Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Када се десе неке катастрофе, небитно да ли су терористи или земљотреси, у року од пар сати на америчким универзитетима крећу акције прикупљања помоћи.Тамо је та делатна свест о ”трећем свету” далеко виша него што ми овде можемо да замислимо. Код нас се све своди о томе да кукамо како је запад крив за њихову несрећу (што у једно 80% случајева везе с мозгом нема). А и баш смо се показали у пракси, кад је тим тамо жртвама требало помоћи (случај азиланти)... Одвратно ми је то лицемерје наших западомрзаца. Ok, ja uopste ne pricam o tome ko je kriv sto ti ljudi dole ginu, ja samo kazem da ginu ljudi svakodnevno. Tako da ne znam sto mi ovo pises ali ok. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Mislim da ih se nisu setili svi ovi koji su danas Sarli, a juce nisu bili Nigerijci. Da jesu, imao bi milione ljudi na ulicama i milione hestagova na tviteru i sva ta sranja koja sada imas a nisi ih imao pre ovoga. Ljudi koji nisu Sarli, kao sto ja nisam, nisu bili ni Nigerijci, nisi ni Ruske zrtve, ni novinari RTS, jer to vidim kao jedan vid opste patetike i samoreklamerstva koji je vestacki i krajnje bljutav. Zalim sve zrtve, sve ih treba pomenuti, pamtiti i RAVNOPRAVNO obeleziti njihovo stradanje. To sto neko ima problem s tim vec nije moj problem. Pa normalno, ljudi se bore tamo gde mogu da imaju uticaja. Sta ce da ucine ako pale svece ispred nigerijske amabade? Kome ce da posalju poruku? Nigerijskim zlocincima? Boli njih uvce cela francuska da pali svece. Ali sa druge strane ciste u svom dvoristu tamo gde nesto mnogu da urade. Ne ispravljaju globalnu nepravdu nego lokalnu. Treba se ugledati na njih. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Ok, ja uopste ne pricam o tome ko je kriv sto ti ljudi dole ginu, ja samo kazem da ginu ljudi svakodnevno. Tako da ne znam sto mi ovo pises ali ok. Pa dobro, znaci ako ljudi svakodnevno ginu u svetu, ljudi u francuskoj ne treba da se bore protiv zlocina kod njih, ispred njihovog praga i na njihovim ulicama!? Ili imaju duznost da se bore za sve ljude na svetu koji ginu, a ne samo za francuze? Ne razumem zaista vasu logiku i osudu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Када се десе неке катастрофе, небитно да ли су терористи или земљотреси, у року од пар сати на америчким универзитетима крећу акције прикупљања помоћи.Тамо је та делатна свест о ”трећем свету” далеко виша него што ми овде можемо да замислимо. Код нас се све своди о томе да кукамо како је запад крив за њихову несрећу (што у једно 80% случајева везе с мозгом нема). А и баш смо се показали у пракси, кад је тим тамо жртвама требало помоћи (случај азиланти)... Одвратно ми је то лицемерје наших западомрзаца. I kod nas se uvek prikuplja pomoc, davao sam pare kad su bili zemljotresi i kad su bile poplave i kada se dese takve masovne nesrece.Kod nas svest nije problem, problem je nedostatak finansija da se ta svest isprati. Zapad ne mrzim, ali ih ne volim jer ga vidim kao koren problema. Oni su stvorili i ove teroriste i te azilante o kojima pricas i jos mnoga zla koja su nas pogodila i koja ce nas tek pogoditi, bar je to moje zatucano misljenje. Inace, zaboravio sam da se izvinim zbog burne reakcije od sinoc. Pogodio si mi zicu i preterao sam bez razloga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Možda nisam bio najjasniji. Ne plaše se ljudi zbog karikatura, već zbog teriorista jer ipak shvataju (barem ovi sa kojima sam pričao) da je to samo povod. Posledica toga je "ko im kriv što su.....", "da nisu....." itd. Pa normalno brate. Mislim, nagon za samoodrzanjem je valjda primaran kod coveka. Ko bi jos voleo da bude zrtva terorizma, ne znam... E, upravo je razlika u povodu. Ako treba da me ubiju sto sam Hriscanin, nek me ubiju sta cu... Ako treba da me ubiju sto im crtam Muhameda golog ili sta vec, glup povod, sto da im ga dajem bzvz... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Pa normalno, ljudi se bore tamo gde mogu da imaju uticaja. Sta ce da ucine ako pale svece ispred nigerijske amabade? Kome ce da posalju poruku? Nigerijskim zlocincima? Boli njih uvce cela francuska da pali svece. Ali sa druge strane ciste u svom dvoristu tamo gde nesto mnogu da urade. Ne ispravljaju globalnu nepravdu nego lokalnu. Treba se ugledati na njih. Kakvu ti nepravdu ispravljas setajuci ulicom noseci transparent ja sam Sarli ili pisuci to po tviteru i fejsbuku? Mesas pojmove. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 sloboda da po diktatu žalim...mrzim...volim.... vi kako hoćete, meni ne pada na pamet da mi iko propisuje osećanja i reakcije. i to pod pretnjom izopštenja. Ipak sam ja jođ uvek ona Goca koja je 79 na času marksizma na pitanje da li u Jugoslaviji postoji sloboda govora, odgovorila sa ne i suočila se sa posledicama...i kada su mi diktirali da plačem za Titom nisam, jer ne bi bilo iskreno.... Vi deco ipak nemate pojma o svetu sem iz časopisa. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Pa dobro, znaci ako ljudi svakodnevno ginu u svetu, ljudi u francuskoj ne treba da se bore protiv zlocina kod njih, ispred njihovog praga i na njihovim ulicama!? Ili imaju duznost da se bore za sve ljude na svetu koji ginu, a ne samo za francuze? Ne razumem zaista vasu logiku i osudu... Pa ako mislis da je borba protiv zlocina u Francuskoj to sto likovi u Srbiji lajkuju stranice i stavljaju "Je suis Charlie" slike na profil, ja mislim da ne treba da se bore. Crveni Baron, Uscanac, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Ok, ja uopste ne pricam o tome ko je kriv sto ti ljudi dole ginu, ja samo kazem da ginu ljudi svakodnevno. Tako da ne znam sto mi ovo pises ali ok. А ја ти само кажем да просечан Американац брине далеко више о тим људима који гину свакодневно од тебе и просечног грађанина Србије, и то делатно брине. У ствари, просечан грађанин Србије те данас гази кад улази у аутобус, да даље не идемо. Не види тебе. Види само седиште. Просечан грађанин Србије данас не види даље од свог дупета и потпуно је лицемерно да било шта слично спочитава западу (мислим на обичне људе са запада), који је далеко до савршености, али је светлосним годинама испред нас у том смислу. Ми више нисмо оне дивне баке и деке који су били у стању да даривају од срца. Просечног грађанина Србије апсолутно заболе за неке тамо Нигеријце и с тога не би требало да се прави да их је брига кад им је корисно да њихова страдања искористи као оруђе за испољавање својих антизападних фрустрација. Није у реду. Фрустрације (од којих су неке разумљиве) се могу испољити и без позивања на људе за које нас иначе реално није брига. RYLAH, GeniusAtWork, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Pa normalno brate. Mislim, nagon za samoodrzanjem je valjda primaran kod coveka. Ko bi jos voleo da bude zrtva terorizma, ne znam... E, upravo je razlika u povodu. Ako treba da me ubiju sto sam Hriscanin, nek me ubiju sta cu... Ako treba da me ubiju sto im crtam Muhameda golog ili sta vec, glup povod, sto da im ga dajem bzvz... Meni ne čini razliku. U oba slučaja...... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Meni ne čini razliku. U oba slučaja...... Pa okej. Razlika je u prioritetima, postujem tvoje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Pa ako mislis da je borba protiv zlocina u Francuskoj to sto likovi u Srbiji lajkuju stranice i stavljaju "Je suis Charlie" slike na profil, ja mislim da ne treba da se bore. a ko je to stavio? Ja sam video samo kod jednog priajtelja, novinarka jedna... sto je logicno nekako... nigde drugo nisam video... lajkuju stranicu to je to.. lajkovao sam ja i vojislava seselja.... mislim lajk je irelevatna glupost... daj pokazi mi te silne srbe koji su okacili te stvari u avatare.. pa pobroj one koji pricaju kako nisu carli.... pa uporedi broejve..;. jel si negde na mom profilu video JE SUIS CHARLIE.. nigde.... ja ne znam nikog ko je napisao JE SUIS CHARLIE ovde.. na forumu ja sam napisao JE suis John Galt a to nema veze sa carlijem samo sam napraio foru... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Просечан грађанин Србије данас не види даље од свог дупета и потпуно је лицемерно да било шта слично спочитава западу (мислим на обичне људе са запада), који је далеко до савршености, али је светлосним годинама испред нас у том смислу. Jeste brate, treba se malo i pitati zasto je to tako.Ti si u sustini sve realno opisao ali, mora da je postojao neki uzrok da se od onih baka i deka transformisemo u stoku koja gazi da bi nasla mesto u autobusu.Prosecan gradjanin Amerike ne brine ni priblizno za svoju egzistenciju kao sto to cini prosecan gradjanin Srbije. On salje pomoc ljudima koji zive u uslovima u kojima on nikada nije ziveo, a te uslove su mnogi gradjani Srbije osetili.Nista ne pada sa neba, nista se ne desava samo od sebe. Pisao sam vec jednom, daj prosecnom zapadnjaku 200,300 evra mesecno da zivi u Srbiji, da ima uslove zivota kao prosecan gradjanin Srbije, pa da vidimo posle 2,3 godine u sta ce se pretvoriti (ako ne pobegne glavom bez obzira). Manolis, Uscanac and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 a ko je to stavio? Ja sam video samo kod jednog priajtelja, novinarka jedna... sto je logicno nekako... nigde drugo nisam video... lajkuju stranicu to je to.. lajkovao sam ja i vojislava seselja.... mislim lajk je irelevatna glupost... daj pokazi mi te silne srbe koji su okacili te stvari u avatare.. pa pobroj one koji pricaju kako nisu carli.... pa uporedi broejve..;. jel si negde na mom profilu video JE SUIS CHARLIE.. nigde.... ja ne znam nikog ko je napisao JE SUIS CHARLIE ovde.. na forumu ja sam napisao JE suis John Galt a to nema veze sa carlijem samo sam napraio foru... Pa vidjao sam podosta mogu ti reci. Uglavnom ateisti neki ( i sve sto ide uz to). pa normalno da ima vise onih koji pricaju da nisu Carli, ja sam vec napisao da je to sasvim normalna izjava. Tj, jos normalnije mi je ne pominjati to uopste, koliko je moguce vise. Nisam ovde mislio na tebe. Mislim na neku drugu stvar, koju sada ne mogu da ti objasnjavam posto ne znam ni kako ces me shvatiti pa ne bih da rizikujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 I kod nas se uvek prikuplja pomoc, davao sam pare kad su bili zemljotresi i kad su bile poplave i kada se dese takve masovne nesrece.Kod nas svest nije problem, problem je nedostatak finansija da se ta svest isprati. Zapad ne mrzim, ali ih ne volim jer ga vidim kao koren problema. Oni su stvorili i ove teroriste i te azilante o kojima pricas i jos mnoga zla koja su nas pogodila i koja ce nas tek pogoditi, bar je to moje zatucano misljenje. Inace, zaboravio sam da se izvinim zbog burne reakcije od sinoc. Pogodio si mi zicu i preterao sam bez razloga. cek zanima me jedno.... kako su gradjani zapada koren problema? Ako oces da kazes da su zapadni politicari sa svojom licemernom spoljnom politikom koren problema moze da se slozimo.. ali ja vise ne znam sta ko misli kada kaze na zapad.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука