Маша Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Група ентузијаста припрема спот као одговор на рекламу којом су се косовски Албанци на глобалним ТВ мрежама представили као "најмлађа европска нација". РТС приказује разговор са аутором и део снимљеног материјала. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/513101/Одговор%20Сачију%20и%20Тачију.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 данас је све маркетинг, а ми се не бијемо Истином, онда ни не треба да се чудимо на ово. 0311_womens клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 а ми се не бијемо Истином 0311_womens? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 а ми се не бијемо Истином confused?ми, као народ и као верни народ, не радимо довољно на себи, по мом мишљењу.стално се непримерене ствари гурају под тепих из страха шта ће комшија да мисли, јер патимо од бескичмене политике да ће човек да се поправи ако га пустимо још мало, а обично му тиме направимо само простора да се поквари још више. то нам се дешава у политици, па имамо монопол на мозак, то нам се дешава и у Цркви, па имамо ово данас што имамо. никако неко да преузме одговорност и животворни крст жртве да понесе за другог. ми као народ се ложимо само на ''турке'' и пуцањ бича у прогону. навикли на то, и само нас то може померити са статуса кво, а не капирамо још увек какву смо слободу примили - да кренемо са здравог темеља да градимо кућу. стално се свађамо свуда. уместо свега тога, требамо да бдимо једни над другима и да не дозвољавамо да падамо у грех, јер се сви држимо за руке и ако падне један, повући ће и друге за собом. као што нас Господ преко дванаесторице вуче све пред Оца нашег, тако онај испред и поред нас и ми заједно са њима, вучемо оне иза нас, и који ће тек доћи. можда то кад будемо схватили, можда ћемо тад најзад међу собом имати здраву државу, однос међу људима и здраву децу која ће и друге повући. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Е мој Медо, припаднику изумируће врсте идеалиста ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Е мој Медо, припаднику изумируће врсте идеалиста ...ај немој да си на крај срца, моја нада није умрла јер видим и даље Бога и светионике вере и оне који су утрли Пут другима иза себе - светитељима.и то су милиони у питању, а не пар стотина како људи замишљају, јер верујем у људско покајање и у Божју Милост и Љубав према човеку. мало ли је што се Он с пуним поверењем попео на Крст за нас ... само је потребно ТО да схватимо, то поверење, можда нас уплаши у први мах, али не треба да нас спречи да пожелимо и ми да будемо усправни. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Нисам на крај срца, већ видим какви су међуљудски односи - све гори. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Нисам на крај срца, већ видим какви су међуљудски односи - све гори.слажем се, ал знаш како кажу амери - it aint over till the fat lady sings ...илити у преводу, није готово ни после смртА, што кажу Циге. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1878.msg116728.html#msg116728 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 То да није готово је друга тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Српска девојчица - Бели Анђео за истину о српском народу Амерички режисер Марк Нова у Србији већ шест месеци припрема маркетиншки спот, којим покушава да одговори на медијску кампању косовских Албанаца Српски анђео руши Тачија! Амерички режисер мексичког порекла Марк Нова већ пола године припрема маркетиншки спот, којим жели да помогне заштиту српских интереса на Косову и Метохији! То би требало да буде својеврстан одговор реклами коју је позната агенција „Сачи и Сачи” урадила за владу Хашима Тачија - „Косово - млади Европљани”, којом се јужна српска покрајина свету представља као нова европска држава. Пријатељ Србије… Режисер Марк Нова (са дугом косом) на сету Нова каже да је на ову идеју дошао у разговору са пријатељем Џоном Боснићем, Канађанином српског порекла, и након што је на америчкој телевизији погледао спот који су Албанци платили шест милиона евра. Млади Американац се већ извесно време налази у Србији и успео је да окупи више од 150 људи да му бесплатно помогну у снимању спота. Каже да жели да прикаже другу страну косовске приче. Симбол - анђео -Мој пријатељ Џон Боснић позвао ме је да погледам спот „Косово-млади Европљани” и питао ме да ли могу да направим нешто што би било одговор на ову рекламу. Пристао сам јер је то за мене изазов. Ако ме питате да ли имам осећања према Косову - да, имам их. Због тога што је то питање људских права и мислим да ту има ствари које би требало да се реше и које могу да буду промењене. Када сам видео „Косово - млади Европљани” рекао сам хајде да мало ствари окренемо с друге стране - каже Нова. Знајући да је један од симбола Срба анђео, одлучио је да му главни јунак у споту буде девојчица обучена у бело, која хода кроз масу која је гура. -Она се пробија, пада, опет устаје и бори се. Јака је! Мислим да су Срби лоше представљени у светским медијима, а то ми не изгледа фер. Чуо сам приче о Србима и Србији и сматрам да сте потпуно усамљени. Нисам политички оријентисан, али знам шта је добро и лоше, и одлучио сам да изаберем страну - каже Нова. С обзиром да је у реализацију спота кренуо са само 500 евра, Нова је одлучио да за помоћ замоли пријатеље из маркетинга и филмске индустрије у Србији. -Прво сам урадио скице на папиру како би све требало да изгледа и невероватно је било да су ми људи понудили помоћ чим су видели те цртеже! Дали су ми бесплатне камионе, камере, генераторе и много друге опреме. Иначе, до сада је у реализацији учествовало око 150 људи и сви су били волонтери- објашњава Нова. Он каже да га још увек нико није контактирао из српске Владе нити неке маркетиншке агенције како би учествовао у помоћи за снимање и пласирање овог спота. Борба против светских медија… Главни јунак спота је девојчица обучена у бело која симболизује Србију -Надам се да ћемо добити неку подршку јер овде има много људи који раде, а неки од њих имају и породице које морају да издржавају. Ако би добили било какву финансијску подршку од људи из бизниса или Владе Србије то би било фантастично, јер би онда могли да направимо читаву кампању. Хашим Тачи је радио много да би изашао спот „Косово - млади Европљани” - каже Нова. Приче на тему маркетиншког представљања Србије у свету у претходних неколико година биле су помињане, али се ништа конкретно није предузимало. Директор агенције „Контекст мануфактуринг” Драган Ћирић каже за Пресс да је лоше што смо дошли у позицију да морамо да одговарамо на спот косовских Албанаца, али да се нешто мора предузети. Идеја је најважнија -Њихова кампања погађа жицу просечног човека на Западу и шаље управо онакву поруку каква одговара Приштини. Ако останемо да седимо скрштених руку оставићемо утисак да смо се помирили са независношћу Косова и Метохије. Ја видим два правца - један је да српски одговор буде толико импресиван да ће засенити албанску кампању по квалитету продукције. Ово значи да би наша власт требало да зове Стивена Спилберга да режира спот! Друга опција је да српска кампања буде паметнија од албанске. У том случају, укупан трошак не мора да буде велик али укупна цена такве промоције се не може знати док се не осмисли кампања. Ви данас можете да направите духовит и интелигентан филм за ситне паре па да га на „Ју тјубу” одгледају милиони људи. Правила нема и све зависи од идеје коју имате. Оно што је сигурно јесте да би тема нове кампање требало да буде „Косово је Србија”. У супротном, немамо одговор на албански спот - сматра Ћирић. Директор „Мекен Ериксон ПР-а” Борислав Миљановић каже да Србији треба јединствена стратегија за промоцију у свету. -На основу те стратегије морали бисмо да се понашамо и у појединачним случајевима. А реаговати само на појединачне ствари, то се тако не ради. Мислим да Србија има три циља у којима би требало да води своју маркетиншку кампању у свету, а то су борба за Косово, привлачење инвестиција и улазак у ЕУ. То не би подразумевало само приказивање у медијима, већ и разговоре са новинарима и уредницима светских медија или коришћење интернета - каже Миљановић. Тражи се слоган! Иако спот још није завршен, Марк Нова каже да се тренутно тражи слоган који ће бити довољно јак да се „закачи за уво” страној публици. -Намера нам је да пласирамо рекламу на међународно тржиште, као што су Кина, Русија и Америка. Слоган ће бити на енглеском, а тренутно много људи учествује у консултацијама - каже Нова. Р. Ж. Марковић Преузето са сајта: www.pressonline.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука