Jump to content

Немојте да увек чините ја теби – ти мени

Оцени ову тему

Препоручена порука

10675542_892316697468035_401008254848655

У ресторану је седео професор Владета Јеротић са пријатељима. Један младић је хтео да их части пићем.
Пришао је, представио се и рекао да он професору Јеротићу много дугује, зато што су му његове књиге помогле у животу, па би хтео, на овај начин, да му се захвали.
Професор Јеротић је љубазно одбио рекавши:
„Немојте да увек чините ја теби – ти мени. Ја сам нешто, како ви кажете, вама учинио и ви сада хоћете мени да вратите.
Када вам неко учини нешто добро, ви учините добро неком другом, он неком трећем и тако се прави круг добрих дела.
Иначе то – ја теби, ти мени – је одраз племенске свести и основ корупције. Зато ја кажем да је за племенске народе, у које убрајам и Србе, корупција нешто природно.
Ипак, не треба заборавити да смо ми позвани да будемо хришћани, а то значи да се издижемо изнад своје природе.“

Преузето из: “Светосавског звонца“ бр. 9/2014.
извор: Светосавско звонце

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
Подели на овим сајтовима

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

"Ја теби - ти мени" више личи на трговину него на доброчинство.

Подели на овим сајтовима

"Шта сам му све учинио, ни хвала ми није рек`о!" , често имамо прилике да чујемо...

Људи, на жалост, уместо да размишљају и чине како је проф. Јеротић рекао, најчешће имају потребу да своја добра дела учињена некоме том некоме "набијају на нос", што оно кажу.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Хумани људи не чине добро другима , да би му други људи вратили , већ то ради да би помогао другима . И сам добар осећај када си помогао другима је довољна "плата " за оно што си урадио.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 26. 12. 2014. at 12:11, Давор73 рече

Дођеш ми - дођем ти...данас можда и једини модел опхођења

Nazalost, to je istina. No, valjda mi hriscani treba da prevazidjemu datu determinisanost?

Ja se licno najbolje osecam kada nesto dam i ne ocekujem feedback.

Подели на овим сајтовима

Не знам

У праву је Јерота али природно је да вратимо добро, кад тад, некоме ко је и нама помогао из чиста мира

Што не значи да морамо пошто пото, али се увек деси ситуација где можемо да покажемо захвалност

Признајем да ми је стало да ми се каже хвала кад неком нешто добро учиним, ретко учиним чиста срца

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...