Дејан Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 У ресторану је седео професор Владета Јеротић са пријатељима. Један младић је хтео да их части пићем.Пришао је, представио се и рекао да он професору Јеротићу много дугује, зато што су му његове књиге помогле у животу, па би хтео, на овај начин, да му се захвали.Професор Јеротић је љубазно одбио рекавши:„Немојте да увек чините ја теби – ти мени. Ја сам нешто, како ви кажете, вама учинио и ви сада хоћете мени да вратите.Када вам неко учини нешто добро, ви учините добро неком другом, он неком трећем и тако се прави круг добрих дела.Иначе то – ја теби, ти мени – је одраз племенске свести и основ корупције. Зато ја кажем да је за племенске народе, у које убрајам и Србе, корупција нешто природно.Ипак, не треба заборавити да смо ми позвани да будемо хришћани, а то значи да се издижемо изнад своје природе.“ Преузето из: “Светосавског звонца“ бр. 9/2014.извор: Светосавско звонце Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Zero, Ромејац, Kaludjerovic Sreten and 20 осталих је реаговао/ла на ово 23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 facenew22222222 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 uu odlican post! kopiram ga n facebook.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 https://www.pouke.org/forum/topic/36583-%D0%B4%D0%BE%D1%88%D0%BB%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5/page-3 Jerotic - brilijantan, kao i uvek. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 "Ја теби - ти мени" више личи на трговину него на доброчинство. Борислав Вујаклија, Саша од Москве, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Дођеш ми - дођем ти...данас можда и једини модел опхођења Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 "Шта сам му све учинио, ни хвала ми није рек`о!" , често имамо прилике да чујемо... Људи, на жалост, уместо да размишљају и чине како је проф. Јеротић рекао, најчешће имају потребу да своја добра дела учињена некоме том некоме "набијају на нос", што оно кажу. Човек Жоја and Борислав Вујаклија је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Sjajan post. Činiti stvari, bez ikakvih očekivanja. To je ono pravo, evanjđelska ljubav prema bližnjem. Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Хумани људи не чине добро другима , да би му други људи вратили , већ то ради да би помогао другима . И сам добар осећај када си помогао другима је довољна "плата " за оно што си урадио. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Ona mene, ja njuma- Cirkus vodimo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Ал` је неваспитан тај Јеротић... Човек ти понудио пиће досадо једна матора. звончица, RYLAH, Плутон and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Борислав Вујаклија Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Свака част Јеротићу, то је права љубав безусловна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 28, 2014 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 On 26. 12. 2014. at 12:11, Давор73 рече Дођеш ми - дођем ти...данас можда и једини модел опхођења Nazalost, to je istina. No, valjda mi hriscani treba da prevazidjemu datu determinisanost? Ja se licno najbolje osecam kada nesto dam i ne ocekujem feedback. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Iskušenja nastaju kada, nakon dobrog dela, od iste strane dobiješ po koji kamen. Tada je vera istinski na probi. Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Не знам У праву је Јерота али природно је да вратимо добро, кад тад, некоме ко је и нама помогао из чиста мира Што не значи да морамо пошто пото, али се увек деси ситуација где можемо да покажемо захвалност Признајем да ми је стало да ми се каже хвала кад неком нешто добро учиним, ретко учиним чиста срца Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука