Vasilije. Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Апостолско прејемство је Христов ауторитет кроз непрекинут ланац рукоположења. Секташко трабуњање је људски ауторитет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 I slobodno vi verujte ljudskim autoritetima, ali kad dodjete kod Boga necete moci imati izgovor tipa: crkva nas prevarila, prevario nas ovaj ili onaj.... Bog je svima dao Pismo da svako moze znati sta je istina. Da svako moze biti upoznat sa planom spasenja. Koliko je verodostojno to "apostolsko prejemstvo" govori i podatak da danas ljudi ne znaju ni sta veruju. Tako mozes biti pravoslavac-ateista, pravoslavac-solarni-jogas, ma mozes biti kombinacija svega i svacega u istom loncu. Ljudi vernici ne znaju sta veruju a ateistima daju povoda da se sprdaju. Bravo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 (Апостолско прејемство је Христов ауторитет кроз непрекинут ланац рукоположења.) Znam sve to sto govoris. Ali to nema prodju. I Jevrejski svestenici su imali potpuno ocuvanu tradiciju rukopolozenja svestenika za sluzbu, ali su ipak osudili Hrista na smrt. Sta cemo sa tim? I svestenici grese, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 3 минута, Danilo147 рече Crkva dala Pismo? Ja bih pre rekao da je Bog dao Pismo tako sto je pokrenuo odredjene ljude da ga napisu. Isti Bog je vodio odredjene ljude po pitanju toga sta treba da udje u kanon a sta ne. To obavezno ne znaci da crkva ili bilo ko ima autorsko pravo nad Biblijom. Nije pokrenuo određene ljude po pitanju kanona, nego je pokrenuo Crkvu po pitanju istog. Na saborima se to odlučivalo. Ili su (novozavetne knjige) navedene u poslanicama crkvenih glavara, i to u vreme kad je po vama Crkva već uveliko "pala". Postojala su mnoga jevnađelja, poslanice i apokalipse, pa je Crkva rekla ovo jeste kanon, a ovo nije. Biblija je knjiga Crkve i možete u so da se premetnete, al' tu činjenicu ne možete da promenite. Čim kažeš reč "Pismo", ti time pokazuješ da imaš poverenja u Crkvu da je ustanovila ispravan kanon. Ili, brate, ustanovite sebi neko drugo Pismo... пре 10 минута, Danilo147 рече Pa nije bas fino postojala kako rece, jer se vec u vreme apostola pocelo propovedati lazno - drugo - Jevandjelje. Ja i ne rekoh da je postojala bez ikakvih problema, ali je postojala pre kanona Novog zaveta, i to vekovima. пре 13 минута, Danilo147 рече Vec u vreme apostola pocelo je sa unosenjem razlicitih ucenja koja apostoli nisu naucavali. Naravno, već tad je bilo Jehovinih svedoka i adventista. пре 14 минута, Danilo147 рече I apostoli nisu osnivali nikakve crkve. Nisu osnovali nikakve "crkve", slažem se. пре 15 минута, Danilo147 рече Znamo kad je crkva zvanicno ustanovljena i ko je to uradio i sa kojom namerom. Znamo. Na Pedesetnicu. Duh Sveti, sišavši na apostole. пре 17 минута, Danilo147 рече Cak se i rec ili termin "crkva" ni u samoj Bibliji nigde ne spominje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Kako god, pozdrav svima i svako dobro vam zelim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasilije. Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 5 minutes ago, Danilo147 said: Znam sve to sto govoris. Ali to nema prodju. I Jevrejski svestenici su imali potpuno ocuvanu tradiciju rukopolozenja svestenika za sluzbu, ali su ipak osudili Hrista na smrt. Џаба им, нису имали спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 (Naravno, već tad je bilo Jehovinih svedoka i adventista.) haha lepo me nasmeja. kao nije bilo JS i Adventista, naravno, vec je bilo Vavilonjana i pagana, okultista. Nidje veze sto bi rekli Crnogorci. haha Aj u zdravlje ljudi, ovo ne vodi nicemu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 5 минута, Danilo147 рече I Jevrejski svestenici su imali potpuno ocuvanu tradiciju rukopolozenja svestenika za sluzbu, ali su ipak osudili Hrista na smrt. Da, i? Pa i danas bi Ga verovatno osudili, i naši sveštenici i vaši pastori. I? Uostalom, je l' Hristos do kraja ostao u toj i takvoj Crkvi, koja Ga je na kraju i razapela? Jeste. пре 7 минута, Danilo147 рече I svestenici grese, zar ne? Evo, nismo znali do večeras. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 I svestenici grese, zar ne? Evo, nismo znali do večeras. Pa znam da ste znali. Zato me i cudi da u ljude sklone grehu imate vise poverenja nego u Bibliju. Dakle, svesno sledite ljudski gresni autoritet. Autoritet koji je u sukobu sa Biblijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasilije. Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Секташи погрешно тумаче Библију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 15 минута, Danilo147 рече I slobodno vi verujte ljudskim autoritetima Verovaćemo božanskom autoritetu Jelene Vajt, nećemo više ljudskim autoritetima. пре 16 минута, Danilo147 рече Bog je svima dao Pismo da svako moze znati sta je istina. Da svako moze biti upoznat sa planom spasenja. Zapravo, dao je Pismo Crkvi, a druga je stvar što vi kupusarite po njemu. пре 18 минута, Danilo147 рече Da svako moze biti upoznat sa planom spasenja. Detaljno izloženom u knjizi "Velika borba". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 3 минута, Danilo147 рече Pa znam da ste znali. Zato me i cudi da u ljude sklone grehu imate vise poverenja nego u Bibliju. Dakle, svesno sledite ljudski gresni autoritet. Autoritet koji je u sukobu sa Biblijom. Jok. Imamo poverenja u Duha Svetog, koji je obećan Crkvi od Samog Hrista, da će je voditi i uputiti na svaku istinu. I još je rečeno da je vrata pakla neće progutati. I upravo taj Duh Sveti je i tumačio Bibliju, kroz Crkvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasilije. Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 Није дао Писмо. Дао је Евхаристију. Писмо је касније састављено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danilo147 Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 (Секташи погрешно тумаче Библију.) Delimicno dobro kazes. Zasto delimicno dobro? Pa zato sto sektasi upravo i tumace Bibliju kako oni hoce. Ali Biblija se - NE-tumaci. Lepo je rekao Vuk Karadzic: pisi kao sto govoris, citaj kako je napisano. Sto ce reci: da Biblija tumaci sama sebe. Tako ako u Bibliji pise jedno, ne treba govoriti da pise i znaci nesto drugo. Jasno je u Bibliji sta je doslovno, a sta je simbolika. I sama Biblija objasnjava i tu simboliku tako da se ni ona ne moze tumaciti kako kome dodje, ili kako kome odgovara. Ali ljudi vole da prave razno-razne egzibicije vodjeni svojom palom prirodom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 4, 2020 Пријави Подели Написано Април 4, 2020 пре 26 минута, Danilo147 рече Zato me i cudi da u ljude sklone grehu imate vise poverenja nego u Bibliju. А ко ти је установио новозаветни канон светих књига тј. Библију? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука