Jump to content

Отац Симеон о тзв. "новотаријама"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ништа не разумем шта се прича у овом видео клипу. joooj

Синеон рукумијски тражио од Сабора да му доставе име другог епископа кога ће помињати на литургији (уместо +Игњатија), а такође поручио да им више у браничевској епархији не шаљу епископе новотарцевећ светосавце. Болесник. Ментално ретардирана личност.

pobogu svasta ce se cuti, ne postuje osnovni crkveni poredak, a druge naziva neposlusnima

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Одговори 484
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Синеон рукумијски тражио од Сабора да му доставе име другог епископа кога ће помињати на литургији (уместо +Игњатија), а такође поручио да им више у браничевској епархији не шаљу епископе новотарцевећ светосавце. Болесник. Ментално ретардирана личност.

Заиста не могу да верујем!  :)

Нека му је Бог у помоћи...то је једино што могу рећи и пожелети му од срца.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Заиста не могу да верујем!  :)

Нека му је Бог у помоћи...то је једино што могу рећи и пожелети му од срца.

sutra ce biti malo reci i o tim situacijama o tipovima duhovnika i sl

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Не знам шта више чека +Игњатије, зашто га не даје на Црквени суд. Досадио је више и Богу и народу са својим глупостима и јавашлуком. Када слушаш неког интелигентног кад ровари, па ајде некако, али када слушаш овакву особу, са озбиљним менталним проблемима, онда је то стварно нешто најогавније.

Подели на овим сајтовима

Ja сам исто покушао једном да га слушам, и ни реч нисам разумео.

Кажу да баш у овом снимку проповеда буквално Савелијанство, а кажу и да је пре но што је постао православан био пентекосталац...

Подели на овим сајтовима

Ja сам исто покушао једном да га слушам, и ни реч нисам разумео.

Кажу да баш у овом снимку проповеда буквално Савелијанство, а кажу и да је пре но што је постао православан био пентекосталац...

Имаш на јутјубу снимак из Смедерева где отворено исповеда Савелијанство. Тално је даје некада био пентикосталац и, очигледно, задржа је секташку свест.

Подели на овим сајтовима

Овако каже на снимку:

"Ми верујемо у једног Оца небеског, Кога увек прослављамо у три Лица: Оца и Сина и Светога Духа."

Чист Савелијанизам, јерес давно осуђена од Цркве.

Подели на овим сајтовима

Знам, гледао сам снимке, ал' рекох, баш не умем да разаберем речи које човек изговара.

Кад су ми превели - покушао сам и да га правдам, да можда слабо барата терминилогијом... јер џаба њему ако он зна све исправо, ако то не уме да изрази.

Подели на овим сајтовима

Овако каже на снимку:

"Ми верујемо у једног Оца небеског, Кога увек прослављамо у три Лица: Оца и Сина и Светога Духа."

Терминологија савелијанска заиста,мада пре мислим да је у питању или продукт теолошке непоткованости или тренутна мисаона непажња и,сходно томе,језички пропуст...просто не желим,нити могу да верујем да је друго у питању. joooj

Подели на овим сајтовима

Ja мислим да је у питању и теолошка и језичка непоткованост, па самим тим и терминолошка.

Можда је покушао да чита Зизјуласа и оно о "три бића".  :0104cheesy:

Могуће...кажем још једном,човека познајем онолико колико сам сазнао на самом форуму о њему и његовом деловању,као и кроз пар текстова у којима је поменут...сигурно боље познајете од мене догађаје везане за њега.

Подели на овим сајтовима

Овако каже на снимку:

Терминологија савелијанска заиста,мада пре мислим да је у питању или продукт теолошке непоткованости или тренутна мисаона непажња и,сходно томе,језички пропуст...просто не желим,нити могу да верујем да је друго у питању. :0104cheesy:

Све је ту присутно брате: и непажња, и теолошка непоткованост, и недостатак интелигенције, и безобразлук, и пропуст сваке врсте....јадан је и он и они који му своју душу дају на поверење.

Подели на овим сајтовима

Овако каже на снимку:

Терминологија савелијанска заиста,мада пре мислим да је у питању или продукт теолошке непоткованости или тренутна мисаона непажња и,сходно томе,језички пропуст...просто не желим,нити могу да верујем да је друго у питању. :0104cheesy:

Све је ту присутно брате: и непажња, и теолошка непоткованост, и недостатак интелигенције, и безобразлук, и пропуст сваке врсте....јадан је и он и они који му своју душу дају на поверење.

Кад је тако,онда...велико је трпљење владике Игњатија,заиста.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...