Jump to content

Истраживање показало да 47 одсто испитаника пише искључиво латиницом у односу на 36 одсто оних који користе само ћирилицу

Препоручена порука

Наравно да не мора , али када већ наводи тај разлог , други има право да изнесе свој став о томе  . Зар не ?

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Opustite se ljudi,nije mi jasno sto ako neko pise cirilicom je kao manji patriota ili sto vec? Najjaci mi je ovaj lik sto bi titlove na cirilici haha:) sto ce ti pomoc to ako bude na cirilici ? Inace u Cg su uvijek bila ravnopravna pisma,jedan pismeni smo radili cirilicom,jedan latinicom .. mada mnooogo vise se latinica koristi,ali ima i cirilice.

Подели на овим сајтовима

MI smo u osnovnoj pismeni radili Ćirilicom, dok smo one ispravke radili Latinicom. Oba puta pisanom, ne štampanom, pa sam imao problema kaa ispravke dođu, ne znak kako se koje slovo pravilno piše. Inače ne znam ni sada.

Stvar ukusa i navike..ne kazem da ne treba da se pise cirilicom ali dodje lik i kaze treba svudje uvest cirilicu htio ne htio.Daj stvarno ne znam sto sa tim postizes,u Hrvatskoj lome cirilicne table i ne znam kako ce uvodjenje cirilice na mobilnom pomoci bilo kome ? :mellow:
Подели на овим сајтовима

Opustite se ljudi,nije mi jasno sto ako neko pise cirilicom je kao manji patriota ili sto vec? Najjaci mi je ovaj lik sto bi titlove na cirilici haha:) sto ce ti pomoc to ako bude na cirilici ? Inace u Cg su uvijek bila ravnopravna pisma,jedan pismeni smo radili cirilicom,jedan latinicom .. mada mnooogo vise se latinica koristi,ali ima i cirilice.

Не ради се овде о никаквом патриотизму , већ о индетитету . Било би лепо само да мало више да се користи ћирилица.

Што се опуштања тиче , ту си у праву .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Не ради се овде о никаквом патриотизму , већ о индетитету . Било би лепо само да мало више да се користи ћирилица.

Што се опуштања тиче , ту си у праву .

Slazem se sa tobom,treba koristiti cirilicu,ali ne mislim da ona nije zastupljena :) npr,javne ustanove,table sa imenima ulica,dokumenta..itd. Pa vidis i po procentima da se koristi ali kao sto je neko rekao bombarduju nas latinicom,svim i svacim i stice se takav utisak pogotovo na ovim drustvenim mrezama.Ja volim vidjet cirilicu postovanje za svakog ko je koristi,ali pisem latinicu od 5 osnovne i sad bi mi bilo tesko preci na cirilicu.Izvini ako sam udavio ali vidio sam da se "svasta" pise pa sam morao reagovati,ali vidim da si razumio o cemu se radi :)
Подели на овим сајтовима

Mladi više vole latinicu

Rezultati pokazuju i da mladi mnogo više koriste latinicu od ćirilice. Osobe uzrasta od 20 do 29 godina latinicu koriste čak 47 odsto više nego ćirilicu. Starije osobe su okrenute ćirilici i skoro 60 odsto njih starosti od 70 do 75 godina koristi ćirilicu kao glavno pismo.

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/ivan_klajn_cirilica_ce_postati_arhaicno_pismo.55.html?news_id=294276

Ovo je istina, znam par veliko srba koji mlate homoseksualce i pale amabsade, glsju za seselj, vole mladica.. a pisu latinicom..

Drugim recima samo "glasom" su "srbi".. ali ne i praskom..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...