Jump to content

Легализација канабиса?

Оцени ову тему

36 члановâ је гласало

1. 1. Јесте ли за легализацију канабиса?

Препоручена порука

Легализовањем марихуане у медицинске сврхе, доћи ће, као и увек до злоупотреба.

Poenta je, kao i uvek. ona koju ti ignorises.... a to je da se marihuana masovno konzumira i da niko ne sprecava to uspesno.. nijedn zkon nista...

Ne mozes zaakonom terati ljude na moralno ponsanje.... ne moze to sto je nesto nemoralno d ti bude osnov da zabranis nesto.. nne znam kako je tesk od se to skapira...zaakonom mozes da nateras ljude da ne ubijaju, ali ne mozes d ih nateras da lazu... ili d prde u javnosti...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

a sto se medicine tice ... niko je ovde ne shevi 2 % posebno od protivnika...

medicina jasno kaaze da je marihuana i manje stetna i manje adiktivna od cigareta i alkohola. A ova dva su legalni...

Pa vi vidite...

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Sto znaci da ljudii mogu da gaje na crno i da prodaju i vise i jeftinije i druge vrste. A ako ti je kriminal trn u oku, onda nisi nista uradio.

Zabrana na ulici, u blizino skola i javnom mestu vec postoji dok je marihuana zabranjena, pa se nadje na crno bas tamo. Zasto mislis da bi bilo ista bolje kada je legalno i moze da se kupi legalno? Cigare su zabranjene da se prodaju maloletnicima, pa zamisli moje iznenadjenje kada sam otisao u srednju skolu i video jako puno maloletnih pusaca....To prosto proklinje za pitanje odakle toliko maloletnicima toliko cigara.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Sto znaci da ljudii mogu da gaje na crno i da prodaju i vise i jeftinije i druge vrste. A ako ti je kriminal trn u oku, onda nisi nista uradio.

Kako to znaci? Kako li si dosao do tog zakljuck da mi je da znm.

Zabrana na ulici, u blizino skola i javnom mestu vec postoji dok je marihuana zabranjena, pa se nadje na crno bas tamo. Zasto mislis da bi bilo ista bolje kada je legalno i moze da se kupi legalno?

Zato sto znam uzroke sto mogu da se nadju tamo. Mogu da se nadju tmo jer je maafija previse jaka i ima previse novca daa moze da se odupre policijskoj borbi, da plc skupe advokte, da potplcuje policaajce itd.

U sluchju legalnosti, veliki novac bi mafij izgubil iz ruku, smim tim bi postli mnogo slabiji. Ne bi mogli d konkurisu belom trzistu, a tu malu zaradu sto bi imli n crnom bil bi zntno mnjaa i borba protiv njih bi bila mnogo veca.

Narkotici u rukma mafijsa bi poskupeli, jer bi postalo jako rizicno d kupujes od kriminlaca. Zasto? Zato sto je isplativije, sigurnije i proverenije leglno. Samim tim smo bi ljudi spremni na vece pare mogli d prodju na "Crno" ... na sta bi se malo ko odlucio.

Cigare su zabranjene da se prodaju maloletnicima, pa zamisli moje iznenadjenje kada sam otisao u srednju skolu i video jako puno maloletnih pusaca....To prosto proklinje za pitanje odakle toliko maloletnicima toliko cigara.

To sto mi imamo jako neefiksnu drzavu, to je drugi problem. To i nije neki argument. Ujedno, jedn razlog nase neefiksne drzave je to sto je socijalna drzvama, birorratski velika sto znaci skupa i korumpirana.

Ukoliko bi legalizzovao mrihuanu, manje bi se resursa trosilo n policjce koji jure dilercice i besmisleno ih stavljaju u zatovr d bi sutra dosli novi, vec bi se pre usmerile upravo na zastitu dece. Gomila i gomil novca koja se trosi u besmislenom "ratu" protiv marihuane.

Подели на овим сајтовима

Ne bih rekao da je manje stetna, mozda stetna na drugi nacin.

To st bi ti rekao svrsheno je nebitno, To sta medicin kaze je mnogo bitnije. Imas gomilu studij na  tu temu... fizicki je manje je stetna, daleko manje stvara zavisnost, nije gateway drug (to je alkohol), u nekim sluchajevima, neki kazu moze biti i lekvoita.

Pricati o necemu kao apsolutno stetnom ili korisnom je tupvo razmisljanje. A svako ko odobrava da se popije flasa piva ali ne odobrava da se popusi joint je intelektualni licemer.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Dobro pitanje kako ti nisi dosao do tog zakljucka. Ljudi ce i dalje da gaje marihuanu na crno, pa ce da je prodaju.

Sta je tu nemoguce?

To jos nije ni cinjenica da bi suzbilo mafiju toliko.

Jel bi legalno moglo da se kupi koliko oces ili odredjen kolicina? Jel razne vrstr ili odredjene vrsta?

Zapravo jeste dobar argument jer mogu da ti pokazes zasigurno da se neki zakoni ne postuju i da oni kojima ne bi trebalo nesto da se prodaje se prodaje ili dobiju na drugi nacin. Sto znaci da ne mozes da zastitis mlade od cigara, a ne tek od psihoaktivne droge.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Samo sto nije manje stetna. Iz secanja mogu da ti dam par primera. Utice na mozak, i samim tim je opasna na one kojima je mozak jos u razvoju. Supusta krvni pritisak, usporava motoriku, lako se gubi fokus i secanja.

Ako ce mo verovati wikipediji na osnovu studija iz 2013 imas niz losih efekata.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Dobro pitanje kako ti nisi dosao do tog zakljucka. Ljudi ce i dalje da gaje marihuanu na crno, pa ce da je prodaju.

Sta je tu nemoguce?

Jel bi legalno moglo da se kupi koliko oces ili odredjen kolicina? Jel razne vrstr ili odredjene vrsta?

Zapravo jeste dobar argument jer mogu da ti pokazes zasigurno da se neki zakoni ne postuju i da oni kojima ne bi trebalo nesto da se prodaje se prodaje ili dobiju na drugi nacin. Sto znaci da ne mozes da zastitis mlade od cigara, a ne tek od psihoaktivne droge.

Narko mafija- postoji

Alkohol mafija- ne postoji

Cigarete mafija- ne postoji

Kafa mafija- ne postoji

Koje su slicnosti i razlike kod ovih pojmova?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Sta je tu nemoguce?

Nista nemoguce samo je malo verovatno da ce veliki broj ljudi to raditi, jer se nece isplatiti. Ti mozes da zamislis situaciju koju god zelis, poenta je zamisliti kompletnu sliku i detaljno razmisliti o njoj.

To je cinjenica za koju imas zivi eskepriment po imenu prohibicija alkohola. Kada je bio zabranjen alkohol, italijanska mafija je cvetala, cim su ga odobrili, italijanska mafija je naglo propala i sada je na nivou obicnih bandita. Ujedno, skocile su mafije koje su se bavile narkoticima, kolumbijci i meksikanci i njihovi karteli. Dok je zabarski kartel nebitan postao totalno.

Svaki zakon ne postuje neko. Da bi odredili koliko e ljudi postovaati zaakon  koliko ne moramo da shvatimo prirodu tog zakona, rizik koji nosi, i koliko je ljudi spremno da udje u taj rizik.

Uzmimo nprimer zakon o vezivanju pojasa. Vecin ljudi je jako brzo krenula da vezuje pojas i pali svetla. Zasto? Zato sto je zakon reltivno smislen,  kazna je velik, rizik je nepotreban.

Naravno uvek postoje ljudi koji voze bez veznog pojasa. Iako je to glupost od zakon lepo opisuje rizik itd.

Zanimljivaa ti je argumentacija. Drzava Srbija ne moze da zastiti mlade, pa hajde da zabrnimo zakonom drogu i da  ocekujemo od drzve d stiti?

Problem je sto hoces da se bavis retorikom kao po obicju.

Ali ti je sve lepo objasnjeno u proslom postu. Dakle drzva srbija ne moze da zstiti mlade od droge jer je mfija previse jaka, ima previse novca. Isto tako ne moze da zastiti mlde od cigara, jer ne ulaaze dovoljno u zastitu i edukciju. Zasto ne ulaze dovoljno u zastitu? Jer rasipa pare na policajce koji hvatju dilere. U redu je hvatati dilere, ali mafija kao kartel, cim ti uhapsis jednog, on postvi drugog jer ima novca. Legalizacijom, oduzimas im taj novaac iz ruku, prebcas ga u ruke privrednika, i time pomzes borbu protiv onih koji to rese da i dalje rde ilegalano, samo su sada osakaceni. Vise nemju novcaa d potplcuju sudije, advokate i policjce, nemaju novca da postvljaju nove dilere, manji broj dilera bi se ukljucio u igru jer bi manje pre bile u pitanju i samim tim bi bobra i zastita mladih bila adekvatnija.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Samo sto nije manje stetna. Iz secanja mogu da ti dam par primera. Utice na mozak, i samim tim je opasna na one kojima je mozak jos u razvoju. Supusta krvni pritisak, usporava motoriku, lako se gubi fokus i secanja.

Ako ce mo verovati wikipediji na osnovu studija iz 2013 imas niz losih efekata.

A koji su negativni efekti kafe, cigareta i alkohola? Kfa snizva pritisk, utice na mozak (gaba receptore) alkohol isto utice na mozk, usporva motoriku gubi fokus, nikotin utice isto na kortizol, itd..

Daj istrzi malo.. ne mogu sa tvojom retorikom da se peglam... evo ti graafik..

Jedan od milion..

Drug_danger_and_dependence.png

Подели на овим сајтовима

Alkohol mafija- ne postoji

Ispravka, postojala je i unisten. Alcapone je svoju mafijaasku imperiju izgradio uprvo svercujuci alkohol za vreme prohibicije. A ko sto rekoh, zanimljivo kad se prebcilo u legalne tokove... mafija je puklaa... pukle su izvori novca od lkohola, prebcili su se na prostiticiju i kocku, italijani nisu na vreme usli u droge i danas su jako slab kartel..opstale su smo one italijanske porodice koje su se prebacile na narkotike...

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Sve zavisi, zato sam te i pitao pitanja koje mi nisi odgovorio. Koliko ce to da kosta? Koliko ce da se prodaje? Koje vrste ce da se prodaju?

Prohobicija alkohola mi se cini da nije dobra za poredjenje. Naravno da nije uspelo kada je akkohol bio veoma raspostranjen u drustvu, kao i kod nas. Svaka kuca sa vocnjakom moze da pravi za sebe i za prodaju. Posebno kod nas gde ljudi idu na slave pa nose jednima drugima alkohola. To ima istoriju u drustvu i rasprostranjeno je, dok sa marihuanom to nije tako.

Tako je, svaki zakon ne postuje neko. Samo sto neces valjda legalizovati nesto, samo zato sto neki ne postoju zakon?

Ili neces valjda legalizovati nesto da bi se borio protiv crnog trzista toga?

Ajde suzdrzi se od ad hominema jer ti je po obicaju da me optuzujes za retoriku dok sam ne mozes da argumentujes nesto ili izbegavas da das dokaze. Ako nesto mislis o meni, to ostavi za sebe.

Znaci zastitices mlade od droge tako sto ces drogu legalizovati da bude rasprostranjena po drustvu (gde naravno logicki sledi da mladi mnogo lakse mogu da dodju do tih droga kao i za cigare)?

To nema nikakvog smisla.

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Kakve veze ima kafa i alkohol sa stetnosti marihuane? Da, tako je ima stetnosti, ocemo li da se vratimo na diskusiju stetnosti marihuane sto smo i poceli da pricamo?

Grafikon je o smrtnosti kako vidim. Ja ti pricam o nizu negativnik efekata, a ne direktno o smrtnosti.

Mogao bi ti da poslusas svoj savet pa da istrazis to malo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...