Jump to content

Да ли уопште постоји нормалан човек?

Препоручена порука

Мислим да нормалан човек не постоји. Постоји формалан човек који се држи неких моралних, религиозних, политичких, естетских, идеолошких, или других модерних начела, али не постоји стопостотно здраворазуман човек. Свако чим има неки грех или наклоност ка некој страсти већ има неки психофизички недостатак. И црквена јерархија болује на физички или психички начин. То је врло поражавајуће али и реализам. Толико о идеалима али то не значи да не треба стремити Једино Идеалном. Такође, није болест оно што понижава човека него смрт. Разлику између клинике и концентрационог логора не можемо уочити, јер је смрт истоветна по обе. Не постоји нормалан човек. Свако је луд у већој или мањој мери, само то неко толерише а неко не толерише, неко скрива а неко не. Треба споменути да ни лекови не лече аутоматски мимо наше слободне воље. Онда би оне имале неко магијско дејство да се сваки проблем може помоћу трика превазићи. Међутим, није тако. Ако не показујеш сам искорак да ти буде боље онда и медикамент остаје без ефекта па само успављује.

Подели на овим сајтовима

Хвала  Богу  па  човек  може  да  се  мења,  односно  да  се  каје  и  увиђа 

све  док  је  жив,  да  се  покаје, Обожи  и  смири,  иначе  би  живот  за  неке

био  више  од  пакла.

Подели на овим сајтовима

Мислим да нормалан човек не постоји. Постоји формалан човек који се држи неких моралних, религиозних, политичких, естетских, идеолошких, или других модерних начела, али не постоји стопостотно здраворазуман човек. Свако чим има неки грех или наклоност ка некој страсти већ има неки психофизички недостатак. И црквена јерархија болује на физички или психички начин. То је врло поражавајуће али и реализам. Толико о идеалима али то не значи да не треба стремити Једино Идеалном. Такође, није болест оно што понижава човека него смрт. Разлику између клинике и концентрационог логора не можемо уочити, јер је смрт истоветна по обе. Не постоји нормалан човек. Свако је луд у већој или мањој мери, само то неко толерише а неко не толерише, неко скрива а неко не. Треба споменути да ни лекови не лече аутоматски мимо наше слободне воље. Онда би оне имале неко магијско дејство да се сваки проблем може помоћу трика превазићи. Међутим, није тако. Ако не показујеш сам искорак да ти буде боље онда и медикамент остаје без ефекта па само успављује.

`Rastruras` sa temama  0110_hahaha

Jednom mi rece jedan svestenik, da (mislim)na Svetoj Gori cesto imaju izreku "Dobar je on, ali nije dovoljno lud"

Neko manje... neko vise... ali svi smo nenormalni. Normalan covek je samo ono sto MOZEMO i tezimo da budemo, i mislim da to ne sme da se zanemari. Iako jos uvek nismo takvi, i to je realna slika nas...

Подели на овим сајтовима

Ovo je tema No. 1 u mojoj glavi ovih dana. I ne znam za druge, ali trazila sam nesto normalno u sebi... i iskreno kada sam to "normalno" osvestila, shvatila sam da sam otisla unazad svetlosnu godinu. Ne zelim da me tretiraju kao normalnu, ne zelim sebe da tretiram kao normalnu i tog "normalnog" se odricem. Ne mogu da zalazim dublje u temu, nema ni potrebe, samo se pitam sta uopste znaci "biti normalan" ? Radis ocekivano, mislis ocekivano i zakucavas se. Hvala, ne hvala.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

А шта је то нормалан човјек? Ко одређује те оквире нормалности? И је ли он нормалан? Зашто је нормално да се казаљка на сату окреће како се окреће а не супротно, последица је иста, распоредиш бројеве другачије и опет показује вријеме. По свему судећи нормално=општеприхваћено. Често ћете чути ови вјерници што иду у цркву стално (а под тим се мисли недељом), нису нормални, то је секта, или видјела сам чак и клече, Боже опрости као муслимани, итд.а све из незнања. Да ли због тога треба рећи - у праву су, јер је њих више?

С друге стране, ако говоримо о нормалности са религијског аспекта - нормалан је онај који је очишћен од гријеха, онај човјек који је примио благодат кроз Причешће, па до момента када још није у прилици да згријеши. Нормалан је једино Христос. Сви ми који смо подложни и слаби на гријех нисмо нормални. Јер, да јесмо не бисмо се трудили да то докажемо, јер остали би то видјели, не би нам ни требао доказ.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Не знам како код вас, али ја у последње време све мање виђам нормалне људе.

Могуће је да их је овде код мене дефицит.

А могуће је и да су сви нормални али да ја нисам.

Да то је врло лако могуће.

Наиме лоповима су сви сумњиви јербо мисле да су други исто тако лопови, најбоље сефове и заштиту имовине имају управо лопови.

Блудници мисле да су сви као и они и склони томе.

А луд човек често говори да су сви луди.

Или што би рекла она народна:

Ко о чему :

Курва о поштењу,

војник о скраћењу ,

а баба о уштипцима...

Имао сам једног познаника који је завршио у лудари, и одем да га обиђем, кад тамо стварно све лудаци, налетим на једног човека да питам где се налази то и то одељење, он ми објасни.

Почнемо тако да ћаскамо, о свему и свачему, о медецини, о докторима, о политици, шташ Србљи чим се нађу одма о политици, јел...

Видим човек доста добро информисан, интелектуалац, питам га шта је по занимању , а он вели да је доктор.

Лепо , и тако реч по реч , ал видим он мало мало па употребљава реч лудак.

Те овај је лудак, те онај је , те сви су луди.

Добро реко у лудари смо , могуће је да тако.

Али он говори генерално о свима, о својој породици, о друштву о свима, сви су му луди и нико га не разуме.

Кад долази један у белом мантилу, фата "доктора" под мишку и вели му :"Ајмо докторе да попијеш лекић".

klapklap

Реко шта је сад ово.

А тај у мантилу окрену се онда мени па пита :"а са ког си ти спрата?"

-Каквог спрата?

-Па где лежиш?

-Па не лежим.

- А дошо си на преглед?

- Не реко него у посету.

- Аха , а коме?

-Том и том.

- Добро , добро, он ти је тамо и тамо...

И разиђемо се ми на моју срећу.

Брате , одузо сам се.

Реко овај ће и мене под руку па ће рећи ајмо администраторе да попијеш лекић.

Човјече уопште ми није јасно како они разликују тамо оне са дијагнозом од оних без дијагнозе, а умало и мени да одреде дијагнозу.

1405_love

Није то човеку све једно.

Одем ја обиђем пријатеља, али нако на кратко, брже боље на излазна врата, и као неки камен са леђа да ми је пао, осетим се поново слободан, реко идем сад у прву кафану мало да дођем себи...

klapklap

Подели на овим сајтовима

jedva zivu glavu izvuce covece!Al nisi se trebao nervirati, dosli bi mi da te obidjemo 0110_hahaha 0202_238

Костадине, бојим се да би и тебе задржали да ми правиш друштво...

Mene bi postavili za dirigenta 0202_238 0110_hahaha
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

изузетна тема, као што рекох негде на теми ''како делите људе'': на нормалце и ненормалце.

с тим што су мени православни нормалци, а сви остали ненормалци.

искрено, какви год да смо, ми се барем трудимо да постигнемо ту нормалност у Господу, а све остало је лудило, растрзаност, убијеност у појам, зомбификација и смрт, да не кажем самоубиство.

заиста су ми ретки они који нису православни, а имају заиста сасвим здрав поглед на живот.

за мој појам, ти су ко праведни, просто те је стид кад само стојиш поред таквог.

један православни нормалац ме је погледао једном и дах ми је застао у устима, као да ме је погледао у душу, а не у очи, видео ме је онаквим какав јесам а нисам ни могао нити хтео да се сакријем пред њим и тај дан сам сазнао да нисам крштен.

Подели на овим сајтовима

иначе чуо сам анегдоту у касарни где сам служио, били неки авијатичари у пролазу на спавању који су пролазили туда даље.

елем, били они претходни дан у ковинској касарни, а она се малтене наслања на азил за лудаци. и тај азил има бољи терен за кошарку од касарне.

и тако ти пар пилота прође њихову ограду која је на неким деловима била слаба и крену да цепају баскет.

и тако прође дан цео, кад у неком злом тренутку изађу пар медицинске браће (читај: трокрилни ормани) и крену да их зову. приђе један да се објасни и крећу да га саплићу браћа, кад прилећу и остатак пилота да виде о чему се ради.

крене расправа о томе како они нису одатле, а нико обучен у униформу нити са једним обележјем војске.

и у једном тренутку један каже: али ми смо пилоти, нисмо лудаци!

на то ће му медицински брат: јесте, јесте, сви смо ми пилоти, ајмо сад полако на вечеру  dada 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

:) 0110_hahaha 0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Постојао је само један - Христос. Како ли би тек било, да ни он није дошао и запалио огањ на земљи?  

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Постојао је само један - Христос. Како ли би тек било, да ни он није дошао и запалио огањ на земљи?  

kafica

Jeste, ali On nije bio samo covek vec i Bog a pitanje se odnosi konkretno samo na ljude...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...