Jump to content

Има ли разлике између морала и доброте? Шта је "добар човек"?

Препоручена порука

On 24. 10. 2014. at 7:45, Suncokret54 рече

...драги пријатељу, у Христу брате, открићу ти нешто до чега сам дошао, како не знам Бог зна... будући глуп као што сам ти већ рекао и маловеран стално тражим нешто лако разумљиво и опипљиво, много сам прочитао о паду Денице, ништа ме није задовољавало, ништа нисам довољно добро разумео... узнео се, погордио се, сурвао се, замрзео...и, након дугог времена верујем да ми је откривено шта је то са чиме, несрећни анђео, није могао да се помири, апаратић... Деница није могао да се помири са тиме да је створен, савршен апаратић, али ипак апаратић... смртно увређен се побунио, и пао, будући једносмеран као и сви анђели није више ни желео ни могао да се врати назад... Бог, Који не штедећи даје, ствара човека и даје још више ; тело, душа, дух...па опет, Брижан за своја створења, ствара човечицу да човек не буде сам... чак и када су пали, Милостиви и Благи Бог, не престаје да даје, даје човечици да у себи зачиње, носи а потом и рађа живот... почетак смирења је да човек прихвати да је створење, а не творац што би, наговорен од првопалог, хтео да буде...када то прихвати трудом који је сразмеран дубини његовог пада, онда све иде лакше и све бива јасније, дубље прихватање већи напредак у свему Богоугодном... силна су искушења којима је човек на овоме путу изложен, искушења су заправо провера, зато се каже да без искушења не би било ни спасења... чему толика провера, томе што се у руке човека ставља човеку непојмљива сила и моћ, када нам је овде могуће уз "веру величине семена горушичиног горе померати" шта ће нам тек бити дато са оне стране где се пуноћа вере претвара у знање...шта је то спасење, постати од створења бог, сви спасени су будући свети, сви свети будући богови, по благодати...зашто по благодати када је Богу све могуће, па и да роди богове, зато да се у вечност зна да има увек старијих, да је раст вечан, тај бескрај бескрајног узрастања нам Син и показује, покоравајући се Оцу, у Духу Светом... бити добар је коначно стање, вечно стање, а овде су тек делићи вечности и Онај Који све обухвата и прожима, наш Добри Бог... :)

...може и краће...колико се труди да се сви спасу, толико је човек добар... :)

8086.gif

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Kad sam pročito naslov teme automatski mi je došla na pamet ona narodna:

"Dobar i lud braća rođena".

Ne znam zašto. :stadaradim:

On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Дефинитивно се добар човек постаје,а постанак доброга у нама јесте помирење са васцелим светом и самим собом.Упознати смисао и поткрепити га својим миром сопственог бића, који рађа жељу за однос према другоме,неустављиво,љубавно и безинтересно.

Ко год да је добио дар од Бога живога,зна да је смисао тог дара искључиво у дељењу са другим људима.

Добар човек уме да донесе сопствени дар од Бога свету али исто тако смирено и радосно учествује и  у даровима других људи.

Добар човек зна да се дарови не одбијају.

Морам рећи да смо сви позвани да будемо добар човек и то потпуно бесплатним од Бога добијеним даровима.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...