Rev. Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Voleo bih da informacija iz danasnjih Vecernjih novosti nije tacna http://novosti.rs/vesti/planeta.301.html:518026-Pravoslavnu-crkvu-pretvorili-u-dzamiju И све шта год чините, од срца чините као Господу, а не као људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 S'obzirom na to da su ipak Vecernje novosti malo iznad stranacko debilnih novina,verujem da je ova stvar istinita,pogotovo sto je potkrepljena slikom a ne samo tekstom iza 7 gora,7 brda i 7 mora valja se nesto...cudan je "lik i delo" vladike Irineja,bas mnogo prituzbi i optuzbi ima. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 S'obzirom na to da su ipak Vecernje novosti malo iznad stranacko debilnih novina,verujem da je ova stvar istinita,pogotovo sto je potkrepljena slikom a ne samo tekstom iza 7 gora,7 brda i 7 mora valja se nesto...cudan je "lik i delo" vladike Irineja,bas mnogo prituzbi i optuzbi ima. Немамо никакве информације о чему се ради. А притужбе на Владику Иринеја има из редова њихових расколника. Дајте званичне информације, па да видимо о чему се ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Pa imamo tekst i moja poruka se odnosi na tekst objavljen u vecernjim novostima,da se razumemo ne znam odakle dolaze prituzbe ali sam ih premnogo i previse video ali bi mi bilo cudno da od svih vladika bas upere prst u vladiku Australijsko-Novo Zelandskog i bas za njega izmisljaju...a sta god je argument ja ga ne razumem. Ako narod izgradi crkvu,Bogomolju,ako je to narodna "kuca" onda ovaj potez nije sasvim normalan. Ocigledno Spc nema srece u poslednjih dosta godina sa episkopima sa tog podneblja. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Pa imamo tekst i moja poruka se odnosi na tekst objavljen u vecernjim novostima,da se razumemo ne znam odakle dolaze prituzbe ali sam ih premnogo i previse video ali bi mi bilo cudno da od svih vladika bas upere prst u vladiku Australijsko-Novo Zelandskog i bas za njega izmisljaju...a sta god je argument ja ga ne razumem. Ako narod izgradi crkvu,Bogomolju,ako je to narodna "kuca" onda ovaj potez nije sasvim normalan. Ocigledno Spc nema srece u poslednjih dosta godina sa episkopima sa tog podneblja. Дакле, ти прочиташ текст и одмах га прихваташ здраво за готово? Полако, да видимо о чему се ради. Најбоље неко из управе сајта да пошаље писмо Епископији, па да их приупита о чему се ради. Мени је, на пример, сумњив овај Шваба који коментарише Владику, или ово остало у тексту где Владика "шутира". Дилетантски написан текст без икакве новинарске етике! Ваљда је и теби јасно да текст треба да се напише тако што се испитају обе стране, о чему се ради. Ово је за мене најобичнији хушкачки текст потекао из кухиње расколничке организације у Аустралији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ok,ja i dalje imam svoj stav da mi zaista nemamo srece sa episkopima sa tog podneblja u poslednjih 20 godina...protiv jednog su bili protesti,protiv drugog monahinja ga cupa ispred crkve za bradu,za treceg se prica ovo... Sto se konkretno ovog slucaja tice,eto saznace se istina,ali i dalje tvrdim da su 'Vecernje novosti" renomirani list,nikako kurir,informer,blic,da bi dozvolili da neko objavi nesto sto je daleko od istine. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ok,ja i dalje imam svoj stav da mi zaista nemamo srece sa episkopima sa tog podneblja u poslednjih 20 godina...protiv jednog su bili protesti,protiv drugog monahinja ga cupa ispred crkve za bradu,za treceg se prica ovo... Sto se konkretno ovog slucaja tice,eto saznace se istina,ali i dalje tvrdim da su 'Vecernje novosti" renomirani list,nikako kurir,informer,blic,da bi dozvolili da neko objavi nesto sto je daleko od istine. Новости су исте као и Курир и остали. А то да "немају среће" са епископима са тог поднебља је паушална изјава. Дакле, хајде дођи до информација са друге стране па да разговарамо о теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Obzirom da dosta vremena unazad imamo svakakve cirkuse po raznim novinama u pogledu Crkve, ovakvi tekstovi treba obavezno dobro da se provere, pre nego sto se bilo sta kaze o njima... verum est in beer, nana and Пг је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ову информацију им је донео извесни Саша Савић из мото клуба Ноћни вукови За почетак ко је Саша Шваба? Хајде да то видимо? Како то да у наслову пише "црква" а у тексту је нека сала? Шта су Владика и тај свештеник дали на употребу? Да ли су уопште дали? Но, многима ће то бити повод за пљувачину по цркви јер они су вееееелики Срби, вееееелики православци, то бре све литургијски хришћанин... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Lično znam vladiku Irineja, i ne da sumnjam da je "planuo", nego je to u njegovom slučaju prosto nemoguće i zamisliti. Čuj, šutirao nogom ...Irinej?...Pre bih poverovao da su vanzemaljci na stadionu partizana odigrali utakmicu sa trolovima. Лидија Миленковић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ok,ja i dalje imam svoj stav da mi zaista nemamo srece sa episkopima sa tog podneblja u poslednjih 20 godina...protiv jednog su bili protesti,protiv drugog monahinja ga cupa ispred crkve za bradu,za treceg se prica ovo... Sto se konkretno ovog slucaja tice,eto saznace se istina,ali i dalje tvrdim da su 'Vecernje novosti" renomirani list,nikako kurir,informer,blic,da bi dozvolili da neko objavi nesto sto je daleko od istine. Božja je Istina Jedna, ali ljudskih ima koliko ima strana umešanih. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Slazem se,ali ne mogu da verujem da su tamo episkopi toliko na udaru svih i naroda i mnogih a da su oni u celoj prici potpuno cisti. No dobro,da ne prejudiciramo. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ево званична информација https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346435955/%D1%81%D0%B0%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B0%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD-r4409 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 eto ipak nije u potpunosti lazna informacija...e sad sto ljudi naravno ne mogu automatski da poveruju da je ovo samo stvar nekog paroha a ne nadleznog episkopa i da je moguce da paroh moze ovako nesto da uradi bez dozvole ili saznanja nadleznog episkopa to je normalno,mislim na tekst gde covek koji svedoci o tome govori da iza toga stoji i episkop. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Aли, брате, видиш да иза овог писма, а вјероватно и одлуке о суспензији, стоји управо Епископ. који је прозиван у тексту као главни кривац за то што се десило, тј , он је био мета тог текста. А колико ће људи ово да прочита ово саопштење?! И онда ће неко да ти каже "Ах, то је онај Епископ што га свако мало за нешто прозивају". Знаш и сам кад наши људи у иностранству гледају на Цркву. Не мора ни Литургија да се служи, само да се србује. А вјероватно и на основу доносе суд о тамошњим Епископима. Нешто слично као што овдашњи расколници гледају на наше Епископе. Тако да можеш свашта чути. Буде ту понекад и истине, да се не лажемо, али углавном су то измишљотине, а често и врло безобзирне и лажљиве. Тако да ипак треба провјерити увјек о чему се ради, а све се може лако сазнати. obi-wan, Rašo, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука