Jump to content

Патријарх Кирил: Говорећи "не" тероризму потребно је рећи "не" и изругивању над осећањима верника.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Москва -- Говорећи "не" тероризму потребно је рећи "не" и тежњи људи за изругивањем над осећањима верника, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

patrijarh-kiril.jpg

То је прва реакција патријарха Руске православне цркве (РПЦ) на недавне догађаје у Француској, истиче РИА Новости.

Кирил је после литургије у Храму Христа Спаситеља у Москви рекао да је приказ пророка Мухамеда "дечја карикатура" у односу на то како се француски сатирични магазин "Шарли ебдо" изругивао осећањима хришћана, пренели су руски медији.

Изражавајући жаљење због погибије људи у Француској, поглавар РПЦ је додао да је немогуће "истовремено не осећати бол због патњи на другим местима, где умире много више потпуно невиних људи", и да "у првом реду мисли на Донбас, Доњецк и Луганск", пренела је агенција РИА Новости.

Патријарх Кирил је, такође, рекао да је у савременом свету "истина преплетена лажима" и да се "понекад веома поштене и прикладне пароле користе за оправдавање зла".

Говорећи о западним медијима који објављују увредљиве карикатуре, поглавар РПЦ је захвалио богу што руски народ није подлегао опасним идејама различите врсте - да је "у име слободе избора могуће чинити сваки безобразлук".

"Не - слобода се завршава тамо где почиње људски безобразлук, где почиње вулгарност, разврат, рушење људских моралних норми", рекао је Кирил.

РИА Новости подсећа да је на редакцију "Шарли ебдоа" 7. јануара изведен оружани напад и да су убијени 10 новинара и два полицајаца из обезбеђења, а да је потом часопис издао још један број у седам милиона примерака са још једном карикатуром пророка Мухамеда.

(Танјуг)

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

I moja ateistička osećanja taođe treba da budu sačuvanja od ovakvih stvari, a moja ateistička osećanja vređa svako pominjanje boga. Zato tražim da se od sada zabrani svako javno pominjanje boga i religije i da se sve crkve džamije itd. zatvore. jer sve to veoma vređa moja ateistička osećanja.

Ako se zalažete za slobodu govora, uzmite u obzir da sloboda treba da prestane kada se sloboda koristi da se nekome vređaju osečanja.

Подели на овим сајтовима

Mislim veoma mi je uvredljivo da svaki dan čujem zvona kako zvone, iznova i iznova. Kako neko može tako da provocira sve one koji ne veruju u njihovo božanstvo. Da li mora da se desi nešto kao u Parizu da bu svet shvatio da takve stvari nas vređaju.

mada postoji razlika Parižani nisu morali da kupe novine, a ja hteo ne hteo čujem zvona svaki dan.

Подели на овим сајтовима

Voleo bih to da pokaže svojim primerom, tako što će poštovati verska prava satanista i neopagana.

No, teško, ja se bavim ćiírilometodskim hrišćanskim panslavizmom a slovenskih neopagana je danas takodjer dosta. Oni sebe takodjer uračunavaju u teiste a ne u ateiste i teško da im možeš priljepit etiketu "bezbožnik" kad oni tih bogova i božica koje štuju nemaju samo jednog kao mi hrišćani već čak i desetine, čitav Panteon. S te tačke gledišta je apsurdno se o njima izjašnjavat kao o "bezbožnicima, ateistima", pred zakonom su oni jednako vjernicima kao i mi ili muslimani i Jevreji i budisti. Istovremeno smatraju svojim pravom u okviru državom zagarantovane slobode govora poukazat vrlo bespoštedno na takozvane "hrišćanske genocidne praktike" (kulturni a negdje i faktički istorijski genocid nad slovenskim paganima, Kijevska Rus, polabski paganski Sloveni na primjer) koje su dovele do zatiranje predhrišćanskih kultova u Evropi pa i tih slovenskih a o hrišćanstvu, Isusu Hristu se u tom smislu izražavaju tako kao o nečem stranom i neprirodnom, heterogenom, cizorodnom. Kao o neprijateljima i zatiračima rodne vjere koji su nad njima proveli i dan danas provode kulturni genocid. I sad čije pravo na slobodu govora je tu pred zakonom preče, nama su njihove izjave na adresu Isusa Hrista (jevrejski prorok itd.), sv. Ćirila i Metodija (počinitelji kulturnog genocida nas Slovenima) uvredljive, njih opet vrijedja naš hrišćanski stav o politeizmu i idolatrijskim praktikama. Vrlo je relativna stvar šta je za nekog uvredljivo i šta smatra vrijedjanjem svoje vjere, svakom nešto drugo. Ono što je uvredljivo nama, neopaganima je to pravo na istinu. Rusija je država puna pravoslavaca ali nije pravoslavnoémk državom, u pravoslavnoj državi ne bi imali šta tražit ni radit ni katoličanstvo,l ni protestantizam a kamo li neopagani ili islam, budizam itd. Ti tamo ne bi figurovali pred zakonom.

Подели на овим сајтовима

Москва -- Говорећи "не" тероризму потребно је рећи "не" и тежњи људи за изругивањем над осећањима верника, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

"Не - слобода се завршава тамо где почиње људски безобразлук, где почиње вулгарност, разврат, рушење људских моралних норми", рекао је Кирил.

РИА Новости подсећа да је на редакцију "Шарли ебдоа" 7. јануара изведен оружани напад и да су убијени 10 новинара и два полицајаца из обезбеђења, а да је потом часопис издао још један број у седам милиона примерака са још једном карикатуром пророка Мухамеда.

(Танјуг)

Izgleda to na prvi pogled jasno ali uopšte nije ni jasno a ni jednoznačno. Ono što je za patrijarha +Kirila: људски безобразлук, где почиње вулгарност, разврат, рушење људских моралних норми - to su upravo sve te stvari kojih su se dopustili hrišćani nad slovenskim, srpskim i ruskim i svim ostalim paganima namećući im stranu vjeru i provodeći nad njima kulturni, vjerski, naboženski pa i ideološki genocid. Tako to vide oni. I ne oblače si ni rukavice pri ličenju naših svetitelja od sv. Ćirila i Metodija pa sve do samog Isusa Hrista, objavljuju o njima i o nama hrišćanima karikature, podrugljive pa čak i militantne pjesmice i klipove na našu adresu. A to im ima zabraniti ko? Sud? Koji sud? A zašto? Zato što vrijedjaju nas?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...