ИгорМ Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Сада би моја кума роман написала овде Од ње сам кроз разговор чуо невероватне информације, када се већ дотичемо ове теме... шта је све доживела, како се осећала и шта је проналазила испред куће, у кући... То је дуго трајало. Све у свему, посаветовала се са људим, они је упутили код свештеника (ретко је одлазила у цркву) и колико знам за њу је преломни моменат био када се посветила црквеном, литургијском животу. Зашто? Па ако је већ била смућена/оптерећена тим што је проналазила, што је изазивало и лоше психичко стање, самим тим је негде у себи прихватала (или није одбацивала) могућност да тамо нешто вреба, да постоји нека "сила" против ње и тд. Једноставно је себи одговорила на птање да ако то нешто постоји (у било ком облику), онда не може бити јаче од самог Извора Живота и вечности. Питао сам је, шта ћу знатижеља, да ли је то код ње суделовало као присила на логику да верује (тако ми је деловало у тој ситуацији), јер је почела да живи другачијим начином живота. Не, него је само усмерило да оно што није било изражено у довољној мери испуни, у том контексту ми је одговорила. Увек је осећала потребу да испуни духовни живот али је стално нешто спречавало и налазила је неке изговоре. Дакле постојао је мали пламичак вере који се разбуктао, управо тим литургијским животом. Од тога је прошло готово више од 12 година, ни не размишља више о томе и не оптерећује се. Нисам хтео да палим ватру у првој поруци, јер нема потребе. Хришћански живот, чисто срце, чисте мисли и без страха. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маузер12 Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Дрво је типсовина,ово што сам нашао ,каже да изгледа није ништа опасно!Углавном велико ХВАЛА ШТО СТЕ НА НЕКИ НАЧИН ПОМОГЛИ !УЗДРАВЉЕ ! Gordana ., ИгорМ, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Бомбастични наслов, као да си са Курира, други пут да ти заиста затреба помоћ, можеш вриштати, крештати, запомагати, нећу веровати. Баш и ниси чист у глави кад пишеш овакве наслове (ХИТНО) за глупости! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Да напишем овде или .... може овде Што се тиче овога могу ти рећи да је најбоље игнорисати и молити се Богу. Ккава црна магија, какви бакрачи... пусти ове што ти саветују да треба свештеник да ти скида магију итд. Управо сам звао свог духовника из једног познатог манастира и рече да је најбоље то спалити и наставити нормално са животом, помолити се искрено Богу и не обраћати пажњу јер ми знамо коме се молимо и чији смо као и ко је Бог а овакве ствари за циљ имају да човека смуте и удаље од Бога. Ево шта каже старац Пајсије "Црне силе таме су немоћне. Људи их сами чине моћним својим удаљавањем од Бога, јер тиме дају ђаволу права над собом." Иначе, овде се причало о сличној теми https://www.pouke.org/forum/topic/12847-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B5/ Kaludjerovic Sreten, Милан Ракић, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Meni su neke stvari kod tih kletvi nejasne. Ja isto ne verujem u to, ali kod mene u familijii znaju tako da se prosipaju neke stvari koje smatram glupostima. A desavaju, nije prosto koincidencija i glupost nego se ispune. Sad bi neki ateista pricao: Ma daj sta lupas, ali ne ne lupam. Uzmimo u obzir u anateme po Crkvi, kad krene neko da proklinje tamo nekog. Npr. kao malog su mi znali noge drzati iznad neke trave sto se dimi i to me kao kadi i ja se kao od toga prestanem plasiti. Znam i kako se zove, stravina trava, ne znam jel neko cuo, ali to su neke stvari tamo iz Bosne posto sam rodom odatle, pa se povuklo svasta. Danas znaju tako da krenu price za najmladjeg mi burazera od strica, ima dete 2 godine i skoro je nesto povredio kuk i poceo stalno da place posle toga, sav postao uplasen, i onda baba krene: Ma treba njega okaditi stravinom travom. Meni to smesno, kazem ajde bre manite se tih gluposti, ali one me ubedjuju kako je to delotvorno kako su mene tako kadili kad sam bio mali i ja prestao da se plasim nekih stvari. Cak iako jeste, mislim da te stvari imaju veze sa psihologijom, a ne sa okultizmom i da se mnoga ta magijska dejstva mogu time u nekim slucajevima objasniti. U drugim tu su vec djavolja posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Не треба се плашити ако живиш хришћански, али не треба ни да мислиш да ђаво не ради своје. Ко осети нелагоду, боље да оде код свештеника. Као вирус у мејлу, ако га не отвориш ништа, ако не знаш шта сад питаш стручњака. