Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 У Грчкој сваке године првог дана Васкршњег поста,на Чисти Понедељак, се традиционално пуштају змајеви. Прошле Недеље је било.... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Аждаја код св. Ђорђа је симбол Римске империје..... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Аждаја код св. Ђорђа је симбол Римске империје..... dadaда, с тим што тај змај има метаморфозу кроз историју и време од змије коју пробада свети Георгије па до змаја ...како све скорашње изгледају рецимо један комад из 15. века клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Имате у житију св. Георгија о тој змији из језера,и о томе да су жртвовали мештани неке девојке сваке године.По сликама из Лох Неса ради се о плезосауру. Али то сад колико је тачно. На крају крајева у Христово време су живеле исто тако неке животиње које су сад истребљене.Рецимо лавови и Македонији у време Александра Македонског. Просто људи то нису записивали много у то време.Или чувене птице Моа 5 метара висине које су истребљене 17 веку,ваљда на Новом Зеланду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Само нам још але фале... Не верујем у але и аџбахе, убеђен сам да су данашње приче које заговарају могућност постојања тих митских бића заправо само туристички маркетинг за дестинације типа Лох Нес, где иначе човек нема шта да види ... Уосталом да има неђе која ала већ би је сликовали и уватили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Имате у житију св. Георгија о тој змији из језера,и о томе да су жртвовали мештани неке девојке сваке године.По сликама из Лох Неса ради се о плезосауру. Али то сад колико је тачно. На крају крајева у Христово време су живеле исто тако неке животиње које су сад истребљене.Рецимо лавови и Македонији у време Александра Македонског. Просто људи то нису записивали много у то време.Или чувене птице Моа 5 метара висине које су истребљене 17 веку,ваљда на Новом Зеланду. Да, ово је апсолутно тачно.Животињске врсте нестају свакодневно!Неке постоје само на сликама или црно белим филмовима,а да не говоримо о неким од пре хиљаду или 2 хиљаде година. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Само нам још але фале... Не верујем у але и аџбахе, убеђен сам да су данашње приче које заговарају могућност постојања тих митских бића заправо само туристички маркетинг за дестинације типа Лох Нес, где иначе човек нема шта да види ... Уосталом да има неђе која ала већ би је сликовали и уватили. мени пропаде ко зна која по реду форумска каријератаман почнем са шармирањем, ал прогласе ме за аждају, и .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Жељко слажем се. Него на јутуб има као снимака и старих и нових.Ја сам лично видео нешто што нико није мого дас објасни. Али је мало свега 10 сантима. А има и друго што сам видео. То је једна биљка, старо заппис у мом селу. Како сам ботаничар нисам ни ја ни моји професори са факса могли да одредимо шта је. јер би требало да ле грм кад оно дрво од 25 метара висине, јако старо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Жељко слажем се. Него на јутуб има као снимака и старих и нових.Ја сам лично видео нешто што нико није мого дас објасни. Али је мало свега 10 сантима. А има и друго што сам видео. То је једна биљка, старо заппис у мом селу. Како сам ботаничар нисам ни ја ни моји професори са факса могли да одредимо шта је. јер би требало да ле грм кад оно дрво од 25 метара висине, јако старо. Знаш Русе Дибидусе ( све са шубаром :smiley: ), јутјуб баш и није егзактна наука. Што се тиче неких нових биљака или животињки које нисмо никада видели на напрасно видели, могуће је да су то некакве егзотичне живуљке које је донео рат или ови данашњи продавци свега и свачега само зарад пара, па тако данас у сред Београда имамо тарантуле , пиране или неке друге небулозе, мислим дакле да су то само некакве животиње које су игром случаја пренете из неких других еко система. Исто као и биљке. Е сад то за змајове, види интересантно је да мање више у свим светским митологијама змајове приказују на мање више сличан начин. Дакле по томе судећи могуће је да су постојали. Меџутим с обзиром на тако велику распрострањеност змајова( јел свукуда се спомињу од Кине до Енглеске) немогуће је да није нађен никакав остатак тог змаја, није змај дрво , мора имати некакве кости, јел. Али као и сва митска бића мислим да змајови потичу из људске психе која је у својим најдубљим дубинама слична или иста за све расе и народе свуда по свету. Ето змија се помиње и у Библији и у многим другим митовима и религијама и легендама, негде као зло биће негде као добро ( мада ређе ) , али се помиње и као полубожанство и као божанство и са крилима и са рукама и ногама и слично змају, на крају наша реч Змај и реч Змија су истог корена( па и Змаго код Словенаца - као змајчић мада сам ја дуго мислио да је у питању Маго ,јел) . Змија и Змај су пре свега симболи људске психе, симболи који означавају нешто. Оно истина змија постоји, па чак и толика да су можда некада за те велике змијурине мислили да су некакви змајови, али змија постоји и данас и постојала је и некада давно, али змаја ни за лека. Постоје и коњи и људи на пример који јашу те коње, али кентаур не постоји. Постоје носорози а постоје и коњи , али једнорози не постоје. Мада је могуће да израсте рог на пример коњу, али се то сматра некаквом деформацијом а не неком новом врстом. А у Библији се помињу и "синови Божији" па и "дивови" и разне друге појаве , што не значи да су те појаве заиста и бивале и Јехошуа бен Нави заустави сунце док не побије непријатеље своје, али мало морген, јербо би се чудеса десила са земљом да је он то не дај Боже успео, ал ето помиње су у Библији. То је неки стари јуначки период , када су величани јунаци и догодовштине њихове, као код нас Краљевићу Марко, што уби Мусу Кесеџију па кад га распори а гле овај има три срцета, а око једнога се љута гуја обмотала, па вели она Краљевићу Марку да је срећу имо Марко што се она није пробудила док је он делио мегдан са Мусом јербо би га Муса претворио у резанце, ето коју силу може љута гуја( читај змија а можда и змај) дати једном Муси блесавоме. То је пак само народна симболика да је један Муса имао можда неке бијесове који нису прорадили у погодно време док се Марко са њим носио. Или прича о вили Равиојли, са Мироч планине, ђе вила вероватно још увек борави и чека да се Марко врне из оне зачаране пећине где је починуо од силних бојева. Све је то лепо вако за читање и као скаске за децу, али није томе веровати као истини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Постоје и коњи и људи на пример који јашу те коње, али кентаур не постоји.Jedannacitan monah mi rece da u zitijima sv.Antonija(osnivaca monastva) stoji da su mu i kentauri dolazili da se za njih moli radi gnjeva Gospodnjeg.Cak ima ikona na kojima se tako oslikava...pokusacu da to pronadjem.Ako neko zna kad se slavi Antonije Veliki mozemo i pogledati sta pise. А у Библији се помињу и "синови Божији" па и "дивови" и разне друге појаве , што не значи да су те појаве заиста и бивале и Јехошуа бен Нави заустави сунце док не побије непријатеље своје, али мало морген, јербо би се чудеса десила са земљом да је он то не дај Боже успео, ал ето помиње су у Библији. . Ih, da te sad mc hamer zvani Dubajic cuje 0104_cheesy 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Убеди ме човјече, ал мало сутра. 0110_hahaha А тек дубини ванземљаци, мислим шта би тек они рекли на ово моје "неверје", страва? dada Човјече данас људи потежу чак до Индије да виде неку бабу-Саи који сипа пепео из рукава и бомбоне, ко да нема код нас Биг-Лале, па се врћу отален нако одушевљени ко Мира Марковић кад је први пут видела ту Саи-бабу, сва хепи. Иду тамо да гледају како се Индуси бућкају у њиовој светој реци Гангу, ђе и мртве бацају , ђе и нужду врже , ђе седе и моле се неким Вишњама и Кришњама и Јамама и другим алама, којих имају преко 300 иљада различитих да им ни правог броја не знају. Читају неке књижурине о НЛО-има, о неким твајлајт зонама , о кабалама и јогама, о разним другим будалаштинама, а кад им велиш ајд у Цркву роде да се причестиш. А они скоче на ноге лагане па кажу:" А по којим ти то канонима мене у Цркву ћераш да се ја причешћујем?" Јесте , јесте, тако ме једна баба уз пут до намастира испресеца да сам три ноћи аждахе снево. Па ми вели баба како постоје неке двери које су неки убачени попови отворили да кроз њих униђе папа, а папа је заправо нико други до Итлер.Али су се јавили ванземаљци тамо неђе на Мироч планини , једном нашем калуђеру , који је то све сватијо још на време, и јавила му се вила Равијојла и рекла му је овим речима:"Брате Акакије, ево ми ћемо ти послати оружје Николе Тесле , да победиш све те наше душмане, и да ако је икако могуће затвориш та врата, што су ови новотворци попви убачени отворили да кроз њих уђе папа који је нико други до Итлер и антихрист, а он кад се залети па кад главом о затворена врата ошине, ома ће му бити јасно да се са Србином немере тако пигравати" А ја питам бабу одкален јој то све. А она вели да је то сада поверено само одабранима поповима и да они о томе ћуте да не би они иринеји чули за то. Ја питам какви Иринеји? А баба вели они иринеји што држе влас у цркви и ћерају добре попове у затвор. Кажем ја баби да је иринеј име. А она каже е није него је то чин , који имају они попови који држе власт у цркви, и на крају одбруси :"Шта ти знаш ваљда ванземљаци боље знају од тебе, они су ми то потврдили ономад кад смо окопавали кукуруз" Јес вала , шта ћу , видим ја да нема леба брез мотике и памети брез кукуруза, и пустим бабу на миру, баш ја знам ко је ту ко и шта је шта... а то више чини ми се ни Бог драги не зна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Ово на овим сликама кажу да нису ванземљаци већ неки препотопски људи,били велики па нису могли у барку да стану 0104_cheesy И још кажу да су ови препотопски џинови градили пирамиде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 А ја питам бабу одкален јој то све. А она вели да је то сада поверено само одабранима поповима и да они о томе ћуте да не би они иринеји чули за то. Ја питам какви Иринеји? А баба вели они иринеји што држе влас у цркви и ћерају добре попове у затвор. Кажем ја баби да је иринеј име. А она каже е није него је то чин , који имају они попови који држе власт у цркви, и на крају одбруси :"Шта ти знаш ваљда ванземљаци боље знају од тебе, они су ми то потврдили ономад кад смо окопавали кукуруз" 0110_hahaha dada 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ајао мајко мила уплаках се и остадох без даха!!! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 hahha...odgovor u tvom stilu, nego cesto se ti druzis sa babama0205_whistling dada Nego postoji li djavo?Ako postoji i ako nas tome Biblija uci, zasto je tesko poverovati da zmajevi ili kentauri nekad nisu mogla zivjeti na planeti zemlji.I ko kaze da je sva planeta ispitana,tj "pronjuskana" pa da mozemo reci nemamo dokaze poput kostiju (kao za dinosauruse)za njih, pa eto sad mozemo sa sigurnoscu reci da nisu postojali...mozda samo ti sto traze kosti(tj.dokaze)traze na pogresnim mestima.ipak su kao sto si i sam napisao zabiljezeni u raznim kulturama E ,a moram priznati da dubo fali na forumu, ovdje medj nama.Eto ja jednom otvorio temu o NLO..niko nije komentarisao i verovatno je izbrisana.... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Ово на овим сликама кажу да нису ванземљаци већ неки препотопски људи,били велики па нису могли у барку да стану 0104_cheesy И још кажу да су ови препотопски џинови градили пирамиде I jos jedna stvar i starog zaveta, ako je sve to nemoguce kao sto pise u starom zavetu, zaustaviti vreme, sunce...i slicno, onda je i laz za metuzalema za kojeg se kaze da je ziveo 969 godina.A vladika Nikolaj to objasnjava da se desilo iz razloga sto su starozavetni pravednici nagradjivani tako sto im je vjek produzavan na zemlji, jer su posle smrti svi ljudi isli u pako do onoh dana dok ga Hristos nije razorio kad je sisao u ad u povukao sa sobom pravednike.Dakle, moguce je poverovati da su ljudi ziveli 969 godina, al nije moguce poverovati druga pisanja iz iste knjige da su postojali divovi,i da su postojali ljudi(isus navin) koji su mogli zaustaviti sunce.Sta je to za Boga koji ima moc od prasine napraviti coveka da zaustavi Sunce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука