Jump to content

Обојена револуција у Америци

Оцени ову тему

Golub

Препоручена порука

Протести широм САД после одлуке у Фергусону

„Отпор је оправдан од Фергусона до Газе”.

tear-gas.jpg
Фергусон, САД
t_fer1.jpgt_fer2.jpgt_fer3.jpgt_fer4.jpgt_fer5.jpgt_fer6.jpgt_fer7.jpgt_policija.jpgt_protest.jpgt_stopbrutalnosti.jpg

ЊУЈОРК – Од Сијетла на западној обали САД, све до Њујорка на источној, преко Чикага и Лос Анђелеса, хиљаде Американаца су прошле ноћи на улицама протестовале због одлуке суда да се не подигне оптужница против белог полицајца који је августа ове године убио једног ненаоружаног младог црнца у Фергусону, предграђу Сент Луиса.

Председник Барак Обама и породица убијеног Мајкла Брауна узалуд су позивали на мир, одмах после синоћне објаве одлуке суда.

Још док је Обамин позив на поштовање закона и мирно протестовање преношен уживо, на телевизији из Беле куће на делу екрана приказиване насилне демонстрације у Фергусону и другде.

udripokolima.jpg

Синоћна одлука пороте, мада очекивана, одмах је изазвала велике немире у самом Фергусону, где су десетине зграда запаљене као и два полицијска возила, а многе радње опљачкане, навео је данас шеф полиције Сент Луиса Џон Белмар и додао да зграде и даље горе.

Он је рекао да је синоћно насиље „вероватно много горе него најгора ноћ коју смо имали у августу” у протестима после убиства црног тинејџера. Рекао је да је лично током ноћи чуо око 150 пуцњева и да полиција није испалила ни један метак.

Чим је објављена одлука велике пороте поред Фергусона црни демонстранти су изашли на улице градова широм САД. Неколико стотина демонстраната изашло је на Тајмс сквер у Њујорку носећи црне плакате на којима је писало „Расизам убија”, „Нећемо да ћутимо” и осуђујући „Полицијски расизам”.

tajmsskver.jpg

Демонстранти су узвикивали „Нема правде, нема мира!”, а њихов број се повећавао како је време одмицало. Други су поредили полицију са Кју Клукс Кланом и узвикивали увреде, преносе извештачи агенција Франс прес.

Велики број полицијаца је ограничавао кретање демонстраната а полицијски хеликоптер је надлетао њујоршки трг. Шеф полиције Бил Бартон дошао је до Тајмс Сквера, а неко га је погодио црвеном течношћу у лице.

Друга група демонстраната окупила се на Јунион скверу, другом тргу у јужном делу Менхетна, а трећа је кренула пешке ка Харлему иза плаката са натписом „Правда за Мајкла Брауна” - црног 18-огодишњег младића који је убијен из ватреног оружја у Фергусону у августу.

У Вашингтону неколико стотина демонстраната окупило се испред Беле куће и узвикивало „Руке увис не пуцајте!” - паролу с демонстрација августа у Фергусону, градићу у централној држави Мисури.

Носили су плакате „Зауставите расистички терор полиције” и „Живот црнаца је важан”.

Демонстрације које су углавном припремљене унапред јер се чекала одлука велике пороте, такође су одржане у Бостону, Филаделфији, Денверу, Сијетлу, Чикагу и Солт Лејк Ситију, али су углавном протекле без већих окршаја с полицијом.

autopuiut.jpg

У Оукленду (Калифорнија) око 2.000 људи блокирало је аутопут, према америчкој телевизији Си-Би-Ес, после чега су уследила бројна хапшења.

У Лос Анђелесу демонстранти су покушавали да запоседну аутопутеве, али полиција их је спречила. Око 200 демонстраната протестовало је углавном у црним квартовима града. Неколико десетина људи покушало је да блокира раскрснице у Беверли Хилсу у јужном делу Холивуда, неки су чак покушали да легну на пут, носећи плакате са натписом „Отпор је оправдан од Фергусона до Газе”.

Одлука велике пороте да не подигне оптужницу против полицајца Дарена Вилсона који је убио црног тинејџера Мајкла Брауна почетком августа, објављена је синоћ на конференцији за штампу.

prevrcjukolapandurska.jpg

Убрзо после објављивања одлуке суда, демонстранти у Фергусону су разбили и запалили један полицијски аутомобил, а полицајци су из оклопних возила бацали сузавац да би растерали масу.

У року од неколико сати неколико зграда у Фергусону је запаљено, и почела је учестала пуцњава из ватреног оружја, пре свега на полицију и ватрогасце.

Док се насиље не смирује, савезне власти преусмеравају путничке авионе којима је одредиште Међународни аеродром Сент Луиса, јер се из оближњег Фергусона пуца и у ваздух

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Zaigrala mečka i kod njih. Imam neki predosećaj da se veliko zlo sprema ovom svetu u kojem živimo. Preterali smo ga kao niko. Na prevelike visine "Vavilonske kule" popesmo se zadivljeni njome, našim slavnim delom i graditeljima koji stekoše sebi ime na Zemlji, zaštićeni od Boga i majke prirode. Pad sa te visine biće brz i uz veliki tresak i jauk.

Подели на овим сајтовима

Шта означава реч "обојена" у наслову?

Добро питање.

Можда ће на ово питање најбоље одговорити председник Путин:

"Видимо до каквих је трагичних последица довео талас такозваних обојених револуција, какве су потресе доживели и доживљавају народи земаља које су прошле неодговорне експерименте прикривеног а некад и грубог, како се код нас каже, рушилачког мешања у њихов живот", рекао је Путин на седници националног Савета за безбедност, јавиле су руске агенције, преноси Танјуг.

А наш народ име изреку: - ко другоме јаму копа, сам у њу пада...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Добро питање.

Можда ће на ово питање најбоље одговорити председник Путин:

"Видимо до каквих је трагичних последица довео талас такозваних обојених револуција, какве су потресе доживели и доживљавају народи земаља које су прошле неодговорне експерименте прикривеног а некад и грубог, како се код нас каже, рушилачког мешања у њихов живот", рекао је Путин на седници националног Савета за безбедност, јавиле су руске агенције, преноси Танјуг.

ДА ли би то онда значило да је ове нереде у САД финансирао и организовао неко споља?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ДА ли би то онда значило да је ове нереде у САД финансирао и организовао неко споља?

Pa naravno "Otpor".

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Не. Ја сам дописао нашу (уби)тачну народну пословицу:  - ко другоме јаму копа, сам у њу пада...

Да би неко нешто финансирао и организовао мора да има пара, (илити бар, да има могућност да штампа новац)... рецимо, наш ''Отпор'' је био финансиран од Америке и шаком и капом, а да ни не зборимо о ирачком, грузијском, украјинском, либијском, сиријском...  с тим да су већ помало, једном ногом упали у ирачко-сиријску септичку јаму... сам коп'о-сам пао-сам се убио... сад заиграла мечка и пред кућом...

Није да ми је мило, него само помињем, да неки закони око копања јама збиља постоје... као што постоји и гравитација...

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Masoni. Uništavaju SAD, odigrale su svoju ulogu. Prave nove gradove po Kazahstanu, kao što je Satana, pardon, Astana gde će se naseliti kada dodje vreme.

Подели на овим сајтовима

Шта означава реч "обојена" у наслову?

Па обојена у смислу да су црнци који протестују јел те обојене коже. Додуше црна није боја, па је тако бесмислено говорити о таквој револуцији. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...