Jump to content

Vaša iskustva sa mikroskopima

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Не могу да помогнем око куповине али да поделим импресије тог микросвета донекле могу.

Имали смо у кући стари, али итекако добар микроскоп (не знам тачно који ни где је сада).

Као клинац сам често ловио инсекте и посматрао их ( :stadaradim:  )

То је посебан свет, нарочито сам био изненађен у први мах крилом муве, длаком... фанстастично

Подели на овим сајтовима

Ja više preferiram teleskop, mada i mikroskop volim. Jedna od najboljih stvari koja mi se desila u školi je kada smo nakon takmičenja iz biologija ja i drug prošli do republičkog, kada je odeljenje radilo kontrolni nama je nastavnica dala mikroskop. I ono 45 minuta užianja.

Подели на овим сајтовима

Ima da se kupe mnogi mikroskopi, ali verovatno većina ne vrede. Koji mikroskop je dobar za istraživača početnika? Po nekoj povoljnoj ceni.

Mislim da bi elektronski mikroskop sasvim zadovoljio tvoju pocetnu istrazivacku radoznalost  :)  a cena je oko 4000 dinara. A ako hoces nesto ozbiljnije sa USB prikljuckom onda oko 15000 dinara, ili jos ozbiljnije oko 35000 dinara....

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ja sam imao mikroskop u osnovnoj i srednjoj i na faxu i praktiřne vježbe iz mikroskopiranja, zavisi šta bi htio na njega gledat i koliko bi ti se za njega htjelo potrošit novca. Česi su poznati staklari i optačari, prave vrlo kvalitetne mikroskope koji na drugu stranu nisu tako skupi kao ti njemački i austrijski a često su i bolji pri istoj cijeni. Napiši šta bi s njim gledao, biološke preparate, citologija, histologija ili tehničke predmete i kakvo uvećanje trebaš otprilike te koliko bi maximalno za njega dao u evrima pa ti predložim nekoliko iz tog e-shopa:

http://www.mikroshop.cz/cz/mikroskopy?gclid=CjwKEAiA74qkBRCdrM-6or7U73QSJABCDL9pTn-ReMg1IjM7n0kNt-YIlCt2l7g85_hCR-bQOhEVhhoCxJPw_wcB

Подели на овим сајтовима

Šteta, ne živimo u Češkoj. Verujem da je poštarina od tamo do 'vamo možda veća od cene samog mikroskopa.

P.s. U pravu je Željko.

Ne možeš na ni jednoj temi bez čeških tekstova i/ili linkova. Jel ti to neki fazon da deluješ posebno, fetiš kakav... ? O čemu se radi?

Подели на овим сајтовима

Mikroskopi se mogu nabaviti u Srbiji: MedGlob - Beograd, razne vrste, prema potrebi. Kao sto rekoh, elektronski, sa USB prikljuckom, digitalni, stereo mikroskopi, bioloski...zavisi od potrebe. Zatim Teleskop centar Subotica, a ako hocete " neki obican mikroskop" onda moze i u nekim optikama, soping centrima....i tako.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Šteta, ne živimo u Češkoj. Verujem da je poštarina od tamo do 'vamo možda veća od cene samog mikroskopa.

P.s. U pravu je Željko.

Ne možeš na ni jednoj temi bez čeških tekstova i/ili linkova. Jel ti to neki fazon da deluješ posebno, fetiš kakav... ? O čemu se radi?

Nije problem poštarina, ja sam se isto iznenadio kad sam provjerio da slanje kurirnim službama (takve stvari se ne šalju poštom) nije tako skupo kao što sam mislio. ali zaboravio sam da niste u EU, tu bi onda carina bila problem. Inače te linkove dajem ili kako bi mogli usporediti to što imate u Srbiji sa nečim iz najbliže usporedive evropske sredine (neću davat sa poredjenja: Srbija - Kina ili Srbija - Japan ili Srbija - USA i da bi mogli ocijeniti da li za iste novce dobijate proizvod boljeg ili lošijeg kvaliteta, to naravno vrijedi za one koji su toliko inteligentni da pri kupovini skupljih stvari uvijek usporede to s cijena u Evropi i svijetu, za one kojima to nije bitno i koji će bez razmišljanja dati 400 evra za nešto što mogu negdje drugdje istog kvaliteta kupiti za 150 evra je to onda sasvim nepotrebna, suvišna i smarajuća informacija, naravno. Osim toga napisao sam to Nikoliću a ne tebi kao informaciju, jer pretpostavljam da vodi računa o tom kako se ne bi rasipao i kupovao uvijek ono najbolje za najprihvatljiviju cijenu. Ako tebe ta informacija ne zanima možeš je preskočiti. Isto tako dajem linkove na češkom kad hoću potvrditiu informacije koje imam iz čeških medija, neću je potvrdjivati valjda linkom iz ruskih, američkih ili francuskih medija ako je iz čeških a tamo ih dajem jer crpim informacije iz sredine iz koje živim. Kad pišem na primjer o Srbiji ili Beogradu kako ih vide Česi onda tamo dajem češke linkove a kad pišem o Češkoj i o Pragu kako ih vide Srbi onda srpske linkove. Inače je preporuka foruma da se navode linkovi a često ih tamo dajem najviše zbog slika kojima nikakvog prevoda ne treba. Sad imamo to nadam se razjašnjeno konačno. Ne bi bilo na škodu kad bi vaši komentari bili manje zlonamjerni i neprijateljski a više tolerantni i prijateljski, ne vidim ništa loše u davanju bilo kakvih stranih linkova: engleskih, ruskih, njemačkih, koga to zanima pročitaće. Kome sam ja od vas kad napisao i prozivao ga što ovdje daje engleske, ruske, grčke linkove? Budite ljudi velikodušni i od kulture i ne budite palanačke sitne dušice izolovane u staklenom zvonu.

Ovo vjerujem da svi znate i bez mene, zato to ovdje

nisam davao ja, ne budem valjda nosit drva u šumu:

http://www.teleskop.rs/

Подели на овим сајтовима

Djelujete tako prestrašeni i isprepadani od svega stranog i različitog što baš nije sasvim ok, obično ste isprestrašivani nečim čim ne biste uopšte ni trebali a ni morali biti, tudjom duhovnosti, katolicima, protestantima i sl., različitim hrišćanima, no, zato na drugu stranu sve ono što je loše bilo gdje na svijetu spremno apsorbujete kao spužva i bez ikakvog otpora. Kad bi tako bili isprestašivani i isprepadani od kiča, potrošačkog mentaliteta i zapadnih loših i nekulturnih običaja i navika bilo bi to mnogo bolje. To je dodatak onom što sam napisao Ignjatiju, dakle nastavak, da opet ne biste napisali da je sad i to spam.

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...