ouk Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Да би смо схватили како треба да изгледа идеални свештеник морамо отићи мало дубље . Дакле основне карактеристике су : Да не говори много о вери ,да не дави са дугим и исцрпним литургијама ,да буде домаћин човек у правом смислу речи . Као прво није битно да сваке недеље и празника поготово ако празник пада на радни дан да држи литургију . Али се литургија не сме прескочити на :побусани понедељак,бели уторак,клемпаву среду ,петку пред задушнице ,и белу суботу . Пролазно време за трајање литургије треба да буде између 20 и 25 минута . Кључни део литургије је читање приложника са комплет подацима име презиме ,и за шта се тачно прилаже : Овако би то изгледало :Милева Ракић прилаже 100 динара да јој просци дођу у кућу 200 динара да је снаја не одвоји од сина 150 динара за мртве 300 динара да јој урокљиви и зли заобилазе кућу 50 динара за здравље стоке и укућана Значи мора да се зна тачно . Од иделног свештеника пожељено да је и вешт бизнисмен ,тако да увек има иза куће или у каквој остави аутомобилске гуме коришћене разних профила ,разне делове за тракторе и слична возила Поред тога треба да уме да чита разноразне молитве ,уз врло неартикулисане звуке ,дување ,поскакивање и слично . Такође мора на зле да уме да баца клетву . Пожељно је да око заветног крста што чешће кади и мрмља у браду ,и то само када га парохијани могу видети .Такође не треба заобићи заветни храст,заветну букву и заветну шљиву . Показати пуно разумевање за мрсну славу током Божићног поста ,јер ако је деда тако радио то је ок ,чак шта више величати овај паметни дедин потез . У потпуности бити упознат са радом локалних светих Борки,Миладина,Стојана и слично ,парохијанима освећивати воду по пар пута годишње управо за ове потребе . Преко икона или поред њих држати нека платна ,разне црвене ,жуте и сиве кончиће . Редовно отварати западни излаз на храму а ако га нема пропкопати га под хитно . Повремено бацати клетве и анатеме на зле и покварене . Са мушким парохијанима бити опрезан шалити се много ,повремено и потегнути по коју ,са парохијанкама бити у дрскијем односу ,слати их да обилазе цркву ,саветовати да пљују и дувају на куће непријатеља а по потреби проклињати . Ако мислите да је ово измишљено ,е па није добродошли код оца .......у епархији Бачкој kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Мали додатак: Да не чита саставе из средње школе после Литургије које немају везе са данашњим стањем.. Да не узима паре за сваку глупост..и када човек крсти двоје деце..да не говори: "било ти лепо када си правио" Да не наплаћује 2х гробно место..због пада валуте... Да некада нешта уради и џаба... Да попадије мање времена проводе у меркатору...можда џаба нешта и ураде.. :cheesy2: Да батале теолошке расправе и да се баве Хришћанизацијом Срба ЛАЈВ! итд..итд... ekstra п.с Да пусте архитекте да се баве пројктовањем Цркви (лично 0110_hahaha ) kron је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Мали додатак: Да не чита саставе из средње школе после Литургије које немају везе са данашњим стањем.. Да не узима паре за сваку глупост..и када човек крсти двоје деце..да не говори: "било ти лепо када си правио" Да не наплаћује 2х гробно место..због пада валуте... Да некада нешта уради и џаба... Да попадије мање времена проводе у меркатору...можда џаба нешта и ураде.. 0205_whistling Да батале теолошке расправе и да се баве Хришћанизацијом Срба ЛАЈВ! итд..итд... leteti п.с Да пусте архитекте да се баве пројктовањем Цркви (лично :mad: ) prstgoreНа ово додајем и школоване иконописце и конзерваторе да раде свој посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Наравно! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Mozda je bolje bilo napraviti anketu imate li ovakvog svestenika u okolini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Мислим да идеални свештеник треба да познаје своје парохијане. Да зна како се укућани зову кад дође да свети водицу (макар и да запише негде, па пре него што ступи у дом, да се подсети), да зна у којој породици каква невоља има, где деца иду у школу, па и такве ствари као кад је понеком детету рођендан. Дакле, да остварује жив и пријатељски однос са својим стадом, то јест са стадом које му Христос поверава, а не да се понаша као занатлија. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Оук сита сам се исмијала 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh Антицс - greengrin (осим за ово са рођенданима, мислим да за то нема неке потребе) greengrin Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Оук сита сам се исмијала 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh Антицс - greengrin (осим за ово са рођенданима, мислим да за то нема неке потребе) greengrin Потписујем.Једино што неки свештеници,посебно у градовима,имају велике парохије,мислим на број парохијана,од којих многи долазе у цркву,само кад се сече колач за славу,а свештеника примају у кућу,само кад свети водицу за славу и за Васкрс. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Оук сита сам се исмијала 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh Антицс - greengrin (осим за ово са рођенданима, мислим да за то нема неке потребе) greengrin Потписујем. Једино што неки свештеници,посебно у градовима,имају велике парохије,мислим на број парохијана,од којих многи долазе у цркву,само кад се сече колач за славу,а свештеника примају у кућу,само кад свети водицу за славу и за Васкрс.У таквим околностима није,баш лако остварити блискост са парохијанима. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Jedna akcija najlepsa popadija ,i najtrendi popadija .Inace popadija gorepomenutog svestenika je izuzetna ,toliko izuzetna da na velike praznike privuce veliki broj muskih parohijana u Crkvu .Jer se draga popadija obuce vrlo oskudno ,koristeci pri tome materijale koji u debljini ne prelaz nekoliko mikrona .Tako da prilikom metanisanja i slicnih radnji kompletna parohija ima uvid u cipkani donji i gornji ves . Bio sam prisutan kada je se popadija sagnula da je deo pastve muskog pola samo zazmurio i naglo se zajapurio . Inace popadija je vrlo slobodna u ophodjenju pa reci u kojima se pominju odredjene fizioloske radnje su ucestale i na jedan poseban nacin upotrebljavane . Recimo jedno malo takmicenje ko ima najlepsu i najtrendi popadiju ! Trenutno odlazim u Rumuniju na liturgije i popadija koja je tamo mlada zenica uvek pristojno odevena lekar ,jedino sto ja pojma nemam Rumunski pa ne bih znao reci "koliko je trendi" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Оук сита сам се исмијала leteti eheeeej eheeeej Антицс - eheeeej (осим за ово са рођенданима, мислим да за то нема неке потребе) eheeeej Потписујем.Једино што неки свештеници,посебно у градовима,имају велике парохије,мислим на број парохијана,од којих многи долазе у цркву,само кад се сече колач за славу,а свештеника примају у кућу,само кад свети водицу за славу и за Васкрс. Наш свештеник долази само кад свети водицу, нема времена, иначе би био врло радо виђен гост. eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Оук сита сам се исмијала leteti eheeeej eheeeej Антицс - eheeeej (осим за ово са рођенданима, мислим да за то нема неке потребе) eheeeej Потписујем.Једино што неки свештеници,посебно у градовима,имају велике парохије,мислим на број парохијана,од којих многи долазе у цркву,само кад се сече колач за славу,а свештеника примају у кућу,само кад свети водицу за славу и за Васкрс. Код нас имају већ освећену водицу...па само измешају са оном коју си ти припремио!Тако да стигну остати и на ракији... eheeeej Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Jedna akcija najlepsa popadija ,i najtrendi popadija .Inace popadija gorepomenutog svestenika je izuzetna ,toliko izuzetna da na velike praznike privuce veliki broj muskih parohijana u Crkvu .Jer se draga popadija obuce vrlo oskudno ,koristeci pri tome materijale koji u debljini ne prelaz nekoliko mikrona .Tako da prilikom metanisanja i slicnih radnji kompletna parohija ima uvid u cipkani donji i gornji ves . Bio sam prisutan kada je se popadija sagnula da je deo pastve muskog pola samo zazmurio i naglo se zajapurio . Inace popadija je vrlo slobodna u ophodjenju pa reci u kojima se pominju odredjene fizioloske radnje su ucestale i na jedan poseban nacin upotrebljavane . Recimo jedno malo takmicenje ko ima najlepsu i najtrendi popadiju ! Trenutno odlazim u Rumuniju na liturgije i popadija koja je tamo mlada zenica uvek pristojno odevena lekar ,jedino sto ja pojma nemam Rumunski pa ne bih znao reci "koliko je trendi" eheeeej eheeeej eheeeej leteti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da ima duuuugu bradu, kosu (=u rep), da je onako pobožno-mističan, uvijek ozbiljan, ćutljiv, strog, nikad nasmijan(=smijeh, djavolja rabota), ... - TO JE IDEALNI SVEŠTENIK!!! :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da ima duuuugu bradu, kosu (=u rep), da je onako pobožno-mističan, uvijek ozbiljan, ćutljiv, strog, nikad nasmijan(=smijeh, djavolja rabota), ... - TO JE IDEALNI SVEŠTENIK!!! ko sa tvog avatara 4chsmu1 :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука