Zayron Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Sve više mladih Rusa otpada od pravoslavlja i počinje ispovijedat slovensko rodnovjerje jer je to danas "in" a idoli ili uzor su im ovakvi sportisti i njima slične neopaganizmom oslovljene medijalne ličnoti, celebrite, političari i ostali javni djelatnici. Povetkin: Ja sam vojnik, moj bog je Perun! Publikováno 2. 2. 2014 Intervju Aleksandra Povetkina bivšeg pretendenta na titulu šampiona u superteškoj kategoriji:Kada ste počeli da izlazite na mečeve uz pesmu „Rus"?Krajem 2005. godine sedeo sam sa prijateljima, razgovarali smo. Svirala je muzika, a onda je neko pustio tu pesmu. Kad sam je čuo, kroz telo su mi prošli žmarci. „Stani, stani, to je pesma uz koju ću izlaziti!" Nakon toga sam se upoznao sa Nikolajem Emelinjim, autorom i izvođačem te pesme. Mnogi se prema toj muzici odnose sa ironijom. Mnogima se to ne sviđa. Ali, to je moje. Ako ne povređuje druge ljude, svako može da radi što želi.Kada ste počeli da se interesujete za rodnoverje?Još kad sam se amaterski bavio sportom, 2004. godine. Počelo je neobično. Ustao sam ujutru i uključio televizor, a na programu je bio crtani "Detinjstvo Ratibora". To je na mene ostavilo utisak. Posle toga sam pogledao film "Prvobitna Rusija". Počeo sam da se interesujem, razgovarao sa svetim ocima, pravoslavnim. Nije mi se nimalo sviđala podela na pravoslavlje i staru veru. Ali zašto? I jedno i drugo je naša istorija. Meni je, po savesti i po duhu, bliže ono što je bilo pre hrišćanstva. To što je bilo u Kijevskoj Rusiji. Po tome sam ja rodnoveran.Šta su za to govorili pravoslavni sveštenici?Govorili su da je to od satane, od nečastivog. Ja se sa tim ne slažem. U tome sam godinama, pričao sam sa raznim ljudima, uključujući i one koji se bave iskopavanjima. Istovremeno imam mnogo prijatelja hrišćana, koje cenim, volim i poštujem. Ja sam ruski Sloven. Za mene je glavno da živim časno i savesno. Na dobro ću odgovoriti dobrim, na zlo - tim istim.Naš bog je Hrist. Ko je bog rodnovernih?Bilo je mnogoboštvo. Na primer, ti si zemljoradnik, tvoj bog je Veles. Ja sam vojnik, moj bog je Perun. Svarog je praroditelj bogova. Ponavljam, treba poštovati svoj narod, svoj rod, živeti časno i savesno. To i jeste moja vera. A danas ispovedanje u crkvi zamenjuje savest? Ne može to tako. Nikome ne želim da namećem nešto. To je moj put i idem njim.Gde su rodnoverni hramovi?Priroda je naš hram. Ne ono što su ljudi napravili. Već ono što je priroda napravila. Za rodnoverne je najvažnije živeti u skladu sa prirodom. Zato je meni posebno teško da gledam kako je sada uništavaju. Ja nisam neki veliki vernik. Ja se prosto pridržavam određenog načina života, kakvog su se pridržavali i naši preci. Šta je Sloven? To je čovek koji obrađuje svoju zemlju i spreman je da je zaštiti, ukoliko je to neophodno. To je sve.Ispričajte nam o svojim tetovažama. Vi ste jedini kome mogu postaviti interesantno pitanje o tome.To su moje amajlije (pokazujući na desnu podlakticu). Ovu sam napravio davno. Bili smo u kampu u Kislovodsku. Vidio sam taj znak na kući jednog čoveka. On mi je ispričao ta je to drevna amajlija, simbol mnogobožačke Rusije. Izgleda kao čovek koji se obraća Suncu. Odlučio sam da to uradim na ruci. Na levom ramenu je zvezda Rusije. A na dlanu je starim slovima ispisano "Za Rusiju". I još na grudima nosim sekiru Peruna. Krst ne nosim.Za Staroslavce tekst preveli sa ruskog:Tamara Jovanović i Danko CumboIzvor: http://www.sports.ru/https://www.facebook.com/RODNA.VERA Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ovdje Povetkin priča o toj svojoj tetovaži: https://www.youtube.com/watch?v=uUtzjCy2kqI Tattoo Alexander Povetkin Publikováno 8. 2. 2014Visiting program visited boxer Alexander Povetkin. In an interview with Russian heavyweight talked about, but when the fight will be held rematch with Wladimir Klitschko and why he still has not looked record his last fight, which suffered its first defeat of his career. And for the first time on television: the revelation of the family boxer, daughter Arina and sibling Vladimir. Full interview host of "True 24" Eugene Dodolevu look at the portal channel "Moscow 24» http://www.m24.ru/videos/34750 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ima likova koji kad skapiraju pravoslavno ucenje, budu iskreni prema sebi pa shvate da nisu i ne zele biti pravoslavci vec d su u srzi pagani. Taj lik je u tom fazonu ocigledno.... Ignjatije and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ima likova koji kad skapiraju pravoslavno ucenje, budu iskreni prema sebi pa shvate da nisu i ne zele biti pravoslavci vec d su u srzi pagani. Taj lik je u tom fazonu ocigledno.... Da, to se odnosi i na mnoge srpske i hrvatske, pravoslavne i katoličke ultranacionaliste, vrlo je tanka ta granica koju potom dosta lako predju ako su pred izborom da imaju uprednostiti rasu i naciju ili vjeru a ne žele ili ne umiju pomiriti u sebi to oboje, naći neku sredinu i kompromis. Takvi potom brzo i lako otpadnu i postanu apostatama od hrišćanstva. Ignjatije, Срђан Шијакињић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ja sam čak u sumnji da mnogi to rade radi ličnog komfora (duhovnog konformizma) i proste nezaintresovanosti i nedostatka volje ograničavati se u bilo čemu što hrišćanstvo traži. Oni su mladi, zdravi, jaki, energični, imponuje im kult tijela, ako su sexualno založeni i naginju ka hedonističkom stilu života onda oni u hrišćanstvu nemaju a ni ne žele šta potraživati i osjećaju da im tamo nije mjesto jer se ne žele zbog ičega što rade nekom ispovijedati zbog sexa, jointa i svog stila života na koji su navikli. Pravdaju to onda istorijom, arheologijom, patriotizmom, tradicionalizmom, nacionalizmom itd. I rješavaju to na kraju ovako, počnju ispovijedat rodnovjerje, niko im nema prava reći da nisu vjernici jer oni vjeruju u Peruna i druge te bogove i još su veći tradicionalisti i konzervativci od svih drugih. A istu tu odbojnost gaje i prema islamu i jevrejstvu jer ne samo hrišćanstvo već i ove dvije druge religije takodjer imaju dosta zahtjevna ograničanja tičući se izbora i vrste životnog stila. Takvi onda u hrišćanstvi i islamu i jevrejstvu vide nekakve neljudske religije koje nisu po mjeri čovjeka jer ih u svemu ograničavaju, traže postove, odricanja u sexu, u hrani i piću u zabavi i uopšte u životu i iscrtavaju im kao lenjirom kako ima da žive. A jaka i velika EGA to ne mogu da podnesu, takav stil života i zato si nalaze ovaj ovakav kao izgovor za te svoje slabosti. Medjutim rodnovjerje ako već nije bilo restriktivno u sexu i par sličnih stvari u svim drugim ostalim jeste, ono što danas nazivamo praznovjerjem je bio glavni sadržaj rodnovjerja kao religije i njihove religijske prakse. A to rodnovjerje je takvim totalitarnim načinom zadiralo u svijest i život onodobih, tadašnjih ljudi da oni nisu baš mnogo veselo živjet mogli. Sav život im je prošao u strahu da li će prekršiti i porušiti nekakav plemenski tabu ili zabranu i zbog toga ih neko božanstvo, slovenski paganski bog ili božica pogledati svojim urokljivima očima i poslat na njih i na njihovu djecu nekakvu strašnu kaznu, prokletstvo, tešku bolest, višegodišnju neurodu i sl. Da će im mačka preći preko puta, da će prvo lijevom nogom zakoračit i sl. Mislim da su to osobe vrlo velikog EGA i nepoučene i nezakorijenjene kako treba u hrišćanstvu. a to rodnovjerje koje su sada oni stvorili, uopšte nije to kakvo je bilo, napravili su si nešto što opet njima odgovara, što im se nije svidjelo toga tamo sad nema. Vrlo bi me zanimalo kolikoí bi njih ostalo rodnovjernim kad bi se upražnjavalo se všim všude, i sa ljudskim žrtvama, da li bi žrtvovali Perunu ili Morani svoju ćerku, sina, unuka, unuku? https://www.pouke.org/forum/topic/36280-прислава-преслава/?p=1183619 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 A to rodnovjerje je takvim totalitarnim načinom zadiralo u svijest i život onodobih, tadašnjih ljudi da oni nisu baš mnogo veselo živjet mogli. Sav život im je prošao u strahu da li će prekršiti i porušiti nekakav plemenski tabu ili zabranu i zbog toga ih neko božanstvo, slovenski paganski bog ili božica pogledati svojim urokljivima očima i poslat na njih i na njihovu djecu nekakvu strašnu kaznu, prokletstvo, tešku bolest, višegodišnju neurodu i sl. Da će im mačka preći preko puta, da će prvo lijevom nogom zakoračit i sl. A ko ih je toga spasio? Pa hrišćanstvo samo, ko drugi? Isto to hrišćanstvo koje oni nazivaju neslovenskom religijom i antislovenskom jevrejskom besmislicom i izmišljotinom, isti ti sveti Ćiril i Metodije koje oni nazivaju danas masovnim zločincima, izvršiteljima genocida i etnocida nad starim Slovenima i njihovom kulturom, vjerom i civilizacijom. Danas je njima stvar koja se podrazumjeva to što ne umiru straha u mrkloj noći u šumi kad nešto šušne jer to su nekakve leptirice, zle Vile koje sišu ljudima krv ili Morena ili Vodnici ili Vještice itd. a na tom mogu zahvaliti samo istom tom hrišćanstvu što se to tako danas podrazumijeva. Da hrišćanstva nije bilo, da nikada nije došlo medju Slovene oni bi i danas živjeli u takvim strahovima kao i njihovi pretci a od civilizacijskog napretka, kulture, nauke nikada ništa ne bi bilo. I dan danas bi živjeli u slamnatim kolibama i zemunicama i provodili vrijeme u kopanju, zemljoradnji ili eventualno sem tam nekakvim povremenim ratovima sa okolnim plemenima. I dan danas bi živjeli u cjeloživotnom strahu od svega, od sila koje ne poznaju i božanstava koja ih proklinju i kažnjavaju. Rodnovjerje i paganstvo su strašno duhovno ropstvo i totalitarizam uma i duha, tamo nikakve slobode nema. Ako mislite da je fundamentalistički islam talibana, ISILA, Al-Kaide, Hamasa takvim duhovnim totalitarizmom, rodnovjerje je onda bilo takvo pa još na kub, najextremniji islamski fundamentalisti što danas postoje su za njih dječili vrtić i u usporedbi prema njima razuzdani anarholiberali. Živjeli bi ko u Indiji, tako nešto. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 29, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Изгледа га неко много јако набо у вугла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Sve više mladih Rusa otpada od pravoslavlja i počinje ispovijedat slovensko rodnovjerje Деца комуниста и комунизма, нису они отпали но њихови ђедови. Олимп, nana, Pontifex Emeritus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ovo sto Rusi rade je cista budalastina. Pijana nacija su bili oduvek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Па и ми имамо исте такве. Јесмо ли и ми онда пијана нација? Crveni Baron and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Ovo sto Rusi rade je cista budalastina. Pijana nacija su bili oduvek. Тако и ти мени делујеш на овом форуму Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Тако и ти мени делујеш на овом форуму A ti meni delujes kao neki klerikalac koji podupire klerikalizam i sve ostale budalastine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Па и ми имамо исте такве. Јесмо ли и ми онда пијана нација? Mi smo nacija na lekovima za smirenje. Vise ljudi kod nas pije lekove za smirenje, nego sto glasa. Pontifex Emeritus and Skala357 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 апсолутно! то је дијагноза целе те појаве (мада има доста и антисемитизма, што је тек невиђен апсурд). иначе и ти ''родоверци'' су претежно атеисти. јер је за њих родоверје пре свега скуп ритуала, обреда и обичаја. дакле, фолклор. врло мали број њих истински верује у старе богове. ако ико. што се нас Срба тиче, ми смо једном ногом пагани, а другом хришћани. и то је савим у реду. Nije to nikakav apsurd, ništa prirodnijeg od sprege ultranacionalističkih i rasističkih arijskih odnovjeraca i antisemitskih Übermensch arijskih nacista. Oboji imaju zajedničko kult zemlje, rase, predaka (stari Sloveni, stari Germani), paganske mitologije i tijela, mnogi rodnovjerci su istovremeno i neonacisti, ustvari je to tamo redovita pojava, praktikuju to oboje. Ovo je jedan ljupki staroslovenski paganski običaj pijenja krvi pri ljetnjem solsticiju, mladenci a djevčata, pojdte se napit! To je dobro za akne. Imaćete čisti ten kao mlijeko. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 презир према хришћанству код њих је последица тога што хришћанство виде као изопачену јеврејску веру. мрзе Јевреје (антисемитизам) па због њих мрзе и Христа. тотални поремећај! Da, bolje da ni ne znaš čega sam se sve ja načitao tamo po njihovim forumima o hrišćanstvu, Isusu, svetim Ćirilu i Metodiju, strefila bi te kap. U pojedinim stvarima su premašili i sataniste. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука