Степекс Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Prijatelju, taj batica sa tog sajta ima veliki problem sa reči "crkva" pre svega. Navodno po njegovoj teoriji, reč je paganskog porekla, i u njegovoj verziji Svetog Pisma, umesto crkva, svuda piše "skupština pozvanih". Vidi, crkva je upravo naša reč za "skupštinu pozvanih". Hram je mesto na kom se vrše Bogosluženja, ali vremenom, u narodu se ustalilo to "idemo u crkvu". Crkva je narod Hrišćanski i telo Hristovo. To je prva zabluda tog batice. Druga i najveća zabluda jeste to što "teologiju" gradi na lupetanjima Elen Vajt, a ne na apostolskom saboru iz 50. godine (Dela apostolska, 15. glava). Taj batica ti apostolski sabor nikada neće spomenuti jer jednostavno se ne uklapa u njegovu priču. On će ti pričati o Nimrodima i Semiramidama i Tamuzima, i o tome kako je krst paganski simbol, i o tome kako je Konstantin pokvario Hrišćanstvo i ubacio paganske elemente bla bla bla... Pročitaj istoriju Hrišćanstva, ali pravu, a ne subotarsku. Npr. evo ti još jedna stvar o tom Pavlu. Tvrdi da se ne treba ići na sahrane Katolika/Pravoslavaca jer su to "satanistički rituali" preuzeti iz... Pa naravno PAGANIZMA. Tom rečju kao i drugi subotari on je opsednut. Taj Pavle pre svega treba da zna da su rani Hrišćani (koji inače nisu imali Sveto Pismo Novog Zaveta sve do 4. veka, kada su ga ti zli pagani iz Konstantinove crkve kanonizovali) upravo odlaskom na daće pokazivali svoju ljubav i prema nehrišćanima. Da ne pričam o menjanju stihova (čuveno "kažem ti danas, bićeš sa mnom u raju"). Veruj mi da si samo još jedan od miliona koji se upecao na tu priču, i znaj da je protestantska propaganda najjača i to zapamti. Iako će ti on reći ja nisam protestant nego "biblijski hrišćanin". Pozdrav! Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 (Jok. Imamo poverenja u Duha Svetog, koji je obećan Crkvi od Samog Hrista, da će je voditi i uputiti na svaku istinu. I još je rečeno da je vrata pakla neće progutati. I upravo taj Duh Sveti je i tumačio Bibliju, kroz Crkvu.) Duh Sveti je obecan svakom VERNIKU da ce ga voditi i uputiti na svaku istinu. Razumem ja vas, najlakse je biti u gomili. Bas je uzak taj put kad sve sto treba je da se rodis i da po rodjenju odma budes na pravom mestu. Tako katolici misle da su u pravoj crkvi, pravoslavci misle da su u pravoj crkvi, adventisti misle da su u pravoj crkvi, Js misle da su u pravoj crkvi, itd itd, svi po rodjenju misle da su u pravoj crkvi. Sto je to lepo kad religiju primis po rodjenju, i odma mislis da si na pravom mestu i da je to taj "uzak" put o kom je Hrist govorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 9 минута, Danilo147 рече Ali Biblija se - NE-tumaci. Lepo je rekao Vuk Karadzic: pisi kao sto govoris, citaj kako je napisano. Sto ce reci: da Biblija tumaci sama sebe. Pa ako tumači sama sebe, šta će vam onda Elen Vajt? Ako tumači sama sebe, što se onda recimo vi i Jehovini svedoci ne dogovorite oko tog "samasebnog" tumačenja? Благовесник, Степекс and Vasilije. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasilije. Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 10 minutes ago, Danilo147 said: Ali Biblija se - NE-tumaci. кћери Вавилонска, крвницо!.. благо ономе који узме и разбије дјецу твоју о камен (Пс. 137, 8-9), Ево како ја то тумачим: Узми камен, нађи мигранта из Ирака (дете вавилонско) и расцопај му лобању. Шта да чекам да ми свети оци тумаче и попови кад могу и сам. Desiderius Erasmus, Степекс and geronymo је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 3 минута, Danilo147 рече Duh Sveti je obecan svakom VERNIKU da ce ga voditi i uputiti na svaku istinu. Netačno. Obećan je Crkvi, kao i svakom članu Crkve. пре 5 минута, Danilo147 рече Bas je uzak taj put kad sve sto treba je da se rodis i da po rodjenju odma budes na pravom mestu. A ko kaže da je dovoljno biti član Crkve, pa biti spašen? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 6 минута, Danilo147 рече Razumem ja vas, najlakse je biti u gomili. Najlakše je verovati u ono što piše kod Elen Vajt, a pritom tripovati kako sam "biblijski hrišćanin" (i nikako da odgovoriš odtkud ti uopšte Biblija). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Nije to po njegovoj teoriji druze, vec imas grcku Bibliju i u njoj stoji rec "eklesija". A ta rec nema znacenje - crkva. Sto se tice Elen Vajt, on pre svega sve gradi na Bibliji, pa i nju tu nadovezuje tamo gde se i ona sama drzi Biblije. Negde i pretera. Ali zar i vi ne cinite to isto kad se pozivate na "oceve" i druge ljudske autoritete itd? Ja licno ne gradim svoju veru na spisima Elen Vajt jer znam da je lazni prorok. Od nje mogu uzeti samo ono sto je zaista u skladu sa Biblijom i sto je dobro, kao i od bilo koga drugog. Ali je licno ne gledamkao proroka itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 1 минут, Danilo147 рече Sto se tice Elen Vajt, on pre svega sve gradi na Bibliji, pa i nju tu nadovezuje tamo gde se i ona sama drzi Biblije. Negde i pretera. Ali zar i vi ne cinite to isto kad se pozivate na "oceve" i druge ljudske autoritete itd? Nijednog oca mi ne zovemo "duh proroštva". Samo su saborno, kao Crkva, oci za nas onakav autoritet kakav je adventistima Elen Vajt. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Степекс Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 1 минут, Danilo147 рече Nije to po njegovoj teoriji druze, vec imas grcku Bibliju i u njoj stoji rec "eklesija". Eklesija znači "skupština pozvanih" kako on voli da kaže, odnosno skupina Hrišćna, jednom rečju - Crkva. Hram je građevina u kojoj mi Pravoslavni vršimo Bogosluženja. Mi (narod) smo eklesija odnosno telo Hristovo koje ide na liturgiju u hram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 (Netačno. Obećan je Crkvi, kao i svakom članu Crkve.) Jeste jeste, pa sto onda te iste vernike i clanove crkve na uputi na istinu? Idi ispitaj sve te vernike i clanove i videces da ovaj veruje ovako, onaj veruje onako. Svi se razlikuju manje ili vise u svojim verovanjima. Od kad to Duh govori razlicite istine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Управо сада, Danilo147 рече Jeste jeste, pa sto onda te iste vernike i clanove crkve na uputi na istinu? Idi ispitaj sve te vernike i clanove i videces da ovaj veruje ovako, onaj veruje onako. Svi se razlikuju manje ili vise u svojim verovanjima. Od kad to Duh govori razlicite istine? Liturgijski hrišćani, dakle, ne folklorni pravoslavci, u svemu što je primarno misle isto. U nekim sekundarnim stvarima se razlikujemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Степекс Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 5 минута, Danilo147 рече Od kad to Duh govori razlicite istine? Pa ja koliko znam u početku je Vajtova nagađala datum dolaska Hrista, iako je sam Hristos rekao da "Niko ne zna taj čas, ni anđeli, čak ni Sin". Da li je isti Duh vodio apostola Mateja i Elen Vajt? Ja koliko vidim, ovde ona direktno prkosi Svetom Pismu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Eklesija znači "skupština pozvanih" kako on voli da kaže, odnosno skupina Hrišćna, jednom rečju - Crkva. Hram je građevina u kojoj mi Pravoslavni vršimo Bogosluženja. Mi (narod) smo eklesija odnosno telo Hristovo koje ide na liturgiju u hram. Pa evo, sad si i sam rekao "skupstina pozvanih". Nema potrebe da dodajes ovo - crkva. Hram o kom govori Biblija - nije gradjevina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Pa ja koliko znam u početku je Vajtova nagađala datum dolaska Hrista, iako je sam Hristos rekao da "Niko ne zna taj čas, ni anđeli, čak ni Sin". Da li je isti Duh vodio apostola Mateja i Elen Vajt? Ne sledim ja Vajtovu, to bi trebao reci Pavlu Simovicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Najlakše je verovati u ono što piše kod Elen Vajt, a pritom tripovati kako sam "biblijski hrišćanin" (i nikako da odgovoriš odtkud ti uopšte Biblija). haha, nije bas lako ni njoj verovati, jer da je lako prihvatili bi je svi, pa i vi. Ona ima dobrih stvari o kojima govori, ali ima i teskih gluposti. Sto se mene tice tako je kad je ona u pitanju. I za mene licno ona nije iznad Biblije ni po koju cenu. Licno je ne smatram prorokom. Rekao sam odakle Biblija, samo sto ne citas kako je napisano. A da se ponavljam necu. Plus, gde vama svima stici odgovoriti koliko vas ima i samo bombardujete, a ja ovde sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука