Jump to content

Тешки дани

Препоручена порука

Када дођу тешки дани , мала плата која не покрива основне потребе породице , неизвесносност на послу и други проблеми , људи постају најчешће више зли , и сеју мржњу према другим људима и ако је савршено јасно да на такав начин праве ситуацију још гору и себи и другима .

Сви ми имамо проблеме , па зашто ту негативну енергију испољавамо према другима , који најчешће уопште нису криви за то?

Свађамо се са колегама , нема јединства у опште и на такав начин постајемо још рањивији да нам неко нанесе још већу неправду .

Због чега су људи склони да у тешким ситуацијуама , својим понашањем , праве ситуацију још гором ?

Ово питање постављам , јер ја такво понашање не разумем и волео бих да ми кажете своје мишљење о томе .

Не разумем из разлога што сам сигуран када би људи , у таквим ситуацијама више помагали једнан другим и када би имали више разумевања и збили своје редове , свака ситуација би се много брже и боље решила.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Због чега су људи склони да у тешким ситуацијуама , својим понашањем , праве ситуацију још гором ?

Вероватно има више разлога али ја могу да наведем један. Узрок таквог понашања је себичност из које следи заблуда да давањем слободе другима човек умањује сопствену слободу. Зато другог види пре као претњу и препреку него као могућност за опште спасење...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

давањем слободе другима човек умањује сопствену слободу.

То је велика заблуда јер ако спутаваш слободу другима , истовремено и спутаваш слободу себи , јер си у истој ситуацији као и људи који те окружују. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Сви имају проблеме , и то не мале , али мржњом се проблеми не решавају .Зашто тако реагују ? 

Подели на овим сајтовима

могао си са колегом да се нашалиш , а сада тога нема .

Зависи. Оно што сам ја успео да доживим јесте да су шале присутне али најчешће на нечији рачун. Вероватно је тога било увек, сумњам да је одлика одређене средине. То је одлика света...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Да , на туђи рачун које су најчешће злонамерне.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je uzrok tome poremecaj drustvenih vrijednosti! Nekad smo se radovali tudjem uspjehu, danas nas pogadja, zasto bas njemu, zasto on! Generalno, sve je manje ljubavi, a sve vise zavisti, ljubomore, sebicluka na kraju svega dolazi mrznja! Kapitalizam stvara covjeka robota, bez osjecanja, samo sa jednim ciljem, raditi, trositi pare, pa ponovo u krug. Na ovaj nacin ljudi zaboravljaju druge potrebe svojstvene covjeku, drustvenom bicu, da voli, da  dijeli srecu sa drugima, da se raduje tudjoj  sreci, da pomogne drugima u nevolji...rezultat svega toga je nezadovoljan pojedinac kojem sve smeta, nista mu nije po volji. Cesto ovakvi ljudi porede sebe sa drugima i na osnovu toga grade vlastitu srecu, posto zasto biti kao drugi koji ima sve materijalno, skupa kola, stanove, kuce, jahte... Ljudi zaboravljaju da zive, ne znaju da cijene ono sto vec imaju, sto im je Bog dao, zdravlje, porodicu, nekoliko pravih prijatelja, to je ono sto svima treba, to su one zaboravljene vrijednosti koje zivot znace, koje su svima dovoljne kako bi bili srecni! Ko ne zna da cijeni ono malo sto ima,  ni cijeli svijet mu ne bi bio dovoljan!   :)

Подели на овим сајтовима

И најлакше му је да окриви другог, као да му је то неки механизам одбране.

Хвала Богу за све!

Подели на овим сајтовима

И најлакше му је да окриви другог, као да му је то неки механизам одбране.

Није то никакви одбрабени механизам када "лађа тоне ", то може само да допринесе да "лађа брже потоне "

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...