Драгана Милошевић Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Ako ste krenuli da kupite neki preparat na bazi srebra za koji reklama kaže da leči 650 bolesti, stanite! Ovi preparati su pre četiri godine zabranjeni na našem tržištu! Faramceutkinja Vukosava Stevanović, fitoterapeutkinja i predsednica Udruženja “Apotekarsko jezgro”, kaže za “Alo!” da “smo preplavljeni šarlatanskim oglasima kojima se love lakoverni ljudi, a najgori su oni u čijem reklamiranju učestvuju apotekari i lekari!" - Primer za to su preparati na bazi koloidnog i nano srebra. Reklamiraju da leče skoro sve, a prodaju se kapi za nos, protiv alergije, srebrna koloidna voda, razne kreme… Pravilnikom o dijetetskim proizvodima to srebro ne bi smelo da je na rafovima apoteka i prodavnica zdrave hrane još od 2010. godine! Opasni su, jer čestice srebra, koje je toksično, ulaze u ćeliju i u njoj imaju funkciju “trojanskog konja” - razaraju je! U zavisnosti da li koloidno ili nano srebro uneto preko organa za disanje, varenje ili kože, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva – objašnjava Stevanovićeva. Prema njenim rečima, američka agencija za hranu i lekove zabranila je preparate na bazi srebra, a u Evropi oni ne mogu da se koriste ni kao biocidi. - U Americi su ljudi koji su koristili te preparate dobili agiriu, odnosno srebro im se nataložilo u koži, pa je postala sivoplavičasta, i za to nema leka! Prevara je da ti preparati leče 650 bolesti! A najveći problem za mene je reklamiranje krema za bebe koje imaju koloidno ili nano srebro. Svi koji koriste ove preparate pretvaraju svoj organizam u saksiju u koju usađauju ili proširuju svoju bolest - navela je naša sagovornica. Ministarstvo zdravlja: Zabranjeno je! Ministarstvo zdravlja potvrdilo je za “Alo!” da u dijetetskim proizvodima ne sme da bude koloidnog i nano srebra. - Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ne predviđa se da se u tim proizvodima nalazi bilo koji oblik srebra - kažu oni. http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/srebro-razara-celije/75524 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Kakva gnusna laz! Licno koristim te preparate godinama, i svi u mojoj porodici, i prezadovoljan sam. Ali ne iznenadjuju me ovakvi naruceni clanci, kad znam od koga su. Sto se novina i novinara, pak, tice... bolje je da cutim, da ne bi` krenuo da psujem kao manijak, kad su oni u pitanju. ... A ako nekog zanima - izlecio sam gljivicnu dosadu na ocnim kapcima, u vidu vrlo krupnog perutanja (non-stop, svaki dan, bez obzira na sapune, preparate i negu), koju sam imao 8 punih godina (!), i nisam nicim drugim mogao da je skinem. A onda sam poceo da koristim srebrnu vodu, i napast je nestala za 12 (!) dana. Pametnome dosta. Inace, ovi preparati (za nepismene novinare i njihove narucioce i platise) kupuju se u svim drzavnim i privatnim apotekama. Jeste, ima koga to mnogo zulja, al` to su vec njegovi/njihovi problemi. A o primerima izlecenja koje licno znam kod mojih prijatelja i kolega, te kod njihovih ukucana necu ni da pocinjem A ima ih podosta. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 A ako nekog zanima - izlecio sam gljivicnu dosadu na ocnima kapcima, u vidu vrlo krupnog perutanja, koju sam imao 8 godina (!), i nisam nicim drugim mogao da je skinem. A onda sam poceo da koristim srebrnu vodu, i napast je nestala za 12 (!) dana. Pa vidiš da ipak ubijea ćelije, u tvom sluaju gljivice. Htedoh da napišem: "A šta ako je cilj da se neke ćšelije ubiju, onda bi trebalo da valja." ALi me mrzeloUsput ako ničim nisi mogao da skineš gljivice 8 godina i one padnu za 12 dana nakon što si počeo da koristiš srebrnu vodu, valja sam možeš da zakljućiš koliko je ona jača i koliko je zapravo sve gore rečeno tačno, da ubija ćelije. E sadda zamisli da udišeš nešto tako itd. I onda ćes hshvatiti da je ova rečenica zapravo tačna: Opasni su, jer čestice srebra, koje je toksično, ulaze u ćeliju i u njoj imaju funkciju “trojanskog konja” - razaraju je! U zavisnosti da li koloidno ili nano srebro uneto preko organa za disanje, varenje ili kože, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva – objašnjava Stevanovićeva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 - U Americi su ljudi koji su koristili te preparate dobili agiriu, odnosno srebro im se nataložilo u koži, pa je postala sivoplavičasta, i za to nema leka! Ovo cu da naglasim narocito, jer je pogotovu laz! A oni koji jesu dobili argiriju (ima ih, ali vrlo malo, i sami su krivi, jer su se predozirali, ne drzeci se uputstva za upotrebu, ili su sami pravili srebrnu vodu u garaznoj izradi) jesu plavi, neki su kao strumfovi, ali su zdravi kao dren, jer se od toga ne boluje, niti umire. Cak je i u Opra sou bio jedan takav cova, i tako je izdriblao neku dokotrku koja je bila isto gost, da je to za pricu. I lepo kaze covek - koza mi jeste takva (dakle, sam je kriv za predoziranje), ali se nikad nisam bolje osecao u zivotu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Pa vidiš da ipak ubijea ćelije, u tvom sluaju gljivice. U uputstvu za upotrebu (odobravaju instituti kao VMA i Batut) lepo stoji za pismene kako to drebro deluje (a ima i dosta clanaka na internetu, ko zeli da procita i informise se), i na koje i kakve celije uopste deluje. Na ljudske ne samo da ne deluje nikako, nego se i ne talozi u organizmu, i brzo se apsorbuje i bezopasno izbacuje napolje. Dakle, ja sam inace vrlo skeptican na te "zdrave" stvari, i zato sam ovo dobro proucio, jer sam ga davao i detetu. Zato: valja sam možeš da zakljućiš koliko je ona jača i koliko je zapravo sve gore rečeno tačno ...ovo ne samo da nije tacno, nego je clanak provala godine... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Nemam ti ja pojma ništa o tim srebrnim lekovima, samo kažem iz tvog primera da ako si koristio (a sigurno jesi) druge preparate za skidanje gljivica i nisu imali nikakvog učinka, a ti preparati su bili namenjeni da je ubiju i onda si uzeo srebrnu vodu i za dana je gljivica nestala. Jedino objašnjenje je da je ta voda mnogo jača od ostalih preparata. E sada kako deluje na ljudske ćelije ne znam, ali iz ovog pisanja mi deluje da ne deluje baš blagonaklono. E da inače i moja baba se hvalila kako joj je neka srebrna krema uklonila ćini mi se neka kao pege sa nogu koje je imala godinama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Jedino objašnjenje je da je ta voda mnogo jača od ostalih preparata. Nemam sad vremena da ti objasnjavam na dugacko. Uglavnom, srebro deluje na specificne vrste celija, tj. konkretno na mlade kolonije gljivica (ne na starije, samo onemogucava razmnozavanje nakon sto stare kolonije uginu), viruse i bakterije. Edit: u kvalitetno pakovanim vodama postoji i brosurica, u kojoj se nabrajaju neke od najcescih vrsta mikroorganizama, na kojima je koloidno srebro ispitano, i pokazalo 99%-no dejstvo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 I da dodam jos ovo: stric mog pasenoga izlecio je ovom vodom kandidu u zelucu, od koje je tako bio smrsao, da smo mislili da je gotov. Ispio je u prepisanom roku (prema uputstvu) 14 boca od pola litra, da bi tek onda gljivica bila savladana. Nastavio je da je pije, i pije je evo vec nekih 8 godina bez prestanka. Mozete da zamislite sta bi mu se desilo da je i deo ovog naklapanja iz clanka tacan. I u mojoj porodici vec godinama pijemu tu vodu, i ne samo da nismo videli nikakve stete, nego smo imali i velikih koristi, kako vec rekoh. Takodje, dosta mojih prijatelja prilicno cesto ovu vodu koristi vec godinama. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Zavisi mnogo toga na doziranju, načinu aplikacije i formi srebra. To su tako različite stvari da se svaki lijek i svaki način aplikacije mora promatrati posebno. Ne može se reći generalno: srebro je lječivo ili srebro je štetno, važi istovremeno oboje, svaki lijek je štetan ako je podavan nestručno i u neodgovarajućoj dozi ili formi. Ustvari tako je i sa svim ostalim medikamentima a ne samo sa srebrom. No, srebro se u medicini koristilo vijekovima još od antike tako da na tome nema ničeg toliko novog ni prevratnog. Srednjovjekovna ga je medicina obilato koristila a to vrlo široko i uspješno. Inače se u Češkoj vrlo mnogo radi na proučavanju ljekovitih osobina srebra i može se reći da je Češka dosta daleko u tome otišla, čini mi se čak da je jednim od rijetkih zemalja, pionira koji efekte srebra istražuju na najvišem najvišem kliničkom nivou u univerzitetskim laboratorijama medicinskih fakulteta u svrhu razvoja sasvim novih vrsta lijekova baziranih na srebru. http://vysetreni-a-leky.zdrave.cz/vyuziti-stribra-v-lekarstvi/ http://www.czechfreepress.cz/zdravi/lekarska-studie-zjistila-ze-stribro-zabiji-viry.html http://relax.lidovky.cz/antibiotika-uz-tolik-nezabiraji-posili-je-stribro-fs7-/zdravi.aspx?c=A140101_193123_ln-zdravi_jzl http://www.novinky.cz/veda-skoly/308406-olomoucti-vedci-umeji-posilit-ucinek-antibiotik-pomaha-stribro.html https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&channel=nts&q=st%C5%99%C3%ADbro+v+medicin%C4%9B&oq=st%C5%99%C3%ADibro+v+medicin%C4%9B&gs_l=serp.1.0.30i10.646988.648758.0.653520.3.3.0.0.0.0.785.785.6-1.1.0....0...1c.1.58.serp..2.1.783.P9k645TG4cs Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Прочитао сам негде да је аристократско бледило последица употребе посуђа од сребра...Није шала и није немогуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Прочитао сам негде да је аристократско бледило последица употребе посуђа од сребра...Није шала и није немогуће. Ali ocigledno nisi dobro procitao sta sam ja napisao iznad, jer niko od nas nema ni "b" od nekakvog bledila, niti "p" od plavila. Mozda je to zato sto nismo aristokrate... :0102_laugh: Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 čini mi se čak da je jednim od riujetkih zemalja, pionira koji efekte srebra istražuju na najvišem najvišem kliničkom nivou u univerzitetskim laboratorijama medicinskih fakulteta Blago vama... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 I da dodam jos ovo, pa odo da radim: ima ljudi (i ovde u mom okruzenju, a sire jos i mnogo vise) koji koriste koloidno srebro u raznim oblicima (voda, sprej, kapi, krema,...) po 20 i vise godina, i ne samo da nema od toga nikakve stete, nego im je zdravlje odlicno. Sami zakljucite dalje. Jadno je samo to sto se ovakvi nazovinaucnici koriste ovako podmuklim lazima i gadostima, samo ako im je interes na neki nacin ugrozen. Sumnjate u tako nesto? Setite se, ko je to bese prodavao tek rodjene bebe u nekadasnjoj SFRJ?... pa daaa, neki doktori i ekipa, naravno. Zato se mahnite ovakvih gluposti, narucenih clanaka i slicnog, uvek budite kriticni i sami proucite neko pitanje koje vas zanima. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Ali ocigledno nisi dobro procitao sta sam ja napisao iznad, jer niko od nas nema ni "b" od nekakvog bledila, niti "p" od plavila. Mozda je to zato sto nismo aristokrate... Да, можда чак и за бледило треба родослов... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Ja nisam vampir od srebra se ne bojim oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука