Млађони Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Sta vi mislite? Ja mislim da nisu. Mislim da je ovo jako vazna tema. Svi kazu, socijalni prgoram je pomaganje siromasnima. To je jako uproscena i samo delimicno tacna izjava. Tacno socijalni programi pomazu onima koji nemaju novca. Ali kako to rade? Tako sto 60 % gradjana izglasa da se nekom ko je zaradio mnogo uzmu njegove pare i preraspodele siromasnima. Ukoliko taj neko ne da dobrovoljno taj novac, ukoliko ga ne da preti m udrzavno nasilje (zatvor). Ja licno tu ne vidim nista hriscanski.Jer je to apsolutni ekvivalent da se mi u selu sakupimo, uzmemo motke u ruke, odemo u kucu kod onog ko ima najvise para i kazemo mu da da novac onom ko ima najmanje a pritom ga prebijemo i zatvorimo ukoliko to nece da uradi. Po mom misljenju tu nema nista humano i hriscanski, to je humanizam sa tudjim novcem. DA li sam protiv pomaganja siromasnima? Naravno da ne. ALi samo dobrovoljno, na licnoj osnovi. A ne kod socijalnih programa nema nista hriscanski..... osim sto "zvuci" hriscanski. туриста and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ali kako to rade? Tako sto 60 % gradjana izglasa da se nekom ko je zaradio mnogo uzmu njegove pare i preraspodele siromasnima. A ko/šta određuje šta je to 'mnogo', 'malo' ili 'dovoljno'? Čitava zapadna Evropa ima socijalne programe i ne vidim da im nešto fali, većina tih država je u svetskom vrhu po jačini svojih ekonomija i kvalitetu života. Normalno, zloupotreba socijalnog programa jeste problem i to treba sprečavati po svaku cenu, da se razumemo... Милан Ракић, Данче*, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 A ko/šta određuje šta je to 'mnogo', 'malo' ili 'dovoljno'? Čitava zapadna Evropa ima socijalne programe i ne vidim da im nešto fali, većina tih država je u svetskom vrhu po jačini svojih ekonomija i kvalitetu života. Normalno, zloupotreba socijalnog programa jeste problem i to treba sprečavati po svaku cenu, da se razumemo... Ja nisam pitao jel im nesto fali... vec jel je hriscanski. Jel hriscanski uzeti od jednog coveka pare i dati drugom....(na silu) Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па како није, каже тамо у Јеванђељу - узмите пушке и идите отимајте људима паре да би сте делили сиромашнима. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па како није, каже тамо у Јеванђељу - узмите пушке и идите отимајте људима паре да би сте делили сиромашнима. .... daj da vidim sta je to hriscansko u socijalnim programima ja tu ne vidim nista hriscanski ... mozda ja nisam dovoljno dobar hriscanin ili ja ne znam sta je to socijalni prgoram.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ти си зли капиталиста који жели да децу затвори у руднике и да радници поцркају од глади. Млађони and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Jel hriscanski uzeti od jednog coveka pare i dati drugom....(na silu) A šta je tačno tu na silu? Da ljudima ne odgovara da im neko uzima pare za socijalna davanja, oni bi izglasali političku opciju koja bi to ukinula i gotovo (to nije Srbija gde su ljudi mutavi i nezainteresovani). Pošto to ne čine, znači da dobrovoljno pristaju na to. I gde je tu tačno sila? Лидија Миленковић, NemanjaVa, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pošto to ne čine, znači da dobrovoljno pristaju na to. Овде ти је грешка. Ја би, на пример, увек гласао против. Али пошто већина гласа "за", немам никаквог избора. Не пристајем "добровољно" на то, него сам присиљен. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 A šta je tačno tu na silu? Da ljudima ne odgovara da im neko uzima pare za socijalna davanja, oni bi izglasali političku opciju koja bi to ukinula i gotovo (to nije Srbija gde su ljudi mutavi i nezainteresovani). Pošto to ne čine, znači da dobrovoljno pristaju na to. I gde je tu tačno sila? Pa eto meni ne odgovara naprimer da platim porez da se daje u socijalne svrhe. Mozda ja hocu moje pare da dam gladnoj deci u africi ne zelim da dajem u Srbiji. Ja to ne mogu da uradim, ukoliko ne plati mtaj deo poreza mene ce drzava uhapsiti i zatvoriti. To je sila, i nasilje. Tu nije moja dobrovoljnost. Ja realno placam poreze samo zato sto moram jer ce drzava da me uhapsi. Iz istog razloga palim svetlo danju u sred leta na +30... i slicne gluposti. Ne jer ja to hocu, vec jer me drzava prisilila i ima batinu kojom moze da me kazni ukoliko to ne uradim. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 ALi samo dobrovoljno, na licnoj osnovi. Овде многи послодавци добровољно ни плате не дају радницима, а о повишицама, бонусима, и сл. да не причамо. Милан Ракић, NemanjaVa, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Овде многи послодавци добровољно ни плате не дају радницима, а о повишицама, бонусима, и сл. да не причамо. Па плате не треба да се дају добровољно. То је уговор између две особе који ако се прекрши треба да следе санкције. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Овде многи послодавци добровољно ни плате не дају радницима, а о повишицама, бонусима, и сл. да не причамо. Pa dobro, kakve to veze ima sa time da li je hriscanski oteti meni pare i dati ih u drzavnu socijalnu pomoc? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pa dobro, kakve to veze ima sa time da li je hriscanski oteti meni pare i dati ih u drzavnu socijalnu pomoc? Sve je to na mestu o čemu ti govoriš, ali bez državne prisile (zakonodavne) ništa. Kao što Lidija reče gazde neće ni platu dobrovoljno d adaju a kamo li da neko nekome pomogne, gde ti živiš druže. U Americi koja je najkapitalističkija zemlja tamo gazde pomažu jer ih država oslobađa dela poreza na taj način. Teško daće iko sam od sebe dati neke pare bez da ima kakvu vajdu od toga. Socijalni progarami su jedino uspešni ako iza njih stoji zajednica (Crkva ili država). Naravno to ne sme da prerasto u kavu nacionalizaciju privatnih dobara i bezakonito otimanje zakonski stečenog ali ne može ni da se prepusti na dobru volju pojedinaca.... Deki992 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Sve je to na mestu o čemu ti govoriš, ali bez državne prisile (zakonodavne) ništa. Kao što Lidija reče gazde neće ni platu dobrovoljno d adaju a kamo li da neko nekome pomogne, gde ti živiš druže. U Americi koja je najkapitalističkija zemlja tamo gazde pomažu jer ih država oslobađa dela poreza na taj način. Teško daće iko sam od sebe dati neke pare bez da ima kakvu vajdu od toga. Socijalni progarami su jedino uspešni ako iza njih stoji zajednica (Crkva ili država). Naravno to ne sme da prerasto u kavu nacionalizaciju privatnih dobara i bezakonito otimanje zakonski stečenog ali ne može ni da se prepusti na dobru volju pojedinaca.... Meni cela ta libertijanska priča (od vas nekolicine na forumu a i istraživao sam na više mesta još) deluje simpatično ali to je teško ostvarivo kod nas sa ovakvim mentalitetom. Kod nas bi ljudi ekonomsku slobodu iskoristili da nahrane svoju zadnjicu, vrlo teško potrebitog... Млађони, Deki992 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Naravno to ne sme da prerasto u kavu nacionalizaciju privatnih dobara i bezakonito otimanje zakonski stečenog ali ne može ni da se prepusti na dobru volju pojedinaca.... Ово ти је контрадикторно. Или ће да се препусти доброј вољи или ће да прерасте у насилно отимање. Не постоји "између"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука