RYLAH Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Znaci da begam dok jos mogu uteci, dok ne bude kasno? Само једна реч која ће показати узалудност твојих надања... ТРОЦКИ! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Znaci da begam dok jos mogu uteci, dok ne bude kasno? Немогуће је побећи од ЊИХ. Они су La Piovra. Пипци су им свуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Само једна реч која ће показати узалудност твојих надања... ТРОЦКИ! Е, ал барем је оверио Фриду пре него што су њега оверили оном секиром. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Е, ал барем је оверио Фриду пре него што су њега оверили оном секиром. Нека брате, живећу и без Монике Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Они су La Piovra. Узгред, сећа ли се неко ове серије? Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Узгред, сећа ли се неко ове серије? Како не, врхунска. Само ми криво што нисам оверио онај серијал са Таном, сви причају да је најбољи. Juanito and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Како не, врхунска. Само ми криво што нисам оверио онај серијал са Таном, сви причају да је најбољи. Последња сезона? Вр! Да је Ремо Ђироне Америкенац, добио би оскара... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Не знам да ли је испраћено на форуму, ово у вези са студентским протестима али ајде да се накачим... Прво се не бих сложио до краја са @@Панарет, -ом, да су захтеви оправдани, без даљих појашњења. Мислим на прва два, краткорочна, онај дугорочни о потреби новог закона је океј, а онај други је превише апстрактно постављен, по мом мишљењу. Него, мислим да је захтев да буде 6 рокова доста произвољан... Зашто 6 а не рецимо 8 или 5? Зашто се не постави питање како се тачно дошло до 4, односно 5 као предлога од стране законодавца? Знам да су аргументи за смањивање броја рокова то да статистике наводно показују да повећање броја рокова не повећава пролазност и да студенти пате од одлагања ствари за последњи рок у сваком случају, али је питање шта се конкретно губи уколико се да више рокова, шта је негативна страна, па макар само да 5 посто људи искористи рокове за излазак на њих. Друго, требало би чини ми се да се инсистира да сваки факултет прилагоди број рокова за материју, није нормално да Медицински, ЕТФ, Правни итд имају исти број рокова по дифолту, без неке анализе. Задржавање апсолвентске године и могућности да 06.ген. студира и после 8 година су океј захтеви, зато што је глупо да прописи важе ретроактивно. Иначе, сами по себи, једино је други оправдан, али зашто би целу једну годину неко имао право на дом и мензу, после краја четврте године, ако нема никакве обавезе у смислу присуства на факсу... Могло се поставити и питање где нестају места у домовима сваке године, зашто је много глуп систем полагања испита на неким факсевима, рецимо на Правном итд... Све у свему, некако се, као и сваке године, ад хок приступа проблему, чини ми се... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Zasto bi desnicari tukli ove sto hoce vise rokova?! Opet je neki spin i prevara u pitanju. Mrzim spin i medijske manipulacije! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Zasto bi desnicari tukli ove sto hoce vise rokova?! Opet je neki spin i prevara u pitanju. Mrzim spin i medijske manipulacije! једино ако су ови са ФФ што блокирају зграду некако повезани са анархистима или неким комунистима (нкпј и те форе) па их ови због тога нападају... увек сам имао неки нејасан утисак да се по маргинама тих студентих протеста вуку неке групице разних маргиналних уверења, анархисти, нацисти и остали слични... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Ја мислим да би студенти требало да схвате чему заиста служе студије (част изузецима). То би у старту решило многе од наведених проблема... Плутон, Crveni Baron, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Не знам колико је то уопште изводљиво, али ако је икако могуће требало би и да се тражи да се број буџетских места одређује према неким предвиђањима о могућности запослења, да се некако повеже са тржиштем рада а не овако као досад... Сваке годиен читамо у новинама о броју правника, економиста, лекара и сличних на бироу, а број уписаних се не мења ни за макац. Опет кажем, не знам да ли је то оствариво, али зар не би могли да се састану представници државе, факултета, представници одређене професије (нпр. Адвокатска комора за право), највећи послодавци у области и ако има још неки утицајан фактор и да процене оквирну цифру потребних кадрова за неки период и да се према томе одређују бројеви места... Например да уместо 500 места на буџету на Економском буде 100, а ко хоће да студира иако му кажу да нема перспективе у томе, ко мисли да може да каснијим радом постане конкурентан, нека лепо плати... Тиме би се направила нека позитивна селекција, стварно најбољи би били финансирани из буџета, а и сам буџет би се растеретио... И да, с времена на време се провлачи прича о наводно премалом броју високо образованих у Србији и онда се закључује како ће бити боље када их буде више... За пар деценија, претпостављам, сваки 3, 4. становник ће имати неки факултет. А чини ми се да је приступ потпуно погрешан, имати факултет није само по себи ни показатељ ни гаранција за било шта, бар у једном солидном броју случајева... Мислим да би било много корисније да људи себи поставе питање како да најбоље искористе своје афинитете и способности а не да крећу од полазне тачке да је императив имати факултет, па макар који и макар се показало да смо изгубили 4 или више година и неколико хиљада евра (ко не студира од куће) само да бисмо висили на бироу или радили нешто што бисмо могли сасвим и без факултета... Не знам да ли је правило, али причала ми је другарица која је била пар пута у Швајцарској да они тамо уопште не гледају на факултетску диплому као на нешто маст хев, али зато гледају на то да почне нешто да се ради што пре као на потребу... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 једино ако су ови са ФФ што блокирају зграду некако повезани са анархистима или неким комунистима (нкпј и те форе) па их ови због тога нападају... увек сам имао неки нејасан утисак да се по маргинама тих студентих протеста вуку неке групице разних маргиналних уверења, анархисти, нацисти и остали слични... Не знам шта се дешава на маргинама, али знам шта се раније дешавало на самом врху, не само протеста, него самих тих организација (студентски парламент). Дешавала се међустраначка борба. Конкретно су се тада оформиле две фракције - вођа једне је био из ЛДП-а, вођа друге из ДСС-а и дотичне партије су диреткно учествовале у креирању политичког живота ”аутономног универзитета” преко својих младих скојеваца. Срећом је згодна представница једног факултета на састанке вазда долазила у неком жешћем мињаку, па ми није било досадно да седим на тим седницама и игноришем другове. То је било на универзитету. На факултету је било нешто боље на почетку, јер је парламент решавао неке конкретне проблеме студената (нема грејања у амфитетатру јер нису плаћени рачуни, нема воде у тоалету јер нису плаћени рачуни - прети епидемија колере, нема сапуна, проблеми са појединим професорима итд). После су изабрани чланови (гле чуда, вечити студенти) кренули да скупљају гласове да траже паре за приматијаду. Све у свему, опште расуло. Универзитет треба да буде место где свако за себе стиче вештине неопходне за будућу професионалну каријеру и место где се ради наука. Студенти треба да заврше студије у најкраћем могућем року, те треба укинути све оно што им омогућава да развлаче, а не подстицати. Све што није учење и наука треба шутнути са универзитета и све политичке организације укинути (осим на факултетима где је политика струка, а и тамо забранити странчарење). Коме се не свиђа, не мора да студира. То је привилегија, а не обавеза. Срђан Шијакињић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 -Владимир-, RYLAH and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 о је привилегија, а не обавеза. Амин. И данас је исто. Људи у парламетима су или политички англажовани или бар жешће истаљени једни са другима и овима на нивоу универзитета и једини циљ им је лична корист. Ако помогну нешто, у питању су или најлогичније техничке ствари, које си поменуо, попут радног времена читаонице или сапуна (што би требало да се подразумева) или су само средство да се одрже на позицији и ућаре нешто. Част изузецима, има их, али велике љиге... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука