Midrash Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Surogat majčinstvo, najnoviji objavljeni delić prednacrta, uz predhodno brakove homoseksualaca, njihovog prava da usvajaju decu, i još mnogo "lepih", "demonkratskih" "prava", na jednom mestu. Dok se i na zapadu još vode žestoke borbe oko takvih "humano-pravnih" zakona, ovde kod nas će preko noći da budu doneseni. Pitam se samo, ko piše ove "zakone"? Sam sotona? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Surogat majčinstvo, najnoviji objavljeni delić prednacrta, uz predhodno brakove homoseksualaca, njihovog prava da usvajaju decu, i još mnogo "lepih", "demonkratskih" "prava", na jednom mestu. Dok se i na zapadu još vode žestoke borbe oko takvih "humano-pravnih" zakona, ovde kod nas će preko noći da budu doneseni. Pitam se samo, ko piše ove "zakone"? Sam sotona? Оче, све то мора да буде... да се испуни Писмо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Оче, све то мора да буде... да се испуни Писмо. Pa sad ... Mislim da se ispunjenje Pisma ipak ne odnosi na to da sedimo skrštenih ruku dok se oko nas razvija haos Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Pa sad ... Mislim da se ispunjenje Pisma ipak ne odnosi na to da sedimo skrštenih ruku dok se oko nas razvija haos "Не противите се злу..." Исус Христос Треба дозволити да светско зло дође до свог краја. Не треба гајити илузије о правди и добру овога века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Surogat majčinstvo, najnoviji objavljeni delić prednacrta, uz predhodno brakove homoseksualaca, njihovog prava da usvajaju decu, i još mnogo "lepih", "demonkratskih" "prava", na jednom mestu. Dok se i na zapadu još vode žestoke borbe oko takvih "humano-pravnih" zakona, ovde kod nas će preko noći da budu doneseni. Pitam se samo, ko piše ove "zakone"? Sam sotona? Није још стигао ни до форме преднацрта, има да протекне седам мора Дунавом док се нови ГЗ коначно усвоји. Нигде нисам видео да неко предлаже могућност истополним паровима да усвајају децу, не верујем да ће то и бити у закону. Ако буде и у коначној верзији нацрта, у скупштини тешко да ће да прође. Што се тиче бракова хомосексуалаца, ни то није баш тако. Могу да региструју истополне трајне заједнице, то је статус нешто као ванбрачна заједница. То није брак, и служи им да би могли да остваре нека имовинска или наследна права углавном, што је ОК по мени. Са друге стране, има много напредних и добрих ствари, између осталих да се признаје брак склопљен пред верком институцијом, облигациони закон ће коначно да испрати живот и нашу судску праксу, не знам шта је лоше у сурогат материнству, али биће и то, и слично. Једино што може да буде мана јесте да се крене у претерано одређивање сваке ситнице, што је велика опасност увек при изради темељних закона, посебно грађанских, као што су ове одредбе о васпитању деце. Али све у свему, оно што су до сад приказали, уопште није лоше. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 "Не противите се злу..." Исус Христос Треба дозволити да светско зло дође до свог краја. Не треба гајити илузије о правди и добру овога века. Ne možemo da tumačimo reči izdvojenim citatima ...Pravo objašnjenje je dao sv. Pavle: Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom i ne dajite mjesta đavlu. (Ef 4,26-27) Što će reći, ne protivite se zlu ne znači pustiti da zlo vršlja, već, ne uzvratite zlom na zlo. Uostalom, o tome i govori predhodni deo citata kojji si naveo: Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! (Mt 5,38) Interesantno je da je Gandi to bolje shvatio nego mnogi hrišćani. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука