Jump to content

Individualizam i Pravoslavlje.

Препоручена порука

Па и ја се чудим откуд тоооолико глупих људи око тебе! Де едукуј мало, ипак си само ти компетентан.

Pa dabome, za pocetak naucite sta je to individualizam, nemojte da umisljate sta je individualizam. 

Јасно ми је. У недостатку познавања језика,  користиш Гугл за превођење -  individualisering преводи у "индивидуализам" уместо у "индивидуализацијa" – кроз разне индивидуалне изборе, на пример, образовање, рад, начин живота, и још много тога. Индивидуализам је нека врста опозиције свим облицима контроле над појединцем, а то не значи саморазвијање себе, већ је стање – „ја сам индивидуалиста“. Нема смисла дискутовати са неким ко из енглеског има двојку.  :)

Jel ces i ti da vredjas, i da budes uvredjena kao goca... koja mi je sva nesto nervozna, pa ne vidis objasnjenje sta je to individualizam.... i to na tom engleskom koji jako dobro znas. 

ndividualism is the moral stance, political philosophy, ideology, or social outlook that emphasizes the moral worth of the individual.[1][2]Individualists promote the exercise of one's goals and desires and so value independence and self-reliance[3] and advocate that interests of the individual should achieve precedence over the state or a social group,[3] while opposing external interference upon one's own interests by society or institutions such as the government.[3]

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 86
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kada ti ja kazem individualizam znash na sta mislim? Ignjatije (kako ti je pravo ime vec) ima pravo da sam odluci u svom zivotu, koju ce religiju prihvatiti, sa kojim ce se ljudima druziti, koji ce posao raditi, gde ce ici, sta ce kupiti, sta ce jesti, sta ce misliti, sta ce sa kim raditi (sve dok je dobrovoljno sa obe strane) i to je individualizam. Nema pravo da mu to odredi drzava na silu niti iko drugi na silu. On moze cak i ako hoce predati svoj zivot drugom coveku na 100 % odredjivanje, da mu neko drugi to odredi, ali on mora sam kao individua to da prihvatai. I nema pravo da zabrani nikom drugom to. kada ja kazem idnvidualizam ja na to mislim, i zaista ne vidim u kakvom je to sukobu sa crkvom.. i pravoslavljem...

Млађо, брате, човече... Тема је индивидуализам и Православље. Дакле, када постанем православац, какав је став Православља и индивидуализма. А не пре тога. На претходна питања нема сврхе одговарати Тако сам ја разумео тему и у скалду са тим дао одговор. Сасвим је нелогично и непотребно говорити о томе да ли неко мора постати православац, да ли има слободу да бира своју веру. Ко уопште тако мисли? Одакле ти идеја о могућем ставу Цркве да  не дозвољава индивидуализам људима?

Подели на овим сајтовима

Ипак си ти Млађо само 100 кила сујете и ништа више. Штета, леп си дечко а ниси ни лош човек.

Подели на овим сајтовима

Млађо, брате, човече... Тема је индивидуализам и Православље. Дакле, када постанем православац, какав је став Православља и индивидуализма. 

Da bi odgovorio na temu individualizma i pravoslavlja, prvo moras videti sta je to zapravo individualizam. 

Ne sta tamo neki popovi kazu da je individualizam, vec sta je zapravo.

A ukratko individualizm je politicka ideologija gde se smatra da drzava nije iznad pojedinca u smislu da drzava ne sme da ti odredi kako ces ti da zivis svoj zivot. Da ne sme da ti odredi koje ces religije da budes, koju ces muziku da slusas, koje ces cigare da pusis, sta ces da jedes, sta ces da pijes itd.

E sad, kada to znmo, mene znim kako je individualizam u suprotnosti sa pravoslavljem.

Problem je sto ti citas ali ne razumes ocigledno stati pricam, zato ti je grizli bacio opasku "lepo je sto si procitao bibliju"

ja ne sumnjam u tvoje poznvanje pravoslavlja, ali sumnjam u tvoje poznavanje individualizma. Sto sam i potvrdio sebi u ovoj temi.. vi kad kzete individualizaam ciljte na nesto sasvim deseto.... u odnosu na ono sto je opsta definicija i znacenje individualizma.

Подели на овим сајтовима

Ипак си ти Млађо само 100 кила сујете и ништа више. Штета, леп си дечко а ниси ни лош човек.

'nash kako kazu, kritika je skriveni kompliment. 

Подели на овим сајтовима

Pa dabome, za pocetak naucite sta je to individualizam, nemojte da umisljate sta je individualizam. 

Jel ces i ti da vredjas, i da budes uvredjena kao goca... koja mi je sva nesto nervozna, pa ne vidis objasnjenje sta je to individualizam.... i to na tom engleskom koji jako dobro znas. 

ndividualism is the moral stance, political philosophy, ideology, or social outlook that emphasizes the moral worth of the individual.[1][2]Individualists promote the exercise of one's goals and desires and so value independence and self-reliance[3] and advocate that interests of the individual should achieve precedence over the state or a social group,[3] while opposing external interference upon one's own interests by society or institutions such as the government.[3]

Па одлучи се између stance, philosophy и ideology. Индивидуализам је демократског порекла и раширило се у такту са растућом равноправности. ЕУ – систем преузима легитимитет кроз индивидуална ЕУ- права. То није филозофија или идеологија, већ чињенично стање,  (stance) - „ја сам индивидуалиста“. Не можеш имати православни став  (stance), а да ниси православац, не?! Тако да у односу на тебе, енглески знам јако добро. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ali to nije individualizam.. ajme ... pa koliko je ovde dezinformacija ovo je strasno... 

ali zanci same premise ti nisu tacne samim tim nista ostalo... 

individualizam i nije ideologija za "zivot" vec idoologija za odnos pojedinca i drzave i drustvenog nametanja. 

Која премиса није тачна?

Подели на овим сајтовима

Па одлучи се између stance, philosophy и ideology. Индивидуализам је демократског порекла и раширило се у такту са растућом равноправности. ЕУ – систем преузима легитимитет кроз индивидуална ЕУ- права. То није филозофија или идеологија, већ чињенично стање,  (stance) - „ја сам индивидуалиста“. Не можеш имати православни став  (stance), а да ниси православац, не?! Тако да у односу на тебе, енглески знам јако добро. :)

Sta je pravoslavni stance povodom odnosa individue i drzave ili drustva? Jel suprotan individualistickom stancu ? (nije) 

Подели на овим сајтовима

Људи се из неког разлога плаше имена. Поред субјективног аспекта тог страха, постоји и онај објективни - иста имена често означавају различите или чак потпуно супротне ствари у различитим временима и различитим културама. Зато је често боље изражавати се као Веља Илић: ”Возило које транспорт врши, има ону руку да пребацује.” Дакле, немој да кажеш индивидуализам, већ ”оно кад порастеш, па не морају више мама и тата да те воде за руку”.

Кључ неспоразума. facenew22222222

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кључ неспоразума. facenew22222222

Па није да је кључ неспоразума. Juan-ов пост потврђује да је "индивидуализација" процес "оно кад порастеш" дете може преко улице без да га родитељ држи за руку. Само што ти убацујеш пост на кварно - нико овде није Веља Илић и нема везе са оно руку да пребацује већ да  руку детета пусти, што је огромна разлика. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па није да је кључ неспоразума. Juan-ов пост потврђује да је "индивидуализација" процес "оно кад порастеш" дете може преко улице без да га родитељ држи за руку. Само што ти убацујеш пост на кварно - нико овде није Веља Илић и нема везе са оно руку да пребацује већ да је руку детета пусти, што је огромна разлика. :)

Ja izgleda zidovima iskopirao onu definiciju individualizma gde jasno pise da je individualizam filozofija ideja i stav po kom DRZVA i DRUSTVO ( u smislu stanovnici drzave) nisu iznad prava individue!? 

Drugim reecima u praksi, ne mozes ti meni da zabranis da prolzim kroz zajecar, zto sto se ja zajcercima ne svidjaam. 

Sta je tu u suprotnosti sa hriscanstvom, jos mi nisi objasnila osim sto obilzis temu kao kisa kragujevac...

Подели на овим сајтовима

Ja izgleda zidovima iskopirao onu definiciju individualizma gde jasno pise da je individualizam filozofija ideja i stav po kom DRZVA i DRUSTVO ( u smislu stanovnici drzave) nisu iznad prava individue!? 

Drugim reecima u praksi, ne mozes ti meni da zabranis da prolzim kroz zajecar, zto sto se ja zajcercima ne svidjaam. 

Sta je tu u suprotnosti sa hriscanstvom, jos mi nisi objasnila osim sto obilzis temu kao kisa kragujevac...

Па то нема везе са индивидуализмом (ово и ако себе сматраш за индивидуалисту), већ са њиховим колективизмом. Да си написао зато што се зајечарцу не свиђам, одређено је, а  значи да не мораш да се свидиш и једном индивидуалисти. Ко каже да се мораш свидети једном зајечарцу или једном православцу? :) Ти би да се свидиш целом свету?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Tvoja definicija individualizma. 

Не видим зашто је спорна. "Западни" човек је у току неколико векова одредио себе као самосвесну мислећу природу, као Себе(и Светокосебе)мислеће Ја, које посматра, истражује и искоришћава природу која га окружује. Такво Ја, назива се Индивидуа. Та индивидуа створила је идеологију индивидуализма, која има одговоре на питања из готово свих кључних подручја стварности.

Ти вероватно оперишеш неким другим појмом индивидуализма и зато ти ово није јасно.

Подели на овим сајтовима

Не видим зашто је спорна. "Западни" човек је у току неколико векова одредио себе као самосвесну мислећу природу, као Себе(и Светокосебе)мислеће Ја, које посматра, истражује и искоришћава природу која га окружује. Такво Ја, назива се Индивидуа. Та индивидуа створила је идеологију индивидуализма, која има одговоре на питања из готово свих кључних подручја стварности.

Ти вероватно оперишеш неким другим појмом индивидуализма и зато ти ово није јасно.

pa operisem, opstim prihvecenim pojmom koji kze da je individualizam da tebi drustvo i drzva ne mogu da zabrane nista zarad drustva i drzave.

primer, individualizam je kada ne dozvoljavas da komunista zabrani hriscanu da bude vernik jer hriscanin ima individulno pravo da veruje u boga.

E sad, po meni ta tvoja definicija individualizma, ne znam iskreno odakle ti... ja je prvi put cujem.... 

vise mi lici na neku definiciju egoizma nego individualizma.... 

zato sam i otvorio ovu temu... jer kontam ja da mnogi ovde imaju neke "svoje" definicije individualizma ... koje nemaju veze sa "mojom" definicijom individualizma..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...