Jump to content

Je li Isus Bog

Оцени ову тему

Препоручена порука

U Sv Pismu (Bibliji) postoji mongo citata koji potvrdjuju Božanstvenost Gospoda Isusa Hrista, kao na primer: "U početku beše reč Božija, i ta Reč beše u Boga i reč beše Bog."(Jovan 1:1). "Ja i Otac jedno smo"(Jovan10:30). "Reče mu Isus: Ja Sam put istina i žIvot, niko ne dolazi k Ocu sem kroz Mene"(Jovan14:6)

Подели на овим сајтовима

Je li Isus Bog

Јесте... :)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Postoji mnogo dolaza da je Isus Bog, navešću neke iz Biblije- "U početku beše Reč Božija, i ta Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. Ova beše u početku u Boga. Sve je kroz nju postalo, i ništa što je postalo nije postalo bez nje"(Jovan1:1-3). Ta Riječ je Gospod Isus Hristos. Evo još nekoliko citata; "Ja i Otac jedno smo"(Jovan10:30); "Reče mu Filip: Gospode pokaži nam Oca, i nama je dovoljno. Reče mu Isus toliko vremena Sam s vama i još me nisi upoznao Filipe(Jovan14:8-9) Ovo su samo neki citati koji potvrdjuju Isusa za Boga. Ako neko misli da Isus nije Bog vara se.

Подели на овим сајтовима

Navedi neki citat i iz Markovog evandjelja itd.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

"Idite i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina I Svetoga Duha"(Matej28,19). "Kad biste Mene znali znali biste i Oca mog i odsele poznajete Ga i videste Ga"(Jovan8,19). "Da Načinimo čoveka na sliku svoju"(Post1,26).

Ovo su dokazi da je Isus Hrist Bog

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Миловане , побогу , па није Исус створио ђавола . Ђаво је пали анђео Херовим који је створио Његов Отац . Он је Створио све па и Послао Христа на земљу и Рекао Марији да је ово дете по Вољи Мојој .

Мајка му стара , када износиш неке тврдње , треба да се ипак потрудиш неке основне ствари о вери и да знаш да Исус Има Оца Свога .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Што се тиче теме , одговор је Да , Исус јесте Бог који седи са десне стране Оца Свог.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

e moj brate 1234... ovo samo pokazuje da ti pricas o necemu  sto sustinski ne razumes.

po tebi je Bog vecno i neminovno odvojen od svoje tvorevine. on je Bog i on mora biti apsolutno vanzemaljac. on spasava iz daleka!

a velicina Bozije ljubavi i velicina njegovog stradajuceg akta spasenja upravo je u tome sto On postaje covek! 

On u isto vreme Bog ali u isto vreme i Covek oseca glad, zedj, bol, strah i na kraju ono najvaznije smrt!

Time vrsi egzistencijalni domostroj spasenja i otkriva sebe kao nebeskog heroja i spasitelja jer za tako nesto moras imati ...!

Time on ne pokazuje nikakva moralna nacela nego skace u provaliju da bi spaso ovcu!

Time on vecno spaja ono sto ti pokusavas da razdvojis Boga i Coveka!

....

mozda najdublja teologija ikad napisana>  ovaplotivsi se ... i postade Covek!

a jos lepse u svetom pismu> Logos postade meso!

razumi u isto vreme je Bog ali u isto vreme je i Covek.... razumes ne neki super covek ili ovakav onakav covek.... nego covek kao ja i ti.... ali jednovremeno on je i licnost Bozija.

a ti to kao prekidac iskljucujes ako je jedno onda ne moze biti drugo a opet sve to radis jer ocigledno ne razumes pravoslavni pojam Licnosti kao polja gde se to ujedinjuje i gde mi ustvari trazimo spasenje i Boga. u licnosti se mi spasavamo a ne u moralu!

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Ja sam snimio jedan video koji govori o ovaj temi, govori se o Isusovoj prirodi dok je bio na zemlji

Pokušao si da dokažeš da Isus nije Bog. On je Bogočovjek. Sv. Pismo to dokazuje, citirao si simvol vjere kako bi dokazao da Isus nije Bog. To je apsurd. Zatim pročitajte Psalam 102,25. Tu se kaže da se Božija priroda nemože promijeniti. Isus je kao Bog činio čuda i vaskrsao, onda će mnogi reći da su to radili i ostali proroci. A da li je ijedan prorok mogao da kaže "Ja i Otac jedno smo"; "Ko je vidio mene vidio je i Oca"? Da li se govori za jednog proroka "Jer Otac ne sudi nikome, već je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju I Oca." Jeli ijedan prorok mogao da izgovori ovakve riječi? Naravno da nije. Isusu su se čak i klanjali. Kao čovjek On je morao da jede, pije I Spava. On je takodje bio I čovjek ali nije prestao da bude Bog. Reći za Isusa da je bio samo čovjek znači neznati ništa o njemu. On je potpuni Bog i potpuni čovjek(Bogočovjek). Kol. 2,9 "Budući da u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva" 

Подели на овим сајтовима

Kroz Isusa se vidi Otac, da nije tako ovaj bi decko bio u pravu. Jeste zaista Isus potpuni covek ali posto je i Sin, Odnosno Bozanski Logos, njegova druga priroda je potpuno sustinski ista kao od Oca. No nedeljivo od Bozanske prirode, jeste zaista i priroda Marije, kao majke. Dakle druga priroda Isusa jeste priroda svih nas ljudi. Bog postade covek u Licnosti Sina Bozjeg i ne gubi sustinu Bozansku, kroz koju je sve postalo.

Neslivene prirode, jasnije mogu da nam objasne zabludu, da je Isus samo covek.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kroz Isusa se vidi Otac, da nije tako ovaj bi decko bio u pravu. Jeste zaista Isus potpuni covek ali posto je i Sin, Odnosno Bozanski Logos, njegova druga priroda je potpuno sustinski ista kao od Oca. No nedeljivo od Bozanske prirode, jeste zaista i priroda Marije, kao majke. Dakle druga priroda Isusa jeste priroda svih nas ljudi. Bog postade covek u Licnosti Sina Bozjeg i ne gubi sustinu Bozansku, kroz koju je sve postalo.

Neslivene prirode, jasnije mogu da nam objasne zabludu, da je Isus samo covek.

Pa to sam i ja rekao. Isus Hrist je drugo lice Svete Trojice. Ali on je postao čovjek. Došao je da objavi svoga Oca. On nije prestao da bude Bog. Isus je Jedna Ličnost a dvije su prirode Hristove 
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...