Гости Guest Написано Новембар 6, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ово је онај феномен да ме је блам да ја радим нешто сам (само ја), али када видим да 20, 30, 50...1,000,000 људи ради то, онда и ја то радим, макар то и бесмислено било. Имате ли добре примере овога? Може и примери из цркве? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Примјер из Цркве би биле нпр (појасне) метаније на Литургији.Иако сам чуо да их на Литургији заправо не би ни требало чинити, чиним их када видим да други то раде Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Kad sam krenuo na liturgije,metanisanje je bilo meni cudno,onda sam radio sto i drugi rade Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Zavisi, jel' nesto kad te drugi vide, ili ne? Ako je to nesto sto je vidljivo drugima onda je primer recimo oblacenje, moda, oblacis kako je uobicajeno da ne bi odudarao, da bi se uklopio, da te ne gledaju na ulici i sl. Za ono drugo nemam pojma... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ako je u pitanju nešto od čega bi me trebalo biti blam, onda to ne činim, čak i kada bi sav svijet "upao" u tu kolotečinu. Ja se uglavnom ugledam na Mileta Kontraša. http://vukajlija.com/mile-kontras/115983 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Рецимо да знам да присутни у храму посте и причешћују се, а ја не.Кад их видим да прилазе Чаши, нешто ме боцне у срце, заболи Онда по инерцији, гледам да им се придружим, да учествујем у Радости. Zero and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Али исто тако, кад видим да се гурају праве галаму или сл., избегаваМ. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Занимљив феномен, јако сличан феномену познатом као ''менталитет чопора''. Мислим да се против таквих феномена треба борити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Social proof феномен Ovo je upravo ono što nikad ne činim Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2014 Извор w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука