Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Овде је текст о томе да људи почну да раде од 10 сати пошто је то "здравије". Као што је @feeble већ рекао, ако се ради 8 сати, то је до 18 часова, док дође кући 18:30, 19 часова. Остаје им да спреме ручак за сутра, да се истуширају, пошаљу децу у кревет и потом да сами легну у исти. Који је то живот? Ко ће децу да им купи из обданишта? Када ће да се посвете деци? Раније се радило од 6 или 7, значи да су до 14, 15 часова били готови са послом и ипак имали неко време које су могли да посвете породици. Значи причамо о нормалном радном времену, а не о екстремним случајевима. Ja znam da je moj cale i majka ustanu u sedam.... dodju sa posla u tri... onda dremaju do jedno 5-6-7 i posle toga ista prica, par sati neke obaveze po kuci pa u krevet... Zaista ne vidim koja bi razlika bila.... Drugo, ko radi od 10, sigurno nece da leze u 10 uvece kao onaj ko radi od sedam vec ce da legne oko 1 -2 sata... dakle imace isto vremena za decu.. kao i pre.. radni dan m utraje isto osam sati kao i pre... Ne znam gde ti tu vidis "unistavanje porodice" ono sto mi smeta kod tvog posta je ta zaverenicka prica kako neko hoce da unistava porodicu... mislim da je tekst glupost, ali mi je jos veca glupost to sto si ti tu odmah video neko unistavanje porodice....za porodicu bi imao vremena isto koliko i pre.. kasnije bi se ustajalo, kasnije bi se i legalo.. ako bi svi radili od deset i deca bi kasnije isla u skolu -vrtic.. Нико није ни рекао да не треба радити, чак не знам ни одакле си то извукао и закључио, зато сам ти рекао да опет прочиташ и размислиш. Капираш, разумеш, друже, царе, брате? pa ja sad tek vidim da si ti napravio neku proizvolju racunicu gde si zamislio svet gde dete ustaje u sedam i ide u vrtic do tri a otac ide na posao od 10 do 6 popodne.... i leze u 10.... Dakle bir, satnica je ista.... i tim slucajevima bi se i satnica vrtica pomerila na dole, isto bi vremena proveo sa decom... Када већ помињеш њиву. Тада су деца ишла са њима на њиву, нису имали беби ситерке, па су колико толико проводили сви заједно, а уједно су деца од малена и купила како се ради. Зими људи на селу не иду на њиву, тако да осим стоке и тих кућних послова, они немају неке послове који им одузимају цео дан. Ja drugacije iskustvo imam. Zimi se rade staklenici, plastenici, drva, poslovi oko stoke i zivine... nije bas da nema nikog posla... i oduzimaju ceo dan. Doduse zimi je baba uglavnom bila kuci... a deda je isao po vasarima i prodavao robu.... a mog oca kuca nije videla.. kad je bio klinac skitao je po selu najmanje je provodio sa majkom i ocem vremena.... cak i manje nego ja sa mojima.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 И ја сам за то да радно време остане исто .Имаш времена за све . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Нема никакве завере, већ констатација на то шта би се десило када би људи радили од 10. Мислим да је погрешно да деца иду од 10 у вртић. ja mislim da je pogresno da ti bilo ko prica kad ces da radis il isaljes decu u vrtic mislim da bi to trebalo da bude individualni izbor, da postoji lepo slobodno trziste da postoje poslovi koji se rade od 8 od 10 od 6 od 12 ... da postoje vrtici kojima je politika da se tamo ide u 8 u 6 u 10 ili sta vec.. to je moj ideal... ne vidim zasto bi iko ikom diktirao kada ce da mu pocne radno vreme. A to sto ti radis se zove "Fortune telling" http://en.wikipedia.org/wiki/Fortune-telling oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Мање гледај википедије и којекакве "просветитеље" и почни да живиш живот, а када будеш основао породицу, онда можемо о реалним искуствима да причамо. Једно је на папиру, а друго је реалност. Pa ti si taj koji prica o "nerealnosti" zamislio si situaciju gde ti radis od 10 a sve ostalo je isto.... to je nerealno zamisljena situacija.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 И ја сам за то да радно време остане исто .Имаш времена за све . Ја сам за то да не постоји радно време. feeble, Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Ја сам за то да не постоји радно време. I ti si neki crnogorac... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Ajde ovako Miki,pre su ljudi radili oko 7-8 sati 5 dana u nedelji. Njemu pocne posao u 6 ili 7 kuci je dakle u 14 ili 15h-8h dnevno 5 dana nedeljno. Od tog trenutka do trenutka leganja u krevet uzmimo da legnu u 22h,taj covek ima jednako vreme kao i na poslu,za svoj zivot,porodicu,decu. Cak je i vazio taj princip 1/3 dana posao 1/3 zivot,porodica 1/3 spavanje. U takvom sistemu si mogao mnogo toga,prvo si isao na posao kad i tvoje dete fakticki ide u skolu,vracao si se sa posla kad je i tvoje dete se vratilo iz skole,bio si uz dete,motrio,ucio,pazio,imao si slobodno vreme,zivot. I normalno bilo je zdravije drustvo,zdravija porodica. U slucajevima kad radi od 10 do 18h to se ne meri na taj nacin,on ne mora da legne u 22 nego moze u 2h pa samim tim dobije ono vreme koje je izgubio,ne moze jer niko normalan nece da uzme da tera npr decu da uce sa njim u 1h po ponoci brate... Po meni idealno radno vreme je od nekih 7 do 15 sa slobodnim vikendom,nazalost takvo radno vreme ce uskoro ostati u muzeju. Sa tim radnim vremenom si mogao da se posvetis porodici,deci,deca nisu mogla da lunjaju svuda,a da ti ne znas gde je i sta je... To uvodjenje tog zapadnog radnog vremena pogotovo u Beogradu ali docice to svuda je nesto jako lose i jedan veliki udarac za porodicu. I ako da Bog nekad da mogu o tome odlucivati na bilo koji nacin pa makar i ako radio nesto sam,drzacu se tog pravila. A da ne pricam o privatnicima...koji su veliko zlo i jos veci udarac na porodicu,jer nazalost njima je bitno samo jedno,da te maksimalno iskoriste. I tu mi nekad puca dusa,kad gledam ljude kako pokusavaju sa smehom da idu na taj posao,a pokusavaju nekako da vuku i dalje uzde porodice a ne uspevaju,jedno dete onakvo,drugo ovakvo i ko to zna sta sve ne. Ja sam zato i gubio poslove jer nisam mogao da budem deo toga... I ne mozes da poredis selo,gde makar radio i 20 sati dnevno nekad,ti si i dalje tu u blizini,negde,niko te ne juri bicem niti ti brani da dodjes kuci na sat,dva ili da nastavis posao sutra ili podelis posao ili mali milion kombinacija. Pritom na selu se udarnicki radi leti,kad je sezona,livade,pasnjaci,malina,kupina,ostalo voce,ali to ne traje 12 meseci,nego 2 meseca. feeble, Sanja Т., Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Ја сам за то да не постоји радно време. Него? :.mislise. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Ajde ovako Miki,pre su ljudi radili oko 7-8 sati 5 dana u nedelji. Njemu pocne posao u 6 ili 7 kuci je dakle u 14 ili 15h-8h dnevno 5 dana nedeljno. Od tog trenutka do trenutka leganja u krevet uzmimo da legnu u 22h,taj covek ima jednako vreme kao i na poslu,za svoj zivot,porodicu,decu. Cak je i vazio taj princip 1/3 dana posao 1/3 zivot,porodica 1/3 spavanje. Je li care, a sto su ljudi legali u 10 ? Jel bi isto ljudi legali u deset kad bi radili od 10 ujutru? I ti i bir ste krenuli od pogresne pretpsotavke da bi sve drugo bilo isto a jedino sto bi se promenilo kad pocinje radno vreme. U takvom sistemu si mogao mnogo toga,prvo si isao na posao kad i tvoje dete fakticki ide u skolu,vracao si se sa posla kad je i tvoje dete se vratilo iz skole,bio si uz dete,motrio,ucio,pazio,imao si slobodno vreme,zivot. I normalno bilo je zdravije drustvo,zdravija porodica. Isto mozes i u ovom. Ustanes u 9 ujutru, radis od 10, do sest, od sest do 1 imas josh trecinu dana za ostale aktivnosti.. U slucajevima kad radi od 10 do 18h to se ne meri na taj nacin,on ne mora da legne u 22 nego moze u 2h pa samim tim dobije ono vreme koje je izgubio,ne moze jer niko normalan nece da uzme da tera npr decu da uce sa njim u 1h po ponoci brate... A sto da nece? Deca inace popadaju u nesvest u deset sati, kad ustanu u devet ujutru? Zaboravljas da bi i deca kasnije kretala u skolu, samim tim kasnije legala....kasnije bi im se prispavalo.... Da li ces da ucis sa njim od sedam do devet, i legnete svi u deset ili ces da ucis od deset do dvanaest i legnete svi u jedan savrseno je sve jedno....zavisi od individualnog bioritma.. dakle veze nema sa nekim unistavanjem porodice.. A da ne pricam o privatnicima...koji su veliko zlo i jos veci udarac na porodicu,jer nazalost njima je bitno samo jedno,da te maksimalno iskoriste. I tu mi nekad puca dusa,kad gledam ljude kako pokusavaju sa smehom da idu na taj posao,a pokusavaju nekako da vuku i dalje uzde porodice a ne uspevaju,jedno dete onakvo,drugo ovakvo i ko to zna sta sve ne. Pa normalno da mu je cilj da te maksimalno iskoristi. Evo ti sad kupujes auto - oces sto vise za tvoje pare. I taj privatnik oce da m uradnik bude sto isplativiji. Sta ti hoces, da dodjes tamo, budes placen za neki posao, da bi mu doneo neku korist i tu korist da ne doneses a budes placen? A to sto se malo placa za veliku satnicu to ti je krivo lose trziste... socijalisticko i neslobodno... To su ti krivi dveri, ds, sns, sps, srs, ldp i svi ostali socijalisti... koji oce socijalnu pravdu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 са једне стране неки људи неби имали времена да се баве другим послом, рецимо они који живе на селу грабе да поред свог сталног посла обрађују свој врт и на тај начин избегавају агро-техничке мјере па тиме чувају здравље, што је изузетно ефективнје