Јаков. Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Da li se može reći da su postojali zmajevi? U Bibliji se navodi jedno biće za koje se tumači da je neka vrsta zmaja. U gotovo svim legendama se zmaj pominje. Slično kao i sa potopom što se pominje u svim religijama. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Da li se može reći da su postojali zmajevi? U Bibliji se navodi jedno biće za koje se tumači da je neka vrsta zmaja. U gotovo svim legendama se zmaj pominje. Slično kao i sa potopom što se pominje u svim religijama. Гдје тачно се наводи ? У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Brate ima na zaista puno mesta. Pretpostavljam da imaš pretraživač Biblije na kompjuteru. Ukucaj reč "zmaj" i izaći će ti oko 20 i nešto stihova...da sad ne kopiram jedan po jedan... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Ако укуцам "zmaj" ништа ми не нађе, не препознаје латиницу 0311_womens У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Не знам ти ја то за змајове. Али једанпут годишње редовно сањам змајове. Последњи пут смо тако диванили до ујутро. А змај нако велки , па боје ко слон, а нема длаку на себи, али нема ни крљушт, ал веллллки нако заправо. И тако смо причали о политици и о теолошком факултету. Каже мени змај лепо :Јел што ти то већ једаред не завршиш, ту твоју школу па да будеш свој човек. А ја њему велим:Е баш ћу теби да верујем , па ти си змај. А он мени каже: Па шта ако сам змај, не значи да нисам у праву. А ја њему: Па змајови су познати у библији као звер из бездана и још нека друга зверка која оће да уништи табор светих. А он мени: Па знаш како Жељко, било је разнијех змајова у историји, ето и неки Хришћански владари су носили на грбовима змајове.Па и римско царство када је постало Хришћанско сликало се као змај,није ти сваки змај симбол пропасти, змај је знак крепости и јачине, па сад и лош човек може да буде јак, а и добар што да не... Видим ја да мене змај почо завлачити и ја се намерно пробудим. Ето ја толко знам о змајовима колко ми је сам змај реко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 http://www.dobra-knjiga.com/Imidz.asp?slika=images/artikli/kosingas.jpg Knjiga koja slobodno može da se nazove srpskom verzijom "Gospodara prstenova". Monah Gavrilo, odnosno Kosingas, vitez reda Zmaja, upoznaje Marka Kraljevića i sa njim kreće u pohod po Srbiji. Prvi zadatak im je da savladaju aždaju na Jezeru lutajućeg ostrva i tako osvoje kasnije toliko čuven Markov buzdovan. Dvojica junaka nailaze na sela u kojima se praktikuju običaji koji često nisu ni najmanje lepi niti humani, susreću se sa različitim mitološkim bićima, od kojih većina nije bezazlena, ali stiču i sjajne neobične prijatelje. Druženje koje za cilj između ostalog ima i to da neustrašivi Gavrilo pripremi Marka da postane kosingas.Prava avantura sa mitskim prizvukom koja nas goni da sve brže okrećemo njene stranice, a takođe uživamo i u sjajnim ilustracijama iz Gavrilove beležnice. Čitajući ovu neobičnu knjigu otkrivamo mnogo toga o prošlosti srpskog naroda, ali i o slovenskim božanstvima, o tome kako je hrišćanstvo prodiralo na ove prostore i sa kakvim se verovanjima sudaralo. Srpska mitologija u malom u kojoj mogu da uživaju svi od sedam do 77 godina. "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Волела бих да чујем утиске уколико је неко прочитао... Делује одлично "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Brate ima na zaista puno mesta. Pretpostavljam da imaš pretraživač Biblije na kompjuteru. Ukucaj reč "zmaj" i izaći će ti oko 20 i nešto stihova...da sad ne kopiram jedan po jedan... јес, ал то је превод на српски, ко зна која је оригинална реч била у питању klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Е, овако. По неком предању постојала је огромна змија или тако нешто на Блиском Истоку близу Бејрута. То је био неки древни змај или животиња.Свети Георгије ју је убио.Уствари, да не пишем има то у његовом житију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Волела бих да чујем утиске уколико је неко прочитао... Делује одлично dada Па како се зове та књига? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Волела бих да чујем утиске уколико је неко прочитао... Делује одлично 0110_hahaha Па како се зове та књига? Косингас. У питању је триологија,само не знам да ли је изашао трећи део... Мали спам https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif http://www.dobra-knjiga.com/Imidz.asp?slika=images/artikli/kosingas.jpg "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Хвала. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Ево и руске књижице у којој се описује како мама-змај жури са посла кући. Чекају је нестрпљиви малишани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Naišao sam na nekim rimokatoličkim stranama tumačenja da se zapravo radilo o nekim dinosaurusima koji su na volšeban način preživeli ledeno doba. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 I Miroljub Petrović je pričao da su u stvari ti zmajevi koji su slikanu u raznim kulturama ustvari dinosaurusi. Boga pitaj šta je tu tačno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука