Срђан Шијакињић Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 ...не ја него Свето Писмо... Па тако гледано свака власт је од Бога. Она то и јесте, јер је по Божијем допуштењу (али све је по Божијем допуштењу, и зло и све остало). Али исто тако је била по Божијем допуштењу и комунистичка власт и турска власт итд. па је Црква критиковала обе. Например. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 ...Црква ниједну власт није поистовећивала са мајмунима, можда и због народа, јер ко смо ми ако су нам мајмуни на власти... Дај молим те, ја први пут чујем да Адам значи мноштво а не један човек ( Александар Милојков изнео став) пише, тј. пита члан grigorije22 на теми Питајте о. Саву Јањића, Игумана манастира Дечани, тражећи потврду за ово тумачење, ето, а на светосављу читам: Међутим, Свети Оци су једнодушни у тврдњи да ова листа имена јесте управо генеалогија и да није значајна само због тога што је сачувала појединости о раној историји људског рода него превасходно због тога што је то генеалогија Христова, Целокупна генеалогија Христова дата је у 3. глави Лукиног Еванђеља (прва глава Матејевог Еванђеља прати Христову генеалогију само од Авраама). Оци су врло брижљиви у усаглашавању привидних неподударности у именима како би се сачувала тачна генеалогија (на пример, свети Григорије Богослов у једној својој омилији на ову тему). Ми морамо да изаберемо: или да будемо уз Свето Писмо и Свете Оце или уз модерну рационалистичку критику која своје умовање заснива на претпоставкама (а не на чињеницама) модерне науке.3. На основу година које су наведене у овом одломку (и у каснијим одломцима Књиге Постања) може се израчунати старост човечанства. Према бројевима који су дати у Септуагинти, сада је 7490. година од стварања Адама. Цео текст: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/SerafimRouzTumacenjePostanja45.htm И ти сад мене налазиш да учиш нечему што сам не знаш. Наравно да су мајмуни на власти и нема везе са постављеним текстом и Светим писмом, већ искључиво са овом "политичком" темом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 :.mislise. видим ово има много везе са темом. :1479603ou32ggymb3: :774236lrsdhmiw4r: Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 . "Свака је власт од Бога", чак и Вучићева, значи твоје ругање није упућено Вучићу него Ономе Ко Је допустио да постане премијер... Вучић ми је антипатичан, али и сам сам учествовао у рађању свих њих, сад ваља стрпљиво кусати чорбицу коју смо сви заједно скували... https://www.pouke.org/forum/topic/36398-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5/page-2 Шта рећи? Ништа. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука