Jump to content

Руски свештеник прешао у Ислам

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Uvažena gospodo hriščani, zar nije smiješno sljedeće:Čovjeka proklinjati zbog nekog djela kojeg je učinio kao počinioca grijeha, to mogu shvatiti.Postavio bih pitanje kakav je grijeh njegovi sedam generacija potomaka, zar to nije diskutabilno, kakav je njihov udio u njegovoj odluci i da li ga ima i na osnovu čega da se oni proklinju.

To jedno a drugo on nije jedini od svečenstva koji su prešli na islam.Žena  jednog od svečenika iz mjesta Buhajra u Egiptu je prešla na islam pa su je ubili,pogledajte vide klip (možete naći na googlu video materijal) kako su svečenik i pop primili islam.Zatim lično sam upoznao bivšeg svečenika Isu koji je bio misionar, koji je presao na islam i pokusali su ga u jordanu dva puta ubiti, itd.Poenta nije on jedini koji je prešao na islam a postoji veliki broj sveštenstva koji su u tajnosti muslimani.Ovo ne pišem da bih vas provocirao, nego da samo dam doprinos temi koja je postavljena.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

... i sedam generacija njegovih potomaka

Претпостављам да је то из дисциплине да други то не би учинили, али претерано је...

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Uvažena gospodo hriščani, zar nije smiješno sljedeće:Čovjeka proklinjati zbog nekog djela kojeg je učinio kao počinioca grijeha, to mogu shvatiti.Postavio bih pitanje kakav je grijeh njegovi sedam generacija potomaka, zar to nije diskutabilno, kakav je njihov udio u njegovoj odluci i da li ga ima i na osnovu čega da se oni proklinju.

To jedno a drugo on nije jedini od svečenstva koji su prešli na islam.Žena  jednog od svečenika iz mjesta Buhajra u Egiptu je prešla na islam pa su je ubili,pogledajte vide klip (možete naći na googlu video materijal) kako su svečenik i pop primili islam.Zatim lično sam upoznao bivšeg svečenika Isu koji je bio misionar, koji je presao na islam i pokusali su ga u jordanu dva puta ubiti, itd.Poenta nije on jedini koji je prešao na islam a postoji veliki broj sveštenstva koji su u tajnosti muslimani.Ovo ne pišem da bih vas provocirao, nego da samo dam doprinos temi koja je postavljena.

Ајд дијалог, да не биде монолог.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4095101,00.html

Ево у Ирану је смртна казна важећа за конвертите из Ислама у Хришћанство.

Не постоји ни једна држава са Хришћанском традицијом у којој је важећи овакав или сличан закон.

http://www.sedmitza.ru/news/787981.html

Уосталом шта уопште значи анатема православне Цркве за једног муслимана?

С обзиром да човек више не верује у Господа Христа, њему ова анатема у најблажем случају може бити смешна, исто као што би и мени била смешна антема неког хоџе.

Под условом да је вест о анатемисању истинита, ал чисто сујмам.

Дакле не постоји хришћанско организовано друштво у коме се муслимани по закону убијају ( или кажњавају на смрт) због конвертирања, АЛИ постоји исламско организовано друштво( читај држава) у којој је тај закон на снази.

Даље , и сам познајем лично неке бивше Муслимане који су прешли у Православље.

Један од њих је и богослов код нас.

Такође знам за људе који су званично муслимани а заправо православни Хришћани, а оваквих случајева је бивало много чешће кроз историју , него обратних , а зна се и зашто.

Такође знам и за случајеве хоџа који су конвертирали у Хришћанство.

То је једна општа људска појава и ништа заправо не доказује.

Ни да је ислам инфериоран ни да је супериоран у својој вери и учењу.

Подели на овим сајтовима

Ајд дијалог, да не биде монолог.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4095101,00.html

Ево у Ирану је смртна казна важећа за конвертите из Ислама у Хришћанство.

Не постоји ни једна држава са Хришћанском традицијом у којој је важећи овакав или сличан закон.

http://www.sedmitza.ru/news/787981.html

Уосталом шта уопште значи анатема православне Цркве за једног муслимана?

С обзиром да човек више не верује у Господа Христа, њему ова анатема у најблажем случају може бити смешна, исто као што би и мени била смешна антема неког хоџе.

Под условом да је вест о анатемисању истинита, ал чисто сујмам.

Дакле не постоји хришћанско организовано друштво у коме се муслимани по закону убијају ( или акжњавају на смрт) због конвертирања, АЛИ постоји исламско организовано друштво( читај држава) у којој је тај закон на снази.

Даље , и сам познајем лично неке бивше Муслимане који су прешли у Православље.

Један од њих је и богослов код нас.

Такође знам за људе који су званично муслимани а заправо православни Хришћани, а овајвих случајева је бивало много чешће кроз историју , него обратних , а зна се и зашто.

Такође знам и за случајеве хоџа који су конвертирали у Хришћанство.

То је једна општа људска појава и ништа заправо не доказује.

Ни да је ислам инфериоран ни да је супериоран у својој вери и учењу.

0203_cool

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

Да...постоје и обратни примери,као рече мој претходник.

Ево једног примера преласка у Хришћанство...не знам којој Хришћанској конфесији је приступио,али је човек прешао у Хришћанство...а био је мало радикалнији припадник исламске Уме. :smiley:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8870177642686242029&hl=sr#

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

UVAŽENI MOJ SUGOVORNIČE.jA KAO MUSLIMAN KOJEM JE ALLAH NAREDIO DA BUDE PRAVEDAN I KOJI SE POVODI ZA HADISOM (iZREKOM) MUHAMMEDA A.S U KOJOJ KAŽE: RECI ISTINU MAKAR ONA GORKA BILA.ISTINA JE DA ODREĐENI BROJ MUSLIMANA PRELAZI U DRUGE VJERE.aLI BROJ LJUDI KOJI ULAZE U ISLAM DALEKO JE VEĆI.rAZLIKA IZMEĐU ONIH KOJI IZLAZE IIZ ISLAMA I ONIH KOJI UULAZE U ISLAM JE U TOME ŠTO ONI KOJI IZLAZE IZ ISLAMA ILI SU IMALI POGREŠNO VJEROVANJE(KAO OVAJ DOTIČNI MLADIĆ KOJI JE ŠIJA BIO ) ILI NISU O ISLAMU ZNALI NIŠTA TJ NJIHOV ISLAM JE BIO SAMO PO NJIHOVOM IMENU.

dOK ONI KOJI ULAZE U ISLAM SU UČENI LJUDI I NJIHZOV BROJ JE IZUZETNO VELIK.ČAK I MNOGI EVROPSKI INTELEKTULACI SE DIVE VJERI MONOTEIZMA, LIKU MUHAMMEDA A.S. ŠTO ĆU TI USKORO MOJ SUGOVORNIČE I POSLATI. lJUDI KOJI ULAZE U ISLAM SU ILI STUDENTI ILI PROFESORI ILI DOKTORI ILI INŽENJERI ITD.

ZNAM ZA JEDAN SLUČAJ PRELASKA MUSLIMANA U KRŠČANSTVO.TO JE SE DESILO U BANJA LUCI.TIP KOJI JE PREŠAU U HRIŠČANSTVO JE BIO PROPALITET I KADA JE TO VIDIO I VAŠ SVEČENIK REKAO MU JE NITI SMO MI STA STOBOM DOBILI A NITI SU MUSLIMANI STOBOM STA IZGUBILI. ALI KADA IZGUBIŠ SVEČENIKA, DOKTORA, INŽENJERA, PROFESORA, SPORTISTU MORAT ĆEMO PRIZNATI DA JE TO GUBITAK

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ово о чему ти говориш је сад тренд у Европи,људи напуштају католичку цркву ,или постају атеисти или прелазе у ислам!

То је последица кардиналних грешака католичке цркве а не истинитости ислама!

Подели на овим сајтовима

UVAŽENI MOJ SUGOVORNIČE.jA KAO MUSLIMAN KOJEM JE ALLAH NAREDIO DA BUDE PRAVEDAN I KOJI SE POVODI ZA HADISOM (iZREKOM) MUHAMMEDA A.S U KOJOJ KAŽE: RECI ISTINU MAKAR ONA GORKA BILA.ISTINA JE DA ODREĐENI BROJ MUSLIMANA PRELAZI U DRUGE VJERE.aLI BROJ LJUDI KOJI ULAZE U ISLAM DALEKO JE VEĆI.rAZLIKA IZMEĐU ONIH KOJI IZLAZE IIZ ISLAMA I ONIH KOJI UULAZE U ISLAM JE U TOME ŠTO ONI KOJI IZLAZE IZ ISLAMA ILI SU IMALI POGREŠNO VJEROVANJE(KAO OVAJ DOTIČNI MLADIĆ KOJI JE ŠIJA BIO ) ILI NISU O ISLAMU ZNALI NIŠTA TJ NJIHOV ISLAM JE BIO SAMO PO NJIHOVOM IMENU.

dOK ONI KOJI ULAZE U ISLAM SU UČENI LJUDI I NJIHZOV BROJ JE IZUZETNO VELIK.ČAK I MNOGI EVROPSKI INTELEKTULACI SE DIVE VJERI MONOTEIZMA, LIKU MUHAMMEDA A.S. ŠTO ĆU TI USKORO MOJ SUGOVORNIČE I POSLATI. lJUDI KOJI ULAZE U ISLAM SU ILI STUDENTI ILI PROFESORI ILI DOKTORI ILI INŽENJERI ITD.

ZNAM ZA JEDAN SLUČAJ PRELASKA MUSLIMANA U KRŠČANSTVO.TO JE SE DESILO U BANJA LUCI.TIP KOJI JE PREŠAU U HRIŠČANSTVO JE BIO PROPALITET I KADA JE TO VIDIO I VAŠ SVEČENIK REKAO MU JE NITI SMO MI STA STOBOM DOBILI A NITI SU MUSLIMANI STOBOM STA IZGUBILI. ALI KADA IZGUBIŠ SVEČENIKA, DOKTORA, INŽENJERA, PROFESORA, SPORTISTU MORAT ĆEMO PRIZNATI DA JE TO GUBITAK

To je samo znak suvoparnosti i "tvrdosti" islamske religije. Jer je islam od svih religija naj prostija,naj "tvrdja" i naj jednostavnija religija. Zbog toga u nju i prelaze "obrazovani" evropski ljudi,to jest ljudi zeljni nekakve duhovnosti,a pritom ne spemni da prihvate pravu. Zato i veliki broj racionalista,obrazovanih prelazi u islam jer tamo nalazi ono što je njima kao takvima potrebno,usput dobijajuci jednu lagodnost i lakocu zivota koju ta religija pruza,a istovremeno bivaju razocarani evropskim "hrišćanstvom" koji je sve,samo ne hrišćanstvo.

Drugo taj sveštenik ma kojoj crkvi da pripada izrekao je veliku glupost i hulu - jer nijedna crkva,bila ona prava Hrišćanska (to jest Pravoslavna-Apostolska) ili papska (rimokatolička) ne propoveda tako nešto - to jest ne meri ljude po njihovom svetovnom obrazovanju,već biva srećna kada joj se priključi bilo kakav čovek,pa makar i bio najveći ubica. Što po svemu sudeći (ovde napisanom) nije slučaj sa Islamom -jer kao što sam već pomenuo,to je religija koja se isključivo temelji na ovom svetu.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Да ли је он имао погрешно веровање или не ти то не знаш,али јесте чињеница да је на основу свог доживљаја и убеђења које се родило из тога,свеживотно прихватио Христа.Друго,ту твоју логику о "недовољном и погрешном веровању" бих исто могао пренети и на поменутог свештеника који је прешао у ислам.Треће,квантитет,ако је чак у једном "добровољном контексту",не значи аутоматски и "квалитет"...најчешће је супротно и то је животна чињеница.

Заиста? Иста тако могу и ја рећи да све више интелектуалаца,разних студената,обичних људи са различитим животним професијама,да многи  људи разнобојних образовних профила,као и људи са чврстим моралним темељом,све више прелазе у Православље...овим ништа ниси рекао.

NAM ZA JEDAN SLUČAJ PRELASKA MUSLIMANA U KRŠČANSTVO.TO JE SE DESILO U BANJA LUCI.TIP KOJI JE PREŠAU U HRIŠČANSTVO JE BIO PROPALITET I KADA JE TO VIDIO I VAŠ SVEČENIK REKAO MU JE NITI SMO MI STA STOBOM DOBILI A NITI SU MUSLIMANI STOBOM STA IZGUBILI. ALI KADA IZGUBIŠ SVEČENIKA, DOKTORA, INŽENJERA, PROFESORA, SPORTISTU MORAT ĆEMO PRIZNATI DA JE TO GUBITAK

А ово је већ закључивање које спада прво,у очигледну пристрасност (као да само "пропалитети" прелазе у Хришћанство!),друго,ово спада у изјаву са могућом прикривеном недобронамерном тенденциозношћу (могућем прикривеном омаловажавању вредности Хришћанства) и треће,у закључивање које спада у логичку погрешку и назива се "аргументум ад хоминем".(извођење "необоривих" закључака на основу појединих људи и њихово преношење на општи план теме или области о којој се дискутује)...није ти почетак добар. :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Kao pravoslavni vernik mogu da kažem da volim muhamedance, budiste, šintoiste....

Da li muhamedanac može da kaže da voli ljude druge vere?

Ovo je diskutabilno, jer je jedna od osnova vere islamske i širenje islama. Naravno konvertovanjem drugih.

Znači tu možemo isključiti ljubav prema drugima.

Za hrišćanina su glavne dve Božije zapovesti o kojima je ceo zakon i svet. Zapovest o ljubavi prema Bogu i bližnjem.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Хм, морала сам више пута да прочитам - јер нисам могла да повјерујем. Па бићу слободна да прокоментаришем, надам се да ми то нећеш узети за зло. Елем, ја поштујем људе исламске вјере, поштујем њихову религију, вјерујем у Исуса Христа, они у Мухамеда и Алаха, и једни и други вјерују у праведност једног Бога и у љубав, бар сам чула да тако пише у Курану (нисам читала, па не тврдим са сигурношћу). Зато ми је чудно да неко ко има жељу да разговара у миру и љубави прича на овакав начин. Ко је, да ли је, зашто је прешао у Ислам или у Православље није и никада неће бити мјерило онога што ове двије религије проповједају. И једни и други имају како школоване и успјешне, тако и оне који то нису. Не видим зашто се ставља акценат на бројност и ширење неке религије као доказ њене истинитости? Па и кока - кола је заступљена у цијелом свијету - па то не значи да није штетна за здравље или дуван рецимо.Чини ми се да си се погрешно изразио и покушао да наметнеш мишљење како религијски неистомишљеници живе у заблуди. Овакав став доприноси ширењу неразумијевања и нетрпељивости међу људима различитих религијских опредјељења.Уколико сам те нечим увриједила (заиста тога нисам била свјесна) ево искрено се и од срца извињавам, и молим те да размислиш, да ли си некога ти увриједио оваквом причом. Праштај.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Да морам да вам признам да сте супериорнији од секуларизма, али ништа не говори у прилог исправности вашег учења то што вам се број увећава или умањује.

Нити било којој другој религији.

Ислам се у Европи увећава на рачун секуларизма а не на рачун западног хришћанства које је почело своју стагнацију мого раније него је велики број исламских емиграната стигао у Европу.

Као што ти наводиш конвертирање Еврпољана у Ислам учених људи, тако исто могу и ј атеби навести конвертирање Американаца у Православље такође учених људи.

Но опет кажем квантитет не чини квалитет, осим можда ако муслимани нису прихватили Хегелову философију као примарну у својој теологији,а знамо да нису.

Дакле чему фрљање са цифрама.

Да ли мислиш да су у отоманској Империји сви били учени људи који су конвертирали из Хришћанства у Ислам, или да је макар већи део тадашњих конвертита био нешто учен?

Или ћеш ипак признати да је то било силом прилика.

Морам да ти одам једну тајну, и ови преласци у Ислам Западних Европљана, који ипак нису толико драстични да би угрозили опстанак Европске аутохтоне културе, су такође силом прилика.

Јербо наметнуто секуларистичко друштво човеку не нуди религијско искуство , глад и жеђ Европског секуларизованог човека за духовним животом га и води у Ислам.

Али не само у Ислам , да не буде забуне, много пре ове моде преласка у Ислам је била мода преласка у Будизам, или Хиндуизам, или неку другу егзотичну за Европљане религију.

То је заправо дух Европејства - МОДА.

Слажем се потпуно с тим што си рекао да један неквалитетан човек конвертита не значи ништа за одређену религију у коју је конвертовао.

Али мислиш ли да су квалитетни они који у Европи из моде прелазе у Ислам.

Мислиш они су учењаци па су самим тим квалитетни, а ето прешли су у Ислам.

Али зар нису претходне генерације "квалитетних" помодних Европљана , учених и познатих и медијски препознатих такође прелазили у Будизам?

Зар је Будизам после тога оснажио нешто?

Није !

Неће ни Ислам оснажити нешто у интелектуалном смислу ако помодни Европљани буду прелазили у њега.

Али Ислам ће свакако изгубити много тога традиционалног захваљујући управо новом духу који ће му стићи од западних народа.

Као у Америци на пример, Ислам постаје полако вера црних људи, не због истинитости учења, него из пуког револта према белим пуританцима.

Али пријатељу( ако си) знаш ли шта америчка држава ради са вашом муслиманском црначком браћом у Америци?

Верујем да знаш.

Мање више све их агитује у војску која иде да се бори управо против традиционално исламских народа.

Америка користи ваше конвертите у својој земљи да од њих начини добре америчке војнике, који ће ипак на крају ратовати за Америку.

Америка намерно подстиче ширење ислама међу црначким становништвом, јер на тај начин добија добро дисциплиноване, мање криминалу склоне, из једног центра руковођене , црначке војнике америчке војске.

Подстиче се конвертовање црнаца у ислам само зато , што ислам има ратничку традицију, и није пацифистичка вера, а америма требају ратници.Брига њих у чега ти ратници верују, док год су под њиховом командом.

Хоће ли Ислам умети да изађе на крај са оваквом утилитаристичком и прагматичном државом , као што је Америка?

Мислите да сте им дорасли?

Ја не бих рекао.

А време ће показати.

Што се тиче нас Православних, ми знамо какво је ово време и знамо шта у њему можемо очекивати, шућур драгом Аллаху па нам је дао благодат и велике свете оце и учитеље Цркве , који су Духом Божијим пророковали за ова времена и пренели нама да знамо каква су ово времена и чему можемо да се надамо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...