Jump to content

Легализација канабиса?

Оцени ову тему

36 члановâ је гласало

1. 1. Јесте ли за легализацију канабиса?

Препоручена порука

@@Млађони,

Sve zavisi, zato sam te i pitao pitanja koje mi nisi odgovorio. Koliko ce to da kosta? Koliko ce da se prodaje? Koje vrste ce da se prodaju?

kao po obicaju postavljas neka retorick pitnja, jer te ocigledno ne interesuje diskusija. Odakle ja znam? Jel ja imam nacrt zakon u glavi? Pa sad da diskutujemo o mojoj ideji nacrta zakona, ja koji sam polu-pravnik i ti koji ne znam ni ja sta si da razglabamo debatu o prvnim institucijaama? mislim da to nema smisla/

A sto se tice pitanja, nisi ti inspektor, razgovor je dvosmern, nisi doso u razgovor d smo ti postaljas pitnjaa vec i d odgovoris n neko.

Prohobicija alkohola mi se cini da nije dobra za poredjenje. Naravno da nije uspelo kada je akkohol bio veoma raspostranjen u drustvu, kao i kod nas. Svaka kuca sa vocnjakom moze da pravi za sebe i za prodaju. Posebno kod nas gde ljudi idu na slave pa nose jednima drugima alkohola.

Spin. Ja sam pricao o bogacenju mafije. STo se tice prohibicije marihune ona isto tako ne uspeva. Sve vise i vise ljudi je konzumira, mafija je sve jaca i jaca.

Ajde suzdrzi se od ad hominema jer ti je po obicaju da me optuzujes za retoriku dok sam ne mozes da argumentujes nesto ili izbegavas da das dokaze. Ako nesto mislis o meni, to ostavi za sebe.

Rado bih voleo kada bi mogao da diskutujes normalno

Izneo sm ti primer prohibicje, argument nisi uvaazio vec si napravio spin. Kako "nije uspela" ne obracajuci paaznju na to sta je sustinu. Sustina je da prohibicije ne uspevaju. Vidimo na primeru alkohol, vidimo i na primeru ostlih droga, d sve sto prohibicije donose jeste pune zatvore, i uzsno bogatu mafiju. To su sve cinjenice i argumenti koje nisi uvazio.

Drugi argument koji nisi uvazio, jeste pitanje tvoje intelektualne neiskrenosti. Nisi za zabranu alkohola i cigareta, koje sam ti dokazao da su skodljivije od marijuane. Ali si zato za zabranu marihuane? Zasto? Dakle u pitanju su dva opijta, koja prve vecu stetu po zdrvlje, i stvarju vecu zavisnost. Sto sam ti jelte, poprilichno dobro argumentovao. Ti si skrenuo na pricu o tome kako i marihuana pravi stetu. Opet spin, niko ne prica o tome da li marihuana pravi stetu vec ko pravi vecu stetu.

Dakle ovo je stoti put da si dokazao da sa tobom - ne vredi diskutovati.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Kakve veze ima kafa i alkohol sa stetnosti marihuane? Da, tako je ima stetnosti, ocemo li da se vratimo na diskusiju stetnosti marihuane sto smo i poceli da pricamo?

Ima veze tvoja intelektualn neiskrenost. Alkohol je po zavisnost i po fizicko zdrvlje opasniji od marihuaane pa nisi za njegovu zabranu niti ga osudjujes.

Dakle zsto ne budes intelektualno iskren pa trazish i zaabranu alkohola....zasto ne stitis tinejdzere i od alkohola...

Besmisleno je raazgovaarti s nekim ko nije intelektualno iskren.....

Ja tebi mogu baciti najjaci argument, ali taj neces, kao sto nisi nikad nijedn do sada uvaziti vec ces pokusati naprviti spin da poteraas vodu na svoju vodenicu.

Подели на овим сајтовима

U principu tema bi trebala da bude da li je za nse drustvo korisno legalizovati marihuanu.

A oni koji misle daa nije, jer je marihuana stetna droga, trebalo bi da objasne zasto se onda ne zalazu za kriminalizaciju alkohola.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Ad hominem opet.

Pitanja su vazna jer mogu da odrede sta ce biti, Ako je marihuana legalno skupa, onda se moze naci na crno jeftinije.

Ako se moze dobiti samo odredjena kolicina, recimo za jedan dzoint, onda se moze dobiti vise na crno.

Ako se dobija samo jedna vrsta, onda se na crno moze nabaviti vise vrsta,itd.

Ocigledno su vazna pitanja.

Pa, normalna diskusija bi bila civilizovana, bez ed homienma, zar ne?

Ja sam ti dao razlog sto prohobicija alkohola nije uspela, taj razlog je ili dobar ili nije, ako nije onda mozes pojasniti.

Zapravo uvazio sam to. Ako se secas, rekao sam da svaki zakon ne postuje neko, samo sto neces valjda legalizovati nesto, samo zato sto neki ne postoju zakon?

Ili neces valjda legalizovati nesto da bi se borio protiv crnog trzista toga?

Zapravo tim argumentom sebe pucas u nogu. Ti si onaj koji se poziva na stetnost alkohola i cigara, samo da bi mogao da legalizuje miarihuanu. To jeste, dva losa cine jedno dobro.

Ono sto ja prihvatam da postoji dva losa, ali ako je to lose, onda nam sigurno nece biti dobro sto ce mo da ubacimo jos jedno lose. To nema smisla.

Sto se tice argumentacije kako su alkohol,i cigare stetnije od marihuane nisi mi nista argumenatovao, dao si mi samo grafikon o smrtnosti.

Подели на овим сајтовима

Ja sam za legalizaciju prvenstveno sto manje steti od alkohola.

Ovo je diskutabilno. Alkohol jeste stetan i moze da ubije ako se pretera, ali u umerenim kolicinama je zdrav i ne moze da napije.

Sa druge strane 4 coveka moze da se naduva od jednog dzointa i cak umerenoj kolicini tokom nekog vremena moze doci do zdravstvenih problema.

Подели на овим сајтовима

I kuka na ad homineme..

evo recimo:

Ovo je diskutabilno. Alkohol jeste stetan i moze da ubije ako se pretera, ali u umerenim kolicinama je zdrav i ne moze da napije.

Sa druge strane 4 coveka moze da se naduva od jednog dzointa i cak umerenoj kolicini tokom nekog vremena moze doci do zdravstvenih problema.

To uopste nije diskutabilno objsnio sm ti pre dve strne da nije diskutabilno vec da je marihuana manje stetna od alkohola. I ti umesto da kazes " u redu pogresio sam " ti kao pokvaren ploc ponvljs nesto sto nije tacno.

Dakle kad budes bio sposoban d prihvatis cinjenice... makar one jasno dokazane u koje nem sumnje nikakve.... onda moze d se diskutuje s tobom...

Подели на овим сајтовима

Zapravo tim argumentom sebe pucas u nogu. Ti si onaj koji se poziva na stetnost alkohola i cigara, samo da bi mogao da legalizuje miarihuanu. To jeste, dva losa cine jedno dobro.

Ne zapravo ja pozivam tebe da skapiras, da kriminalizacijom narkotika i necega jer je stetno neces da utices preterno n njegovu upotrebu. Sto se vidi iz 50 godin borbe protiv marihuane, prohibicije alkohola.... sto je reko einstein "glupost je ponavljati jednu istu stvar mnogo puta i ocekivati iste rezultate"

PRoblemu narkomanije treba prici iz drugog ugla, posto kriminalizacija nije nista (dobro) donela.

Kakve veze ad hominemi imaju sa tom porukom?

Sto bi priznao da sam pogresio kada ima gomile istrazivanja koje daju listen engativnih efekata, od neuroloskih, do zdravstvenih po srce, pluca,itd?

Ima to sto pravis straw man.

Moj argument: Ukoliko si intelektualno iskren, trebalo bi da se boris i za kriminalizaciju alkohola jer je stetniji od marihuane.

Tvoj argument: marihuana steti to to i to..

Kao da sam ja rekao da je marihuana bezopasna, to je tvoj straw man.

evo sad cu da ti pobrojim jos straw mnova..

@@Млађони,

Jos ad hominema. umesto da me optuzijes za intelektualnu neiskrenost , itd. Mogao bi da das argumente i dokaze kako marihuane nema puno stetnosti.

Ne bih mogao jer to nism ni rekao. Rekao sm da je alkohol stetniji a ne da marihuana nema puno stetnost. Straw man.. ajd da nabrojim dlje straw mnove...

ne ja pozivam intelektualno neiskrene, da shvte da je besmiusleno zabranjivati marihuanu isto kao sto je besmisleno zabranjivaati alkohol. Ja uopste ne mislim d bi nesto trebalo d se legalizuje ili kriminalizuje po tome da li je stetno ili ne.

Dao sm ti grfikon koji kze koj je supstanca koliko zavisna i koja je "otrovnija" a ne o smrtnosti. Ocigledno nisi rzumeo grafikon.

Nprimer, da bi se predozirao treb ti veca klicina marihune nego recimo kafe.

Ako se secas, rekao sam da svaki zakon ne postuje neko, samo sto neces valjda legalizovati nesto, samo zato sto neki ne postoju zakon?

Opet strw mn to nikad nism rekao. Ja objasnjvam d treba d se legalizuje nesto jer je korisnije legalno nego ilegalno. TO jest jer kriminalizcij mrihune vise skodi nego sto koristi.

A ne "treba legalizovati nesto samo zato sto neki ne postuju"

I tko dlje.. tebi se uvek dam argumente i uvek pravis spinove i strw mnove... ono nije mi ovo prva diskusija sa tobom..

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Ne, to nije strawman. Ja pokazujem rupu tovjoj argumentaciji. Ja argumentujem da nam ne treba jos jedna stetna stvar, ti argumentujes da nam treba.

Ti se pozivas na stetnost alkohola i cigara da bi opravdao stetnost marihuane, dok u sledecoj recenici ces da kririjujes sto cu alkohol i cigare uopste legalni.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Kakve veze ad hominemi imaju sa tom porukom?

Sto bi priznao da sam pogresio kada ima gomile istrazivanja koje daju listen engativnih efekata, od neuroloskih, do zdravstvenih po srce, pluca,itd?

Ja sam , cini mi se, jedan od retkih forumasa koji otvoreno govori o konzumaciji marihuane. Konzumirao sam i nju i alkohol i mogu da izvedem vrlo precizna poredjenja i veruj mi nece ti se dopasti.

Pisao si na prethodnoj strani da prohibicija nije uspela zbog rasprostranjenosti alkohola... ziasta ne rauzmem kako je moguce da u tolikoj meri ne primecujete rasporstranjenost marihuane?

naravno jeste manje  od alkohola i od  cigareta ali ne zato sto je ilegalna (kad je to ikoga sprecavalo) nego zato st ojednostavno ne stvara tu vrstu zavisnosti. Ako si okoreli pusac ispusices 40 cigareta dnevno. Ako si okoreli alkos popices bogaoca, a ako siokoreli "travar" ispusices tri- cetiri dzointa dnevno al to ako si baaaaas odlepio za travom i takvi su slucajevi ekstremno retki, al ajde neka ih uzmemo u model... opet je kolicina unete supstance daleko ispod konkurencije.

Probacu da nadjem istrazivanje koje je radjeno da se utvrdi smrtonosna doza kanabisa. Dakle kolko dzointa treba da ispusis zaredom da bi se predozirao. Znas koliko? Treba odjednom da uneses u svoj organizam negde oko 50 kilograma i roku od 15 minuta.  (ne moram da ti objasnjavam da je poduhvat fizicki nemoguc za ma koje zivo bice na planeti)

Druga stvar, efektivna doza od smrtonosne doze je kod marihuane njveca od svih opijata koji postoje. Drgim recima razlika izmedju doze koja je potrebna da osetis efekat i doze koja je potrebna da umres je kod marihuane najveca od svih opijata i psihoaktivnih supstanci.

Kod alkohola je najmanja a kod cigareta je isto astronomski velika, prakticno nemoguca ali opet manja nego kod marihuane.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...