Дејан-Марковић Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Иако је њихов пројекат другопласиран, већину радова на мозаику ће радити мозаичка радионица манастира Свете Јелисавете у Минску. То је тренутно најбоља радионица. Погледајте како раде у Кијеву. Мислим да ће Мухин само водити пројекат. А што се тиче Италијана, својевремено је влада Р. Србије са Д. Ацовићем, организовала да, једна група студената ФЛУ, иде на обуку годину дана у радионицу Центро Алети у Рим, да науче рад на мозаику, и да по завршетку обуке они воде целокупан посао осликавања. Мозаик од Силазак у Ад (висине 4м), који се налази у Храму Св. Саве, је остао од тих мајстора. Ово је пример и стил рада радионице Центро Алети Тања1, Олимп and nana је реаговао/ла на ово 3 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Хм, да се кладимо да можемо? Не знам Лазо..драго ми је ако располажеш неким другим чињеницама Ми смо врло квалитетан и надарен народ.Штета што се овоме није приступило плански и са јасним циљем... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Лепо раде ови људи из Минска Да да Бог и Свети Сава да све иде добро. Agaton Vuzman, Олимп, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Не знам Лазо..драго ми је ако располажеш неким другим чињеницама Пре скоро десетак година је то било, ишао сам сам хором на турнеју у САД и посетили смо Калифорнију и тамошње градове. Само у Сан Дијегу има пар српских цркава и све су урађене у мозаику. Невероватно! Све их је саградио, тј. био им ктитор, чувени прота Петаковић. Он нас је и примио и био домаћин. И рекао следеће: за овај мозаик није било мајстора у целим САД, па је човек морао да зове једног Италијана. И он му све врхунски урадио. Тако да ... шалим се са Србијом, ти си у праву Макрина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Nesto je poslo naopako sa prethodnim postom, pra[tajte. Elem, povodom teorija : "trose se (poklonjene) pare na crkvu, a ima mnogo boljih nacina da se taj novac potrosi" to je deo anticrkvene propagande, jos iy komunistickog nasledja. Drugi deo je direktniji i glasi "popovi lopovi" odnosno" popovi su uvek dobro ziveli dok je proleteriat pardon, narod grcao u bedi" Rezultat takvih razmisljanja imamo u najsvezijoj istoriji. Crkve su porusene, zapustene, a narod postao od proleteriata nezaposlena sirotinja, beskucnici i bezzemljasi. A to se nije desilo zbog toga sto nam popovi ipak, nisu svi umrli od gladi. Deluje naizgled humano, bolje nahranite gladnu decu u Africi umesto sto gradite crkve, ali nije, to je najobicnija prevara. Jer gladan deca nece biti sita ako mi nemamo crkvu.... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Prelepo do u najsitnije detalje...pogledajte samo oreol... Да, ореоли су предивни. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Potpuno nepotrebno trosenje para, megalomanija par exelans, nekoliko malih parohijskih hramova je trebalo napraviti umesto ovog Skadra na Bojani. Лазар Нешић and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Све је прелепо. Само да истрају до краја и да га заврше у славу Божју и светога Саве. Моје мишљење је да Свети Сава, као оснивач самосталне Српске Православне Цркве заслужује да има највећи, и најлепше осликан и уређен храм. Не кажем да други храмови не треба да изгледају лепо, наравно да треба. И лепо је што Руси донирају грдне паре, што је још један доказ пријатељства и братске љубави два народа. Олимп and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Искрено, Мухин ми се не допада као иконописац/фрескописац ... за овакав и оволики храм, могли су да нађу много боље мајсторе, чак и овде у Србији ... Слажем се са овим у вези фрескописања. Гледао сам његове радове, и нису (бар мени) ништа посебно. Виђао сам и лепше. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука