислим више ништа од тебе на овој теми......

Видимо се негде другде.

Подели на овим сајтовима

Не мислим више ништа од тебе на овој теми......

Видимо се негде другде.

Tebi znači nije perverzijom kad se kolju i likvidiraju Srbi, Rusi itd. masovno medju sobom po klasnoj osnovi? Mislio si to tako? Tebi to dodje manje perverznim ili normalnim? No, vidiš za mene je to takodjer isto i podjednako velikom perverzijom i obludnošću.

Подели на овим сајтовима

Tebi znači nije perverzijom kad se kolju i likvidiraju Srbi, Rusi itd. masovno medju sobom po klasnoj osnovi? Mislio si to tako? Tebi to dodje manje perverznim ili normalnim? No, vidiš za mene je to takodjer isto i podjednako velikom perverzijom i obludnošću.

Извини нисам нормалан дечко.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...