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Verujem da ima pakosnih i veoma zlih ljudi i čula sam za ovakve stvari.. Moja je kuma kao veoma mlada išla kod neke baba vangLe da joj kao za ljubav "sredi". Ova joj tražila da donese zlatnu oglicu ili lanac al kao što deblji - to bolji efekat (ljubavni, jel.. :P) Tako je ona maminu ogrlicu lepo smotala i odnela bakuti, koja se posle lepo kitila, osećam, a za uzvrat je dobila neki zamotuljak u kom je kao izlivena oglica i ko zna šta sve ne.. :.mislise. Posle toga u porodici polako kreću stvarno sve neke loše stvari da se događaju i na kraju je posumnjala da je od toga, pa sam je na kraju odvela u crkvu da je smirim, da pitamo sveštenika šta da radi s tim zamotuljkom pošto se plašila. Da bi nam se sveštenik slatko nasmejao da ne kažem maltene ismejao nas što smo došle s takvim pitanjem, što mi je i danas ostalo u veoma ružnom sećanju... Ja sam se osećala neprijatno i glupo a bile smo samo uplašene. Ipak se ljudi uplaše nepoznatog i takvih stvari, nisu načisto i to je po meni, neka klasična ljudska reakcija.. E sad, da li može bitnije nauditi, pogotovo ako se živi hrišćanski, moli i sve ostalo, ne znam, mada čisto sumnjam.. Daleko bilo, samo s verom u Boga! Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Мени је одвратно што се овоме придаје значај и описује се опширно и у детаље, као из времена када није било телевизора, биоскопа, позоришта, масне приче са села... “Вала, кад се он ожени и омрчи, нико неће неожењен остати, викагу по комшилуку...Мора да је неко омађијао, е богами га другачије не би узела и свршено. Бог је на истини, а ја сам на лажи, ако је ико од очи отишао, бели је Анђелија отишла!...Како ти је карта почела да гори тако ти је Анђелија акни, ада оће право у ватру да скочи, стани је писка ко да аномона гори. Ада, једва је на једвите јаде укрути, ђе је луда ту још не сагори. Кад је карта сагорела, тек се онда смирила. Мало потљенак и заспа и кад се пробудила поче да трља очи и да разгледа око себе, као да је сонога свијета дошла, и да пита шта је са њом било. Како тај дан, тако и бадњи дан! – више је то ватало није.“ Зар није било лакше (исправније) рећи "женска милет"?! Може ли православни верник уопште отварати овакве теме, томе придавати значај , логички не може, а да ће нешто други из ове теме научити, неће, па то у нашој средини није табу тема, о којој се стидљиво говори, треба рећи да су их код нас писци боље него игде, врло прецизно овековечили у причама, најпре би требало читати духовне и поучне књиге, према наслову и хитноћи види се "неписмен човек", зна штампана слова и помало читати, па свештенику да однесе, он би га прво морао научити азбуку. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 a za uzvrat je dobila neki zamotuljak u kom je kao izlivena oglica i ko zna šta sve ne.. Posle toga u porodici polako kreću stvarno sve neke loše stvari da se događaju i na kraju je posumnjala da je od toga, pa sam je na kraju odvela u crkvu da je smirim, da pitamo sveštenika šta da radi s tim zamotuljkom pošto se plašila. Da bi nam se sveštenik slatko nasmejao da ne kažem maltene ismejao nas što smo došle s takvim pitanjem, što mi je i danas ostalo u veoma ružnom sećanju... Ja sam se osećala neprijatno i glupo a bile smo samo uplašene. Па шта сте очекивале? Да вам каже, јесте децо у праву сте! Због тога замотуљка се догађају лоше ствари у породици, али не брините, чика попа је шаман и сад ће то за трен да "разбаје". Сам` да нешто "смрнџа" на црквенословенском... ИгорМ, Avocado, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан + Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Нашао сам дрво умотано у фолију, око дрвета је увијен конац(личи на онај за вунене чарапе),кад сам одмотао конопац нашао сам нешто умотано у селотеп, а у селотепу конац и у концу неке травчице као да су труле,и неки папир са бројевима који су избледели! МОЛИМ СВЕ КОЈИ ЗНАЈУ НЕШТО О ОВОМ ДА МИ ОБЈАСНЕ ! ХВАЛА ЈОШ СЛИКА : Наша Црква се негативно односи према магији, била она црна, бела или црвена. Човек не може може да контролише Божију силу али сложићете се са мном да магови били они црни или бели контролишу ''неку'' силу а та сила долази од самог сатане, ђавола. Црква не пориче постојање Луцифера што ће рећи да не пориче и постојање и црне магије или беле како је коме драже. Једина исправна ''бела магија'' јесте ПРАВОСЛАВНА АПОСТОЛСКА ЦРКВА . Тако да помоћ немојте тражити од каквог мага већ од свештеника најбоље свог духовника или ако га немате од свог парохијског свештеника. Њему, свештенику је речима Христовим : „У име моје ђаволе ћете изгонити." (Мат. 10,8) дата благодат да молитвом истерује ђавола. Такође морам напоменути да ако Ви постите, исповедате се и причешћујете никакав слуга сатанин није са Вама нити Вам може наудити на било који начин јер како каже молитва св. Симеона '' да,уласком Причешћа, од мене као од огња бежи сваки злотвор, свака страст, као од дома Твог''. Мислим да је ово суштина. Простите браћо, Господ нека је с Вама у све дане до свршетка вијека. pahulja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Možda bi postavljaču teme najbolji i najadekvatniji odgovor dao neki ateista. Na njih ovakve stvari apsolutno ne utiču. Čuva ih jedna vrlo tajna i mnogo moćna čarolija. Милан Ракић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Milane, mi smo otišle da pitamo šta raditi s tim, tj u smislu na koji način je najbolje se rešiti toga, jer nismo znale postoji li možda neki način za to, jednostavno se devojka uplašila htela je da se toga reši i samo je kulturno otišla da pita šta svešteno lice misli o tome ništa više... Ako i nije znao šta da kaže ili šta god da je mislio mogao je biti bar malo uviđavniji nije na njen strah u tom momentu morao odreagovati tako, ne prozivam ja nikoga, niti mislim da su svi isti, samo sam rekla da smo se obe osećale bezveze, toliko... Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Ако је неко из породице ишао код било какве врачаре, то мора да исповеди и да се човек покаје за то. Најбоље би било да цела породица почне да живи молитвено. Неукусно је правити шалу на рачун неких ствари. Постоје бројне молитве за заштиту од нечистих сила и то могу потврдити сви свештенослужитељи. Наравно да је јачи Бог, али питање је колико је ко од нас утврђен у вери и каква искушења и животне околности има. Неки људи су имали проблем са овим, неки не, али је људски упутити и посаветовати. Свештеници не читају бајалице, већ моле за милост од Бога. Не треба бити оптерећен, али заштитити се да. Толико од мене. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Milane, mi smo otišle da pitamo šta raditi s tim, tj u smislu na koji način je najbolje se rešiti toga, jer nismo znale postoji li možda neki način za to, jednostavno se devojka uplašila htela je da se toga reši i samo je kulturno otišla da pita šta svešteno lice misli o tome ništa više... Ako i nije znao šta da kaže ili šta god da je mislio mogao je biti bar malo uviđavniji nije na njen strah u tom momentu morao odreagovati tako, ne prozivam ja nikoga, niti mislim da su svi isti, samo sam rekla da smo se obe osećale bezveze, toliko... Па видиш `вако... Своједобно док сам студирао на Богословском факултету, обратила ми се једна мајка, ваљда мислећи да смо ми богослови "у току" и око тог њеног проблема-за савет... А требао јој је савет, да ју упутим код неког "доброг свештеника" или препоручим пак неки "добар манастир", где ће јој помоћи да јој сина "врате" и отму "из канџи" неке "роспије", која га је "зачарала" и сада он, како је тада причала, неће ни да чује за њу-мајку. Додала је и то, како је проналазила му исечене шавове на мајицама и дуксевима, а обзиром да она није наше вере, обраћала се свештенику своје религије за помоћ, који јој је даривао некакве "записе", али пошто то није помогло, решила је, пошто се стицајем околности познајемо, да пита и мене... И ја сам исто тако реаговао на прву, тј. насмејао сам се. А шта сам могао и требао да урадим. Да ју "подржим" у тој њеној уобразиљи! Мош` мислити-зачарала му нека жена сина... Наравно, саветовао сам му ју да молитва свакако има бити делотворна, али исто тако би необично делотворно било да се за почетак окане те уобразиље, да за почетак схвати да ће "оставити човек оца свога и мајку своју и прилепиће се к` жени својој,....", те да би на концу, јако корисно за породицу у целини, стару, тј. ту мајку и сина и нову, која се тек стварала, са том "роспијом" као новим чимбеником и необично добро било да мало поразговарају. Да се не "гледају непријатељски", већ са више уважавања и да се окану којекаквих "магија"... Испрва њојзи не беше мило што сам ју тако "оладио" својим смехом око, како ме је убеђивала-тог озбиљног проблема, јер је та "роспија" права "вештица" која "омађијала" са некаквим кончићима њено дете... Данас је она срећна бака два дивна унука, а односи ње и снахе су препуни међусобног поштовања... Ипак су обавили разговор. И не треба заборавити-молила се Богу... А распарани шавови ионако могу бити и последица лошег шивења... Тања1 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Тако да помоћ немојте тражити од каквог мага већ од свештеника најбоље свог духовника или ако га немате од свог парохијског свештеника. Њему, свештенику је речима Христовим : „У име моје ђаволе ћете изгонити." (Мат. 10,8) дата благодат да молитвом истерује ђавола. Тумачење ти је директно погрешно. Исус је позвао 12 његових ученика и дао им ауторитет да исцељују од све врсте болести и поремећаја. Тако да помоћ не треба онај који је евентуално тaко нешто нашао и не верује у такве тешке будалаштине, ако није тежио да нађе, него онај за ког се мисли да се таквим стварима бавио. Помоћ здравом човеку није потребна. Хоћеш рећи да сад ми који смо видели ове слике требамо истеривача ђавола? Нема логике. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука