Jump to content

Igor Mikić

Оцени ову тему

Препоручена порука

...не ја него Свето Писмо... :)

Па тако гледано свака власт је од Бога. Она то и јесте, јер је по Божијем допуштењу (али све је по Божијем допуштењу, и зло и све остало). Али исто тако је била по Божијем допуштењу и комунистичка власт и турска власт итд. па је Црква критиковала обе. Например.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 138
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

...Црква ниједну власт није поистовећивала са мајмунима, можда и због народа, јер ко смо ми ако су нам мајмуни на власти... :)

Дај молим те, ја први пут чујем да Адам значи мноштво а не један човек ( Александар Милојков изнео став) пише, тј. пита члан grigorije22 на теми Питајте о. Саву Јањића, Игумана манастира Дечани, тражећи потврду за ово тумачење, ето, а на светосављу читам:

Међутим, Свети Оци су једнодушни у тврдњи да ова листа имена јесте управо генеалогија и да није значајна само због тога што је сачувала појединости о раној историји људског рода него превасходно због тога што је то генеалогија Христова, Целокупна генеалогија Христова дата је у 3. глави Лукиног Еванђеља (прва глава Матејевог Еванђеља прати Христову генеалогију само од Авраама). Оци су врло брижљиви у усаглашавању привидних неподударности у именима како би се сачувала тачна генеалогија (на пример, свети Григорије Богослов у једној својој омилији на ову тему). Ми морамо да изаберемо: или да будемо уз Свето Писмо и Свете Оце или уз модерну рационалистичку критику која своје умовање заснива на претпоставкама (а не на чињеницама) модерне науке.3. На основу година које су наведене у овом одломку (и у каснијим одломцима Књиге Постања) може се израчунати старост човечанства. Према бројевима који су дати у Септуагинти, сада је 7490. година од стварања Адама. Цео текст: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/SerafimRouzTumacenjePostanja45.htm

И ти сад мене налазиш да учиш нечему што сам не знаш. Наравно да су мајмуни на власти и нема везе са постављеним текстом и Светим писмом, већ искључиво са овом "политичком" темом.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

. "Свака је власт од Бога", чак и Вучићева, значи твоје ругање није упућено Вучићу него Ономе Ко Је допустио да постане премијер... :)

Вучић ми је антипатичан, али и сам сам учествовао у рађању свих њих, сад ваља стрпљиво кусати чорбицу коју смо сви заједно скували... :)

https://www.pouke.org/forum/topic/36398-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5/page-2

Шта рећи? Ништа.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...