од спавања са друге стране радно вријеме у касним јутарњим сатима би неким људима омогућило литургију а то је лијек на исцелење душе и тјела са којим се не може поредити ни један други лијек Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Проблем је што се данас сат за легање у кревет померио. Некада се ишло у 8-9 када није било струје, ТВ-а, сви се скупе око ватре причају басне, бајке, епове о Марету Краљевићу и онда сви се покрију сламом и захрчу до 5 ујутру када те будио петао. Данас се иде на спавање касније, па самим тим је проблем људима рано да устану. Загледају неки филм на ТВ-у, деца играју игрице, омладина виси на фејсу и поукама и расправља о томе када је боље лећи у кревет до 1 сат. Мислим да је решење укинути ТВ. Шта кажете? Наравно и рачунаре и фејс и поуке итд. који сатанским канџама одвлаче човека што даље од кревета. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Него? :.mislise. Него лежимо и гледамо у Месец, чуо сам да је добро код самоиспитивања. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Мислим да је решење укинути ТВ. Шта кажете? Наравно и рачунаре и фејс и поуке итд. који сатанским канџама одвлаче човека што даље од кревета. slazem se, nije bogougodno, unistava porodicni zivot i porodicu.. Takodje misli da treba ukinuti i duseke i vratiti ove drvene krevet, krive kicmu duseci, bolji je za kicmu drveni krevet.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Пуно вас овде теоретише како би било боље да нема телевизије, да млади лијежу раније, итд итд. али тема није земља фантазија како би неко желио чаробну земљу у којој би становништво добровољно промијенило све своје навике, већ је тема оптимално радно вријеме уз све остале навике људи непромијењене. Такође, у причи о продуктивности се увијек говори и о трајању радног времена, а не значи да је дуже вријеме проведено на послу аутоматски и продуктивније. Недавно сам читао чланак о њемачкој продуктивности која је на врхунском нивоу, док је, истовремено, њемачка радна седмица просјечног трајања од свега 35 сати, тј. 7 сати дневно. Једна од тајни је што код њих нема разговора о приватним темама на послу, нема испијања кафа нити сурфања по Фејсбуку, већ се тих седам сати ради "ударнички". За разлику од нпр. Грка који имају дуже радно вријеме, али га узалуд троше. Оптерећеност послодаваца да радници морају да остану на послу 8 сати дневно је нешто што ће отићи у прошлост за многа занимања. Нпр. моји другари који раде као програмери кажу да код кодирања човјеку некад просто треба да изађе пола сата и мало прошета, те да се у 15 минута након тога некад уради више него за 5 сати присилног сједења у канцеларији (ово важи за сваки креативни посао). Него, што се тиче радног времена. Чињеница јесте да сви (или скоро сви) у младости, за вријеме школовања, стичемо навику касног лијегања на спавање. И то није само код "нецрквених" људи тако, већ мање-више код свих. Мени је, кад сам почео да радим, био ужасан шок обавеза устајања у 7 ујутро да бих на послу био у 8 и никад се нисам ни навикао на то. (сад сам фриленсер и устајем кад ми паше). У великом граду као што је Београд (а већина вас је одатле, ја нисам), мораш да устанеш бар сат и по до два прије почетка радног времена. Дакле, јадник који ради од 7 (што многи прижељкују) мора да устане већ у 5 или пола 6. Кад онда да иде на спавање ако му је потребно осам сати сна? У 9 навече? Па у то доба не можеш ни малу бебу да натјераш у кревет (имам сина од 6 мјесеци). Мени је то стварно неприхватљиво. И која је логика у теорији да касније радно вријеме нужно мора да смањи вријеме за породицу? Дјеца иду у школу у двије смјене. Кад су поподневна смјена, крећу у школу око 1, а враћају се око 7-пола 8. То значи да "срећковић" са својим "породичним радним временом" од 7 до 3 поподне у тој седмици неће ни виђати дјецу, јер кад се дијете врати из школе родитељу је већ вријеме за спавање, а клинци су ујутро у 6 још спавали док су тата и мама појурили на свој "породици прилагођени" посао. Ко је такав раноранилац да му не смета да устане у 5 или 6 ујутро, нека тада устаје и подиже своју дјецу из кревета и користи дио свог породичног времена. Гдје пише да слободно вријеме може и мора да буде искључиво након радног времена? Juanito, Данче* and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вук самотњак Написано Децембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2014 Дугогодишња истраживања су потврдила, а са тим се слажу и лекари да је за човеков организам најздравије да иде на спавање до 22 ч. и 8 сати сна. Ноћ је за спавање , а дан за посао и остале активности. obi-wan, МилошБГ, Agaton Vuzman and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука