zuti car Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Kako je krenuo za 20 godina zvanicna verzija ce da bude da su Srbi ubijali hrvate u Jasenovcu . Na primeru Leopolda vidimo koliko je ukorenjena mrznja prema Srbima u Hrvatskoj , eto cak i on koji je drugaciji iznosi neke stvari koje daju jasnu sliku sta hrvati osecaju prema Srbima i kakvo opravdanje imaju za tu mrznju i za zlocine koji traju vise od jednog veka . Takodje je jasno da oni nikada nece da se promene jer srz svog nacionalnog identiteta grade na mrznji usmerenoj na Srbe i pravoslavlje . Sretao sam hrvate po svetu , svasta sam doziveo i video, od toga da nece da mi pruze ruku i da nece da pricaju sa mnom jer sam Srbin do toga da idu i slave ,uz naravno onog mamlaza tompsona, oslobodjenje onih generala sto im se sudilo u Hagu . Svuda gde odu , glavna prica im je kako su Srbi zli i kako su hteli da ih istrebe i otmu im zemlju a nekako uvek zaborave da kazu da su drzvau prvi put dobili od Hitlera 1945 i nikako da pomenu WWI i njihovo ucesce u gencidu nad Srbima, WWII i jasenovac , etnicko ciscenje 90tih . I gde je sad milosavljevic da mi kaze da nisam u pravu , sem ako ... Goku, Crveni Baron, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Leopolde,отворио си тему и елементарна логика и ред је да се бар ти уздржиш од спамовања исте. Јасно је да концентрациони логор Јасеновац није тачка на којој "двојица браће" могу било шта заједничког пронаћи. Јасно је такође да је и после Јасеновца, дакле после 2. св. рата, било Срба који су желели и који су живели у републици Хрватској. Јасно је да је ово једна од данашњих слика твоје ( и моје бивше домовине) : http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/443353/Zabranili-pomen-poklanim-Srbima Јасно је ...морао би пуууно да радиш и залажеш се код својих ако ти заиста недостају твоје комшије и тужно ти што су њихове куће и имања запуштени и пропадају или су их запосели твоји сународници. Јасно је да вас онда таквих у данашњој Хрватској мора бити хиљаду пута више нег овог момента да би се то изменило и да је упутније потражити прво одговор међу својима,Хрватима. па онда доћи и питати то што си питао. Овако, без обзира на сав твој вечерашњи труд, чини ми се ипак све остаје на граници доброг васпитања и упитаности о твојим добрим и искреним намерама. feeble, zuti car and Goku је реаговао/ла на ово 3 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 @Жути царе, лајк ти за ову реченицу- Kako je krenuo za 20 godina zvanicna verzija ce da bude da su Srbi ubijali hrvate u Jasenovcu . - - - - - - - - - ------------------------------------ " Сваког дана у сваком погледу....", да, све више "напредују". Логорска документација је већ у току самог рата у два наврата уништавана ('43. и ''45. ).Од тог рата наовамо, шта рећи, о томе Срби у Србији и незнају баш нешто пуно. Они који су и знали били су непријатељи братсвајединства и као такви уљагани и уклањани . Сад, у овом задњем, читав комплекс (дакле, више од 200 км2 ) био је у више наврата систематски бомбардован, разрован чиме год су стизали. Ни костима Јасеновачких Мученика нису дали покој. Којом речи описати !? Дејан-Марковић and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 @Жути царе, лајк ти за ову реченицу- Kako je krenuo za 20 godina zvanicna verzija ce da bude da su Srbi ubijali hrvate u Jasenovcu . - - - - - - - - - ------------------------------------ " Сваког дана у сваком погледу....", да, све више "напредују". Логорска документација је већ у току самог рата у два наврата уништавана ('43. и ''45. ).Од тог рата наовамо, шта рећи, о томе Срби у Србији и незнају баш нешто пуно. Они који су и знали били су непријатељи братсвајединства и као такви уљагани и уклањани . Сад, у овом задњем, читав комплекс (дакле, више од 200 км2 ) био је у више наврата систематски бомбардован, разрован чиме год су стизали. Ни костима Јасеновачких Мученика нису дали покој. Којом речи описати !? Nema reci , neki narodi jednostavno civilizacijski ne pridpadaju 21.veku ukoliko uopste pripadaju ljudskom rodu . Sad ce naravno milosavljevic&co da me napadnu zbog generalizacije ali neka, ono sto i slep vidi oni nisu u stanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Људи моји мислио сам напустити тему када сам видио у шта се претворила и не знам који ме враг натјера да јутрос поново уђем. Али када сам већ ушао, ево да кажем нешто на тему лицитирања бројем жртава. На жалост, о Јасеновцу се данас много више зна у израелском институту о холокаусту Јад Вашем него у Србији. Данас је, чини ми се, један од највећих ауторитета на ту тему владика славонски Јован. Био сам на наколико његових предавања о систему усташких логора Јасеновац и Јадовно. Велики проблем је кратко памћење нашег народа и лицитирање бројем жртава. Тачан број се, на жалост нашом кривицом, не зна и са ове временске дистанце можда и неће сазнати. Да, тачно је да је лицитирања било, и што се броја и што се националности жртава тиче. Тек одскора се озбиљно ради по питању пописа. Владика Јован је рекао (прије двије или три године) да се, тада, располагало пописом од око 120 000 имена јасеновачких жртава. Дакле 120 000 потврђених. Што не значи да их је било само 120 000 (а сигурно није мање). Њемачки и италијански (дакле фашистички) ивори говоре о стотинама хиљада. (једна, двије, три мало ли је?). Тако да је о 43 000 неозбиљно и увредљиви говорити.У самом Јасеновцу, код споменика нисам био. Људи који су били, а којима вјерујем, кажу да се посјетом музеју тамо, уопште не може закључити ко су жртве а ко злочинци. Само да су тамо страдали неки људи. Антифашисти. Јесте, баш је нека баба са Козаре или беба у колијевци знала и шта је фашизам и шта је антифашизам па је страдала због тога. Гробна поља се налазе са десне стране Саве, у Доњој Градини у Републици Српској. Тамо сам био неколико пута. Јаме су видљиве. И остаци пећи гдје се правио сапун. И спаљивале кости. И топола на коју су вјешали логораше. Довоњно је видјети број и површину јама па претпоставити колико људи лежи у њима. Овом приликом вас све позивам да дођете посјетити овај меморијални комплекс. То нам је потребно. Цитирао бих већ поменутог владику Јована:" Нисмо ми потребни јасеновачким мученицима, они су у Царству небеском, али они су потребни нама." Вјерујте ми, вриједи отићи.Још да напоменем да код нас у Бањалуци дјелује удружење грађана Јадовно које се озбиљно бави геноцидом над Србима у 2. свјетском рату. Лично познајем младе историчаре који озбиљно приступају овој теми, без гађања бројевима, и признати су у ширим круговима. Иложбе које су направили биле су у Москви, Београду, Јерусалиму...Писао сам већ на овој теми о бунарима у једном славонском селу и спаљеној цркви пуној људи. То се и данас може видјети, имју и спомен плоче и бројеви. У Драксенићу (Република Српска) такође постоји црква у којој су људи ликвидирани маљем у главу а послије спаљени заједно са црквом. Мотике, Петрићевац, Шарговац код Бањалуке ( масакр организован и почео из самостана који и данас постоји, а који је посјетио и папа Јован Павле, не да би се поклонио жртвама), херцеговачке јаме ....Само 43 000? И још нешто: изузимајући Овчару и догађаје од прије 20 година, гдје су то јаме у којима су систематски уништавани Хрвати од стране Срба у 2. свјетском рату? Ред је да се и о њима прича, ако их има. Па ваљда би се знало нешто о томе. Има Блајбург, али ту нису убијана Хрвати од стране Срба него усташе и сарадници окупатора од стране комуниста (истих комуниста који су ликвидирали припаднике ЈВуО, православне свештенике...) Чак је и Стјепан Месић Изјавио да ни једна жртва Јасеновца није крива за Блајбург, али многе жртве Блајбурга су одговорне за Јасеновац.Само још цитат Јасно је да концентрациони логор Јасеновац није тачка на којој "двојица браће" могу било шта заједничког пронаћи. са којим се апсолутно слажем. О Јасеновцу треба говорити, али не на овој теми.Немојте бити строги према Леополду, човјек говори из своје перспективе. Рекао је много ствари које би, вјерујем, мало Хрвата рекло и треба му честитати на томе. Ако ово будемо даље продубљавали, оде то... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Pa neka ode , nemam nista protiv coveka ali mi ne pada na pamet da zaboravim sta se desavalo u [oslednji 100 i usur godina.Nikada nam prijatelji bili nisu , niti ce da budu . Svaku su priliku koristili da nas istrebljuju , ali bas svaku , pametnome dosta . Jos covek kaze Srbi otisli , jok trebali su da ostanu pa da budu poklani . Nego da ne kvarim vise bratstvo vam i jedinstvo , odoK sa teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Жути царе, немој тако, па ја се први слажем да никако не треба заборавити. Слажем се да нам, генерално на нивоу нације, никада нису били нити ће бити пријатељи. Али то није препрека да ти неки конкретан човјек не може бити пријатељ само зато што је Хрват. Само сам хтио да кежем да има много тема око којих се можемо сложити и расправљати, не морамо о злочинима јер ту и не можемо. Јасеновац би требао бити посебна тема (нпр наш однос према Јасеновцу или тако нешто). Какво црно братство и јединство. Разумијевање и поштовање, па да не кажем и љубав су нешто друго. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Na primeru Leopolda vidimo koliko je ukorenjena mrznja prema Srbima u Hrvatskoj , eto cak i on koji je drugaciji iznosi neke stvari koje daju jasnu sliku sta hrvati osecaju prema Srbima i kakvo opravdanje imaju za tu mrznju i za zlocine koji traju vise od jednog veka . Takodje je jasno da oni nikada nece da se promene jer srz svog nacionalnog identiteta grade na mrznji usmerenoj na Srbe i pravoslavlje. (CUT) Svuda gde odu , glavna prica im je kako su Srbi zli i kako su hteli da ih istrebe i otmu im zemlju a nekako uvek zaborave da kazu da su drzvau prvi put dobili od Hitlera 1945 i nikako da pomenu WWI i njihovo ucesce u gencidu nad Srbima, WWII i jasenovac , etnicko ciscenje 90tih . U potpunosti se slažem sa tobom ovo je skoro sve realno napisano. Ne poznamo povijest. Zaboravljamo hrvatsku ulogu u WW1 i napadu na Srbiju. Apsolutno točno. A imam osjećaj kao da je temelj nacionalne svijesti kod nas stvarno ustanovljen na mržnji protiv Srba i to je sada već doista i stvar patologije. Mržnja je ukorijenjena, ja to stvarno ne mogu shvatiti jer ja ne temeljim svoje hrvatstvo na mržnji prema nekome, već svoje hrvatstvo temeljim na ljubavi, bilo prema domovini, sunarodnjacima, susjedima. @Goku, u vezi tvoje izjave: "gdje su to jame u kojima su sistematski uništavani Hrvati od strane Srba u 2. svjetskom ratu? Red je da se i o njima priča, ako ih ima. Pa valjda bi se znalo nešto o tome" - rado ću prodiskutirati o tome i iznjeti ti krcato dokaza, samo otvori temu i rado ću ti se pridružiti. A do tada neću govoriti o tome na ovoj temi.. Јасно је ...морао би пуууно да радиш и залажеш се код својих ако ти заиста недостају твоје комшије и тужно ти што су њихове куће и имања запуштени и пропадају или су их запосели твоји сународници. Јасно је да вас онда таквих у данашњој Хрватској мора бити хиљаду пута више нег овог момента да би се то изменило и да је упутније потражити прво одговор међу својима,Хрватима. па онда доћи и питати то што си питао. Овако, без обзира на сав твој вечерашњи труд, чини ми се ипак све остаје на граници доброг васпитања и упитаности о твојим добрим и искреним намерама. Kada pitam svoje sunarodnjake "pa daj čovječe koji ti je! zato gnjaviš jadnog čovjeka!!" (Srbina) odgovor je uvijek "znaš li ti što su oni meni napravili, spalili kuću, ubili rodbinu!!" itd. pa uglavnom budem optužen da sam i ja "srboljub" "četnik" "izdajica" i sl. epiteti. I ja potpuno razumijem rane tih Hrvata stvarno su propatili tijekom devedesetih od ruku Srba. Zato sam i došao ovdje da vidim i koja je vaša verzija priče rata iz devedesetih jer svaki događaj ima dvije strane. Razuman čovjek uvijek ispita oba svjedoka i pregleda dokaze od obje strane, ne sasluša samo jednoga pa prema tome donosi zaključak. A ja se smatram razumnim ljudskim bićem. Dugo sam na ovom forumu i čitam ga godinama, pokušavam razumjeti Srbe pa kada svojim Hrvatima nastojim pojasniti da su se Srbi devedesetih možda digli na oružje i zbog toga da im se ne ponovi Jasenovac i bilo ih je strah, odgovor je "Pa nismo mi krivi za to?!" i začepe mi usta sa time. Onda bar polovici njih su djedovi bili u partizanima i kažu da nemaju zbog čega ispaštati a pogotovo ne zbog Jasenovca niti podnositi osvetu 50 godina kasnije. I to razumijem. Razumijem obje strane. I zato ne mogu suditi i zato uvijek pozivam da ne sude jer ne znamo što onaj drugi trpi.. Da te informiram i ovo, primjetio sam da hrvatske Srbe najviše maltretiraju uglavnom oni koji su i sami bili maltretirani i protjerani od strane Srba - uglavnom je riječ o hrvatskim prognanicima iz Bosne, Vojvodine, istočne Hercegovine, Boke, Beograda, Kosova i sl. odakle su protjerani tijekom ratova iz devedesetih. I ti ljudi danas pokušavaju doći do svoje imovine po Republici Srpskoj ili Vojvodini ali uzalud. Doista svi od reda imamo raditi na sebi. Nikada nam prijatelji bili nisu , niti ce da budu . Svaku su priliku koristili da nas istrebljuju , ali bas svaku , pametnome dosta . Jos covek kaze Srbi otisli , jok trebali su da ostanu pa da budu poklani A opet 190 000 ih je ostalo, pa nisu poklani, je li tako? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 A primjetio sam da mnogi u ovoj temi spominju Thompsona kao nekog važnog lika danas? Pa njega godine gospodnje 2014 slušaju samo balavci, ultradesničari i neuke seljačine. Za mene on nije relevantan jer su mu pjesme plagijati - i to srpskih pjesama Njegova pjesma Anice Kninska kraljice je u stvari srpska Nad Kraljevom živa vatra seva Njegova pjesma Čavoglave je u stvari partizanska Sivi sokole Njegova pjesma Evo zore evo dana je u stvari partizanska Na Kordunu grob do groba Ne zna čovjek bi li se smijao ili što... Милан Ракић and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Ја сам тај који га је споменуо Нисам знао за ово (плагијате), додуше нисам га никада ни слушао, само сам видио текстове неких пјесама (типа "Ој Неретво теци низа страну, носи Србе плавоме Јадрану и слично). А ако је што се популарности тиче тако како кажеш, онда медији прувеличавају. Драго ми је ако је тако. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука