Милан Ракић Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Министар одбране Братислав Гашић присуствовао је данас постављању макете авиона Миг-21 у Крушевцу, која је дар Војске Србије. Манифестацији су присуствовали и градоначелник Крушевца Драги Несторовић, припадници Министарства одбране, Војске Србије, Града Крушевца и бројни грађани. Министар одбране рекао је да је пре осам месеци, пре него што је постао министар одбране, као велики поштовалац војске, али и „човек који воли свој град у ком су се одувек преплитали будућност и прошлост“, покренуо иницијативу да у Крушевцу отвори постамент са Мигом 21. - Уверен сам да ће постамент обрадовати Крушевљане и припаднике Ваздухопловства и противваздушне одбране који 24. децембра обележавају свој дан. Сигуран сам да ће овај парк бити место где ће родитељи доводити децу и причати им о српском војнику. Постамент представља и симбол новог стамбено-пословног комплекса Аеродром, али и симбол новог Крушевца, рекао је министар. Према његовим речима, баш као што се и Србија налази на раскршћу „у којем је један пут саткан од времена лоших одлука, а други онај који доноси боље сутра и сигурност“, и овај Миг 21 стоји на једној таквој раскрсници. - Он ће, сигуран сам, бар симболиком, бити добар мотив да храбро, без освртања, кренемо напред. Војска дели судбину народа, па смо и ми у претходном периоду, функционисали у нимало лаким околностима и условима за рад. Ипак, то нас није спречило да постигнемо одличне резултате, нагласио је министар Гашић. Како за време извршавања редовних задатака, тако и током и после елементарних непогода, министар је истакао да су припадници Војске Србије стали уз свој народ. - 24. децембар је дан припадника у плавим униформама. Тог дана 1912. године тадашњи министар војни војвода Радомир Путник је прогласио овај датум за Дан ваздухопловства. Увек часних и увек пожртвованих припадника. Оних који извршавају и најтеже задатке. Уверен сам да ће припадници Ваздухопловства и противваздушне одбране одржати највиши ниво у извршавању постављених задатака и да ћемо успешно завршити процес модернизације српског ваздухопловства, рекао је министар Гашић. У изјави за новинаре, министар одбране рекао је да је један од приоритета Министарства одбране и Војске Србије да буду обезбеђена средства за модернизацију авијације а говорио је и о плановима за војни аеродром „Лађевци“ код Краљева. Поводом Дана ВиПВО кратак летачки програм извели су пилоти Војске Србије на авионима Супер Галеб Г-4 и Орао. Министар одбране посетио је данас и Универзитет у Крушевцу, градско Позориште и отворио Караџићеву улицу. МОРС Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 lele pa ovo tik iznad mog stana.... steta sto je maketa, mozda bih seo da se provozam... hvala vam poreski obaveznici oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 lele pa ovo tik iznad mog stana.... steta sto je maketa, mozda bih seo da se provozam... hvala vam poreski obaveznici Па макетом се само зове... Повађени су инструменти и мотор... Иначе, лимарија је права Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Па макетом се само зове... Повађени су инструменти и мотор... Иначе, лимарија је права Imam neki turbo dizel, malo trosi, dobro vuce... jel moze da zavrsi poso? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 И тако... Док једно крушевачко насеље доби вредан ваздухопловни споменик, заљубљеници у небеске висине из овог града, ускоро неће имати одакле да полећу и слећу... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Pravna borba za aerodrom u Kruševcu Predstavnici kruševačkog aero kluba “Mihajlo Živić” već duže vreme vode pravnu borbu sa gradom i umesto u vazduhu veći deo vremena provode po sudovima, ne bi li spasili aero klub koji na aerodromu, sada predviđenom za izmeštanje, postoji već 89 godina. Govore za Tango Six o svojim problemima i mogućem rešenju. Originalna članska karta Aero-kluba Kruševac iz 1925. godine. 1925. godine na današnjoj lokaciji aerodroma u Kruševcu osnovan je aero klub Kruševac, a odmah zatim i jedna od prvih ovlašćenih radionica za izgradnju jedrilica u zemlji. Pored toga, aero klub “Mihajlo Živić” imao je školu za obuku pilota, koja se obnavlja posle Drugog Svetskog rata, a krajem 60-ih godina Kruševac postaje letački centar koji školuje i padobrance za elitnu 63. padobransku brigadu i sve one koji bi da se bave vazduhoplovnim sportovima. Danas je to aero klub sa preko 300 članova, centar za obuku modelara, jedriličara, padobranaca i pilota. Njihov značaj za lokalnu zajednicu već je potvrđen i u protivpožarnoj zaštiti, na zaštiti šuma i prirode kao i u vanrednim situacijama. Nakon 89 godina rada i tradicije, školovanja generacija vazduhoplovaca, isključivo volonterskim radom i entuzijazmom, postojanje aero kluba je, prema zvaničnicima aero kluba, bitno ugroženo. Pismenim putem od strane Skupštine grada Kruševca uprava aero kluba “Mihajlo Živić” obaveštena je da im se oduzima zemljište na kom postoje, a sa druge strane im se ne nudi nikakvo rešenje za izmeštanje i kontinuitet njihovog rada i postojanja. Naime, sadašnja lokacija, na kojoj se nalaze aerodrom i aero klub, predviđeni su za širenje grada i izgradnju komercijalnih sadržaja imajući u vidu činjenicu da se aerodrom nalazi u samom gradu. Štiteći svoja prava, predstavnici aero kluba su bili prinuđeni da pravdu potraže na sudu, gde je grad Kruševac izgubio spor pravosnažnim rešenjem suda. Nedugo zatim, grad Kruševac je poslao na adresu aero kluba novo rešenje, kojim se ponovo oduzima zemljište bez ikakve ponude za izmeštanje na novu lokaciju. Pravda je ponovo potražena na sudu, i to na višoj instanci, zbog čega se još uvek čeka odgovor Apelacionog suda. Priča oko izmeštanja aerodroma nije nova i sam postupak izmeštanja nije neizvodljiv, rekli su nam u aero klubu: – Nevezano za odluku suda, aero klub je već našao potencijalnu lokaciju za izmeštanje aerodroma, koja je u opticaju još od davne 1988. godine, kada je i otkupio deo zemlje na novoj lokaciji Rosulje i počeo da gradi aerodrom sopstvenim sredstvima. Izgradnja je trajala do 1990. godine kada je nastala kriza i zbog nedostatka finansiskih sredstava za završetak aerodroma Rosulje, obustavljena je dalja izgradnja. Nakon četiri godine, opština Kruševac formira javno preduzeće Aerodrom Rosulje kako bi pomogla i ubrzala preseljenje Aero kluba na novu lokaciju. Od tada do danas, na lokaciji Rosulje nije bilo nikakvih radova, izjavio je za Tango Six predsednik kluba Aca Đorđević. Čekajući odluku Apelacionog suda, kruševački vazduhoplovni entuzijasti počeli su sa gradskom upravom pregovore oko izmeštanja aerodroma i nalaženja modela po kom bi se finansirao postupak završetka radova na lokaciji Rosulje kao i postupak postepenog premeštanja operacija aero kluba na novi aerodrom. Jovan Savković, TangoSix.rs Ленка* and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 lele pa ovo tik iznad mog stana.... steta sto je maketa, mozda bih seo da se provozam... hvala vam poreski obaveznici Извин`те, а где тачно ово чудо чучи? Ја нисам одавде Млађони је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Извин`те, а где тачно ово чудо чучи? Ја нисам одавде Okretnica izmedju kolonije, pejtona i prnjavora.... ili ti izmedju rodacentra i disa... gde je vazda bio onaj kukuruz... ili ti ispod poligona za polaganje eto ti.. mogu na kraju koordinate da ti dam :P: :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Ааааа... Па и предпоставила сам да је ту негде Ту сам, некоћ, често пролазила на путу до куће... Сад сам госпоЏа са Багдале, па ми то није уз пут Млађони је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Ааааа... Па и предпоставила сам да је ту негде Ту сам, некоћ, често пролазила на путу до куће... Сад сам госпоЏа са Багдале, па ми то није уз пут sad si brdjanka :P Ленка* је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 sad si brdjanka :P Ахахахахахахаха да знаш!!! Јао, проклињем и дан и час кад кренем уз брдо да гурам колица здететом и сто кеса из маркета Млађони је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Ааааа... Па и предпоставила сам да је ту негде Ту сам, некоћ, често пролазила на путу до куће... Сад сам госпоЏа са Багдале, па ми то није уз пут Углавном, на "триангли" Благоја Паровића, заправо Бруског пута и Кнеза Милоша... Координате: 43°34'15.13"N 21°20'16.03"E спрам северног прага писте аеродрома који ће отприлике, постати градилиште, како рече министар из вашег града, за 8000 станова и "Лидлов" тржни центар... Вероватно се планира да авиони и једрилице полећу са крова "Лидла"... Млађони and Ленка* је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 спрам северног прага писте аеродрома који ће отприлике, постати градилиште, како рече министар из вашег града, за 8000 станова и "Лидлов" тржни центар... Вероватно се планира да авиони и једрилице полећу са крова "Лидла"... Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 спрам северног прага писте аеродрома који ће отприлике, постати градилиште, како рече министар из вашег града, за 8000 станова и "Лидлов" тржни центар... Вероватно се планира да авиони и једрилице полећу са крова "Лидла"... Nema tu aviona .. odavno.. verovatno planiraju sve to u Trstenik da posalju... (jel tamo bese isto aerodrom? ) mada, to je ekstra lokacija za stanove... park slobodiste je odmah preko puta.... samo ne znam sta ce im, ni ovo sto imamo od stanova ne moze da naselimo vec 20 godina nam je broj stanovnika 120 000.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 "KRUŠEVLJANI OGORČENI: Posekli drvored da se bolje vidi „mig“" http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/521395/KRUSEVLJANI-OGORCENI-Posekli--drvored-da-se-bolje--vidi-mig Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука