Jump to content

Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Pa ja tebe pitam, jel rade ili ne? Ko radi ovo po rusiji!? Globalisti, islamisti, rusi!?

Ај` немој да се правиш наиван... Знаш ти добро ко то ради.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па јел ради то неко уопште? Или су то теорије завере ако су у питању амери, а тероризам ако раде други? Хм?

Kralju, ti si ta koja tvrdis da su u pitanju iscenirani napadi... ne ja...

Pa jel iscenirani napadi i u rusiji, ili su samo iscenirani na zapadu... to ti trebas sama sebe da upitas.. a ne mene...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ај` немој да се правиш наиван... Знаш ти добро ко то ради.

Jel provaljujes ti da ona uopste ne kapira moje pitanje i da je ona ta koja ima duple standarde a ne ja? Prosto sad kapiram da joj nije zameriti na onim stavovima... 

Подели на овим сајтовима

Jel provaljujes ti da ona uopste ne kapira moje pitanje i da je ona ta koja ima duple standarde a ne ja? Prosto sad kapiram da joj nije zameriti na onim stavovima... 

Mladjoni... pocinje polako u meni  da klija mogucnost da imamo posla sa trolom i to profi level... ako je tako onda skidam kapu Gordani. 

Ako nije tako onda se molim za nju...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ils sont Charlie 

Југослав Влаховић

Случајно, или по неком усуду, сада се у Београду, у галерији „Њу момент”, у оквиру изложбе „Вива вино” организатора и селектора Југослава Влаховића, налази карикатура једног од убијених карикатуриста листа „Шарли ебдо” – Тињуа.

– И на овој Тињуовој карикатури може се видети његов слободан стил, што је пародија на чувену слику Ежена Делакроа „Слобода предводи народ”. На барикадама су пијани револуционари. Када спомињемо усуд, повезујем ту реч са настрадалим чувеним карикатуристом Жоржом Волинским, осамдесетогодишњаком, носиоцем Легије части, чијег оца је у Тунису, где су раније живели, убио Арапин. После тога, породица се преселила у Француску. Волински је у једном интервјуу поменуо да га прати дух његовог оца, и сада, и он је на сличан начин завршио живот – каже за „Политику” Југослав Влаховић,наш награђивани карикатуриста, који је и мишљења да се десио нови једанаести септембар у области журнализма и карикатуре, иако је појединачних страдања било и раније.

Када је реч о листу „Шарли ебдо” Влаховић истиче да су се његови карикатуристи критички односили не само према исламу, већ и према свакој врсти дискриминације и неправде. Када је реч о аутоцензури и цензури, које би могле да уследе после ових догађаја, Влаховић мисли да ће реакције карикатуриста бити сасвим супротне. Али да ће малобројни листови, као што је био „Шарли ебдо”, преиспитати своју сатиру.

Душан Петричић

Наш познати карикатуриста Душан Петричић сматра да је угрожавање медијских слобода и стваралаштва, као и свака врста цензуре, одраз глупости. Да је овај терористички напад на редакцију листа „Шарли ебдо” екстремно испољавање глупости, које је завршено трагедијом.

– Иза свега стоји ужасна и неуништива људска глупост. Ако неко мисли да се оружјем супротставља паметној, доброј и талентованој мисли, испољеној цртежом, или текстом, онда су ствари заиста далеко отишле. Нажалост, слично се већ дешавало и раније. Супротстављали су се умним људима оружјем и раније, али то да дванаест људи, међу којима су и четворица врсних карикатуриста на овај начин заврши живот, то је велика трагедија. То повлачи ланац догађаја са „обе зараћене стране”, и на овоме се неће све завршити, управо зато што недостаје памети – каже Душан Петричић.

Предраг Кораксић Коракс

Предраг Кораксић Коракс, карикатуриста, каже да „Шарли ебдо” није штедео никога.

– Ми немамо такву традицију. Код нас се не претерује толико, немамо такву оштрину, сатирична нота је мање заступљена. Французи иду „до даске”. Ми ипак имамо неку меру. Али таква је француска традиција у карикатури. Мени је жао што не могу некада на тај начин да се бавим личностима и догађајима, а имао бих разлога. Ипак се уздржавам, водим рачуна да неког не увредим до даске. Ваљда зато што нам традиција није таква.

Они нису имали унутрашњу цензуру. Били су омражени са свих страна. И од политичара у самој земљи. Бавили су се и другим религијама. Критиковали су папу, имали аферу са Де Голом. Али, ови коментари читалаца, који кажу нешто у смислу „ето заслужили су јер су претеривали” су заиста малограђански.

Данас немам узвртану информацију како се доживљавају моје карикатуре. Ћуте.

Ја сам имао проблем када сам направио једну новогодишњу карикатуру. Нацртао сам Милошевића како прима званице. Долазе сви негативни типови из историје – Мусолини, Хитлер, Стаљин, па и цртани као што су Хогар или Гаргамел. Међу њима је и Хомеини. И онда је иранска амбасада слала демарш редакцији па се редакција извинила.

Подели на овим сајтовима

Још једно питање теби лично:

Већи део теме си ми се накачио, као што то и иначе имаш обичај да радиш неистомишљеницима, врећајући ме и ниподаштавајучи проглашавао сваки пост за глупост, лупетање и слично. Онемогућио си сваку смислену дискусију таквим понашањем. Када сам ти залепила пар етикета да видим како ћеш ти, као велики заговорник права на вређање да реагујеш, резултат је био следећи: мало-мало се твој увређени его жалио на етитете којима сам те частила. А само сам ти сујету повредила, нисам ти чак ни дирала неку светињу.

Дакле питање је.... Да ли сматраш да је слобода да вређаш другог узајамна, или само ти и Шарли смете да вређате а други не смеју ни да вам узврате ни да се љуте.

Подели на овим сајтовима

Као Мајдан што је режиран. Иста фора. Само што немају Путина да поведе контра истрагу. Ко је оборио авион ко је снајпериста и слично.

Живи били па видели.

Ионако ће на нама да се сломе кола.

Ili na arapima ...kao onomad na jevrejima ...kao napala poljska nemacku a sve organizovali jevreji ..a nemacka pali i zari planetom...

Tako i sa francuskom i sa NATO-om ...napali ih neka braca iz Alzira a oni seju smrt na sve strane ...pa krivlja sada ova dvojica za 12 karikaturista nego oni za milione nevine dece , zena i civila pobijenih i koje jos uvek ubijaju besomucno i svakodnevno ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Postoje objektivni kriterijumi kada je nesto uvreda, to je uvek postojalo u zakonicma. Ako se taj koji se kritikuje ponizava ruznim recima, ismeva ( crta nag..nagost je sramota u svetu posle pada i sluzi ismevanju), potcenjuje, itd to je onda vredjanje. 

A ako neko vec ima toliku nasusnu potrebu da tako govori o zivotu i ljudima, onda neka se bar pita ta drustvena grupa ili covek da li mu to smeta. Ako ti nacrtas golog Isusa ili Muhameda to vuce na ismevanje, a ako ti nije jasno da li je, pitaj one koji ga vole, pa ako iih ne vredja, neka drzava da legitimitet.

Ako je objektivno jasno da je, recimo, nagost ismevanje, da li je u redu karikatura Šarli Ebdo na kojoj ISIS ekstremista samom Muhamedu odrubljuje glavu? Meni se čini da je prikladna ilustracija situacije u kojoj se svet našao. A Muhamed je obučen. Ali je samo prikazivanje Muhamedovog lika uvredljivo za muslimane (doduše, ne sve). Šta onda? Šta je ovde objektivno jasno? Da li nemuslimani moraju da poštuju islamske propise?

Sledeće pitanje: šta ćemo sa klasicima umetnosti i književnosti koji su uvredljivi za neku religijsku tradiciju? Zabranićemo Satanske stihove jer smetaju nekim muslimanima, Džojsovog Uliksa jer smeta nekim katolicima, i OBAVEZNO Tolstojevo Vaskrsenje jer je jako uvredljivo za pravoslavlje. Ima ih već puno po bibliotekama? Ništa, spaljivaćemo sve primerke po trgovima.

Zatim, kako ćemo pitati tu grupu da li im nešto smeta? Evo, recimo, nas pravoslavce. Hoće li biti glasanje za svaku karikaturu, roman, sliku u galeriji? Hoće li glasati svi koji se izjašnjavaju kao pravoslavci ili samo oni baš redovni na liturgijama? Ili će, verovatnije, u naše ime govoriti neki vladika - pa će +Amfilohijev govor koji je i tebi zasmetao (za koju iskrenost i doslednost ti ovde javno skidam kapu) biti u redu, ali će biti prokažene neke stvari koje je zvanična crkva, eto, osudila, a ja ih, na primer, eto, podelila na svom javnom FB profilu - pa ćemo doći u apsurdnu situaciju da jedna vernica SPC zakonski odgovara zbog vređanja verskih osećanja vernika SPC.

Zatim, kako je fer da samo nekolicina tradicionalnih verskih zajednica bude imuno na vređanje svojih uverenja? Gde je tu pravda? Šta je sa ideologijom transrodnosti - zašto ne bi bio kažnjen svako ko kaže da je osoba sa penisom koja veruje da je žena - ipak biološki muškarac? Zašto ne bi bio kažnjen svako ko ismeva roditelje koji duboko veruju u to da vakcine izazivaju autizam? Zašto ne bi bio kažnjen svako ko nacrta karikaturu koja ismeva one koji nose aluminijumske šešire da se spasu od kontrole uma (evo, kaznićemo Rylaha)?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Већи део теме си ми се накачио, као што то и иначе имаш обичај да радиш неистомишљеницима, врећајући ме и ниподаштавајучи проглашавао сваки пост за глупост, лупетање и слично. Онемогућио си сваку смислену дискусију таквим понашањем. 

Tacno progalsavajuci post, a ne sagovornike. 

A to sto sagovornici to previse licno shvataju to je njihov problem. 

Za mene si ti i dalje odlicna slikarka, dobra osoba, iskusna zena, bez obzira sto mislim da su ti postovi na ovu temu glupost.

Ako ti mislis da si nekako povlascena, da ne treba da ti kazem ono sto mislim o tvom postu, argumentu ili misljenju, to je tvoj problem.

Дакле питање је.... Да ли сматраш да је слобода да вређаш другог узајамна, или само ти и Шарли смете да вређате а други не смеју ни да вам узврате ни да се љуте. 

Smatram da je uzajamna. Nijeda post gde si vredjala moju licnost (iako sam ja tvoje postove) nisam prijavio. Mozes pitati moderatore. 

Medjutim, istko tako smatram da je sloboda govora ogranicena na privatnom vlasnistvu. U privatnoj kuci (mojoj ili tvojoj) na privatnom forumu. 

Подели на овим сајтовима

Tako i sa francuskom i sa NATO-om ...napali ih neka braca iz Alzira a oni seju smrt na sve strane ...pa krivlja sada ova dvojica za 12 karikaturista nego oni za milione nevine dece , zena i civila pobijenih i koje jos uvek ubijaju besomucno i svakodnevno ..

Daj te milione?

I pitanje za tebe, sto upise u poslednjih 4 godine isti ti muslimani preko 100 coveka u Rusiji? Koga su im rusi ubili?

Подели на овим сајтовима

Пре свега да поздравим велике мајсторе и легенде форума Барона и Ташу! Welcome back!

Барона само једном, у образ. :)

Hvala na pozdravu Grizli, mada prvo Barona, pa jos poljubac njemu .... ne znam, nisam pri sebi.

:)

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Hvala na pozdravu Grizli, mada prvo Barona, pa jos poljubac njemu .... ne znam, nisam pri sebi.

:)

Па шта да радим кад овај твој не верује у слободу говора и оће да бије... Морам тако, између редова... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Evo i ja da kzem Je suis carli.

Zasto? Zato sto kad napisem je suis carli na sta zapravo mislim?

.

Pa stvar je sto tada pokazujes da uopste ne mislis. Da si tada, kada ponavljas tu glupu krilaticu solidarnosti, osoba sa kojom moze da se instant manipulise. Da si masa. Bezlicna.

Ti i svi "je suis ..." ( a mnogo vas je, na svim kontinentima ) ste pokazali kako vas je lako mobilisati i okupiti u roku 24h, podici "svest" o necemu i ubediti da je TO bas to neprikosnovena istina. Opasniji ste od svih fundamentalistickih organizacija na svetu.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Ево, понеком из злочиначког НАТО пакта роради савест:

Češki veteran iz NATO-a: Bio sam svedok genocida nad Srbima na Kosovu

Češki potpukovnik koji je odlučio da vrati ordenje NATO Marek Obrtel izjavio je da je NATO zločinačka organizacija zbog zločinačke politike onih koji ga vode.

555436_marekobrtel_f.jpg?ver=1421056734
Marek Obrtel

"NATO ne bi bio takav kada bi zaista služio samo odbrani zemalja članica od spoljne agresije, ali je takva, zločinačka politika onih koji ga vode. Oni deluju pod lažnom parolom borbe za slobodu, demokratiju, ljudska prava i humanitarne ciljeve, a koriste je za agresiju po celom svetu", rekao je Obrtel.

On je za beogradske "Večernje novosti" pojasnio da zloupotreba NATO u praksi izgleda tako da bude napadnuta država koja zbog bilo kog razloga postane nepodobna, neposlušna, "ili jednostavno svetski hegemonisti imaju nekakve interese povezane sa njom".

"Prvo se iznutra rastura medijskim kampanjama, obojenim revolucijama, čačkanjem u najosetljivije tačke, etničke podele ili verske razlike. Prostije rečeno, destabilizuje se", naveo je Obrtel.

Prema njegovim rečima, zatim se nađu površni izgovori ili se iskoristi pre toga inscenirano nasilje nad stanovništvom.

"Onda nastupa NATO sa svojim jedinicama, praćen humanitarnim organizacijama i posmatračkim misijama, kao navodni zaštitnik ljudskih prava i sloboda. Brzo posle njih dolaze `biznismeni` i počinju da obnavljaju zemlju, odnosno da realizuje svoje interese", objasnio je Obrtel.

On je ocenio da je BiH "prošla donekle bolje nego Kosovo". "I najokoreliji pristalica teorije o tome kako se ravnomerno i pravedno pomaže `obema suprotstavljenim stranama` primetiće duboke razlike koje postoje između Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije, naravno na uštrb Republike Srpske", naveo je Obrtel.

On je istakao da je Kosovo velika evropska tragedija. "Mogu slobodno da kažem da je reč o genocidu nad srpskim narodom. Dozvolili smo ili bolje reći prouzrokovali tako nešto u našoj kući u Evropi", naglasio je Obrtel.

Doktor Marek Obrtel, nekadašnji potpukovnik češke vojske, obratio se krajem protekle godine ministru odbrane Češke, zatraživši da mu se oduzme ordenje koje je dobio u NATO misijama od BiH do Avganistana.

On je kao neposredni povod za svoju odluku naveo aktuelne događaje u Ukrajini, ali je iz Generalštaba češke vojske izašao odmah zbog svega što je, kako ističe, vidio na Kosovu i Metohiji.

"Na Kosovu se dogodio genocid nad Srbima, koji je prouzrokovao Zapad... Bio sam svedok i kako narko-mafijaši postaju uvaženi predstavnici takozvane države Kosovo, a masovne ubice junaci", istakao je Obrtel.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...